05 Mayıs 2024 Pazar

Beyazay TEKNOFEST için ortak proje geliştirdiler

Beyazay TEKNOFEST için ortak proje geliştirdiler

Isparta

DOĞUKAN ACAR- ANKARA’da düzenlenen Teknofest’te, Türkiye Beyazay Derneği’nin açtığı stantta Isparta Şubesi ve Tefviz Eğitim Kültür ve İletişim Derneği de yer aldı.

Beyazay Derneği Isparta Şube Başkanı Ecir Tülcan, TEKNOFEST’te, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva’nın “Engelsiz Yaşam Teknolojileri” standını ziyaret ettiğini belirterek; “Sadece Ankara’dan değil, Türkiye’nin 81 ilinden ve hatta dünyanın çeşitli ülkelerinden milyonlarca insanın merak ettiği, birçok etkinliğin yer aldığı ve gösterilerin düzenlendiği TEKNOFEST’e Türkiye Beyazay Derneği ile birlikte Tefviz Der bünyesindeki Tefviz Akademi, Tefviz Çocuk Akademisi ve Öğrenci Ajandası eğitmenleri, öğrencileri ve velileri de katılım sağladı. Özellikle stantta Tefviz Çocuk Akademisi resim terapisi eğitmeni rehberliğinde TEKNOFEST’i renklendiren çocukların, akıl ve zekâ oyunları eğitmeniyle sınırları zorlayan gösterileri, görme engelli öğrencilerin müzik dinletisi, gençlerin etkinliklere ilgisinin ne kadar yoğun olduğunu bir kez daha gösterdi.

TEKNOFEST için ortak projeler geliştirdiklerini ifade eden Tülcan, “özellikle TEFVİZ-DER bünyesinde yer alan MYK ve ICF belgeli Profesyonel Koçların sınav öğrencilerine ve velilerine yönelik yaptığı koçluk çalışmalarının sonucu olarak bu yılın YKS şampiyonu gençlerimizin kendi başarı öykülerini stantta anlatması engelli bireyler için kayda değer bir rol model oldu” dedi.

TEKNOLOJİ TABANLI, KALİTELİ VE YENİLİKÇİ EĞİTİM

Toplumun tamamıyla bütünleştirmeyi amaçlayan TEKNOFEST, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı “2030 Engelsiz Yaşam” vizyonu doğrultusunda harekete geçerek bireylerin fiziksel yetenekleri ne olursa olsun herkesin daha iyi bir yaşam sürmesine yardımcı olmak için sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden gençleri destekliyor.

OLANAKLARINA ERİŞMESİNE OLANAK SAĞLAYAN PROJELER GELİŞTİRİLİYOR

Farklı gelişim özelliklerine sahip olan bireylerin sosyal hayata etkin katılım göstermelerini kolaylaştıran ve toplumun her kesimi için mekânsal, sosyal ve kültürel erişilebilirliği sağlamak amacıyla geliştirilen projeler Engelsiz Sosyal Yaşam temasında değerlendiriliyor. Yenilikçi, sürdürülebilir ve evrensel tasarım ilkeleri ile uyumlu teknolojik proje fikirlerinin geliştirileceği tema kapsamında özel gereksinimli bireylerin toplumla bütünleştirilmesi hedefleniyor.

Çalışmaları yerinde değerlendiren Lokman Ayva, Nagihan Akkoç ve ekibine teşekkür ederek iki dernek arasında bundan sonra yapılabilecek iş birliği ve projeler üzerine verimli bir görüşme gerçekleştirdi.

Ortak çalışmalarla tek tek elde edeceğimizden fazlasını elde edebiliriz, üstelik üreteceğimiz değer de çok daha yüksek olur. Hiçbirimiz hepimiz kadar hızlı, verimli, başarılı ve üretken değiliz.

Ecir Tülcan, “Engelsiz Sosyal Yaşam” vizyonuna destek olmak için hem bireysel çalışmalarla hem de eğitim projeleri üreterek bu alandaki çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini söyledi. 

Ayrıca Tülcan, TEKNOFEST’te yer alan, tüm eğitimcilere, öğrencilere, velilere, TEFVİZ-DER proje ekibine, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen olmak üzere tüm yetkililere ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR