30 Nisan 2024 Salı

Başkan Savcı güven tazeledi

Başkan Savcı güven tazeledi

Isparta

HABER/Gizem SARIKAYA- Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanlığı’nın 10. Olağan Genel Toplantısı bugün gerçekleşti. Toplantıda Dernek Başkanı Ali Savcı, yeniden dernek başkanı olarak seçildi.

Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantıya Isparta Valisi Aydın Baruş, İl Jandarma Komutanı İlker Şimşek, Isparta Belediyesi Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, Dernek Başkanı ve yeni dönem Dernek Başkan Adayı Ali Savcı ve çok sayıda dernek üyeleri katılım sağladılar.

Toplantı1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Kur'an-ı Kerim Tilavetinin ardından Başkan Savcı, dernek başkanlığı süresinde yapılan çalışmaları anlattı. Başkan Savcı, Açıklamasında; “Değerli Üyelerimiz saygıdeğer konuklar Şahsım olarak bu ulvi görevi yaklaşık 3 yıldır yaparken sizlerin ailelerinden bir parça olduğumu düşünüyorum. Ailem ile mesai merhumu gözetmeden üstün görev anlayışı içeresinde büyük bir ciddiyet ve görev bilinci ile dernek başkanlığını yapmaya çalıştım. Derneğimizi Isparta da parmakla gösterilecek Türkiye’de ise örnek gösterilecek bir şube haline getirdik tüm kesimlerin takdirini topladık. Hiçbir zaman üstlendiğim görevin ciddiyetini unutmadım unutturmadım. Kamu personeli olmam dolayısıyla zor zaman ayırdığım ve idari amirlerimle tartıştığım günler oldu, yeri geldi çocuklarımın zamanından çaldım. Amasız fakatsız Derneğimizin başına gelerek hizmet etmeye devam ettim. Bu görevi yaptığımız sürece sizlerden istediğim Derneğimizde yapılan çalışmaları tüm üyelerimizin ciddiye almalarını rica ediyorum. Benden bir isteğiniz olduğunda ivedilikle yerine getirmeye çalışıyorum. Belki de beni en çok duygulandıran ise 3 yıl önceki genel kurulumuzda yanımda olan babamı şu an desteğini alamamak görememek oldu. Ama şehit babalarım var benim sağ olsunlar. Görevimiz süresince Isparta ilimizde derneğimizin tanıtımı için hep sahadaydık. Zaman zaman basın açıklamaları yaparak sizlerin adına düşündüklerinizi yüksek ses ile kamuoyunda dile getirdik. Dernek üyelerimizi hep birlik beraberlik içeresinde tutmaya yönelik faaliyetlerde bulunduk. Evet benim her zaman yanımda olan Aileme her faaliyetimi destekleyen eşim Şükran’a şükranlarımı sunuyorum. Acısıyla tatlısıyla 3 yıllık bir dönemi geride bıraktık sizler için iyi bir şeyler yapmaya çalıştık haklarınızı helal ediniz benden yana da helal olsun diyor hepinizi saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Isparta Valisi Aydın Baruş, şehit ailelerinin, evlatlarını devletin bekası, milletin hür ve bağımsız yaşaması uğruna, feda ettiklerini söyledi. Bu fedarlık karşısında Türk Milleti olarak her zaman onların yanında durulması gerektiğinin altını çizen Vali Baruş, açıklamasında; “Ali Savcı başkanlığında seçilen yeni yönetim kurulunun derneğimize ve dernek üyelerimize güzel hizmetler yapmasını temenni ediyorum. Değerli misafirler Türk Milleti’nin tarihinde 2 temel kural vazgeçilmez olmuştur. Birisi devletin bekası, ikincisi de milletin hür ve bağımsız yaşaması. Türk Milleti bu iki değer uğruna tarih boyunca yaptığı mücadelelerde her türlü fedakarlığı yapmıştır. Devletin bekasının, milletin yaşaması için vazgeçilmez olduğunu her zaman bilmiştir. Türk Milleti ve devletini ayakta tutabilmek için tarih boyunca vermediği mücadele, bulunmadığı fedakarlık kalmamıştır. Son yıllarda özellikle Güney Doğu’da, Irak’ta Suriye’de veya Türk askerinin bulunduğu diğer bölgelerde vermiş olduğumuz şehitler, bu mücadelenin neticesidir. Biz millet olarak toprağımızı, bağımsızlığımızı her şeyin üstünde tutarız. Hayattaki en mukaddes varlığımız olan cismimizi de vermek zorunda kaldığımızda hiç gözümüzü kırpmadan Cenab-ı Hak’a teslim ederiz. Yeter ki devletimiz baki kalsın. İşte bugün aramızda bulunan şehit ailelerimiz, evlatlarını bu mukaddes değerler uğruna, devletin bekası uğruna, Türk Milleti’nin bağımsızlığı uğruna feda ettiler. Bu fedakarlığın sonucu olarak büyük acılarla yaşıyorlar. Evlatlarının, kardeşlerinin, eşlerinin, çocuklarının yokluğunun acısına dayanmaya çalışıyorlar. Biz de Türk Milleti olarak her zaman onların yanında durmamız gerektiğini bilmemiz lazım. Bu Türk Vatanı üzerinde yaşama hakkına sahip olan ancak bu değeri bilenlerdir. Bunu söylüyorsak, şehit ailelerimizin acısını her zaman yüreğimizde hissetmemiz lazım. Şehit ailelerimizin bu acısını yüreğimizde hissederken, hayatta kalan gazilerimizin de göstermiş oldukları fedakarlıkların eseri olan vücut yoksunluklarını gördüğümüz zamanlarda bu vatan için neler verilebileceğimizi bir kez daha hatırlamamız gerekiyor. Gazilerimiz bizim onur ve şerefimizdir” şeklinde konuştu.

Isparta Belediyesi Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in selamlarını ileterek konuşma gerçekleştirdi. Gözgün, açıklamasında; “Öncelikle Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’in selamlarını iletiyorum. Canı gönülden sizleri, her birinizi ve genel kurulunuzu tebrik ettiğini iletmek isterim. Beni en çok duygulandıran bir kürsü konuşması bu çünkü daha önce hiç heyecanlanmamıştım bu kadar. Bu makam öyle bir makam. Biz size yaptığımızı anlatmaktan utanç duyarız. Siz her şeyi biliyorsunuz. Allah sizleri inşallah sevdiklerinizle cennetinde buluştursun. Her birinizden Allah razı olsun. Biliyorum ki o çocukların babasının üniformasıyla benim karşıma geçtiğinde benim hissiyatım hep farklı oldu. Ben o güzel kızımızla fotoğraf çekilirken duygulandım. Sürekli dedim ya bu kürsü çok ağır geldi bana. Duygularım bu kadar yoğun olabilirdi ancak” dedi.

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

sengetli

18 Şubat 2024 Pazar 10:48

dernek binası şehir merkezinde uygun bir yere yapılması daha uygun olabilirdi

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR