27 Nisan 2024 Cumartesi

BAŞKAN PARLAK'TAN DEV PROJE

BAŞKAN PARLAK'TAN DEV PROJE

Isparta

Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, "Kozmetik Organize Sanayi Bölgesi" için proje hazırladı. Projede emeği olan başta TBMM Başkanvekili ve AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç olmak üzere milletvekillerine de teşekkür etti. Milletvekilleri ile beraber dosyayı önümüzdeki günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a sunacak. 

BAŞKAN O PROJENİN DETAYLARINI BOMBA 32'YE ANLATTI

İŞTE O PROJE

Göller Bölgesi Havzası, aromatik bitkiler çeşitliliği açısından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Sadece Isparta Florası için yapılan tarama çalışmalarında bugüne kadar toplam 2.600 değişik bitki taksonunun yayılış gösterdiği saptanmıştır. Bunların ise 600'e yakınının tıbbi, aromatik, kozmetik ve parfüm değerinin yüksek olduğu bilinmektedir. Söz konusu aromatik bitkiler arasında yer alan gül ve lavanta, kozmetik ve parfüm sektöründe katma değeri yüksek bitkiler listesinin üst sıralarında yer almaktadır.

Isparta, Dünya gül ihtiyacının %65’ini tek başına karşılayacak kadar büyük bir potansiyele sahiptir. Ancak madalyonun diğer yüzüne bakıldığında tıbbi bitki ürünleri ilaç, kozmetik ve gıda sanayiinde kullanmak üzere hammadde olarak ihraç edilmekte ve “işlenmiş” halde yüksek fiyatlara geri alınmaktadır. Bu durum millî servet kaybına yol açmakta ve ayrıca dış ticaret açığı ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Isparta’nın sahip olduğu bu potansiyeli doğru bir şekilde kullanmak gerekmektedir. Isparta’da ayrı bir “Kozmetik Organize Sanayi Bölgesi” oluşturulması kozmetik ve parfüm endüstrisinin gelişmesi için büyük bir  adım olacaktır. Ülkemizin de dünya kozmetik piyasasında söz sahibi olabilecek konuma gelmesi için Keçiborlu’da 900 Bin m2’lik alan “Kozmetik Organize Sanayi Bölgesi” kurulması için ayrılmış ve ilk çalışmalar başlatılmıştır.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ismail akçiçek

10 Ağustos 2019 Cumartesi 10:02

icraata geçse çok güzel olur ama nerdeeee...

Gülar

09 Ağustos 2019 Cuma 23:38

Konu daha önce SDU Gular’ın yeni Ekibi tarafından çeşitli platformlarda anlatılmıştı.. fakat AR-GE izni olan hava alanı yanında teşvikli serbest bölge modeli öngörülüyordu. Bizide heyecanlandırmıştı. Umarım beraber hareket ediliyordur.

Ahfjgkgg

09 Ağustos 2019 Cuma 21:05

Keciborlu baskani once soz verdikleri genclere sozunu bi tutsun bakalim insanlarin yuzune somurtup orda gulucukler sacio sen gene geleceksin eve oy istemeye

Ak Partili

09 Ağustos 2019 Cuma 15:57

Sayın başkanım, tebrik ediyorum. Fakat birlik beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde,niye sadece Sayın Bilgiç vekilimizin ismini zikrediyorsun ki. Diğer vekilletimizin ismini hatta Aylin hanımına ismini söylesen olmazmıydı. Saygılar.

vatandaş

09 Ağustos 2019 Cuma 14:30

helal olsun , tebrikler

ıspartalı

09 Ağustos 2019 Cuma 14:00

Sayın başkanım; yapılmış ve yapılacak işin kötüsü olmaz. Allah razı olsun, ama birde Ülkemizin ve Keçiborlu muzun Medarı iftiharı olan KÜKÜRT madenini tekrar hayata geçirme yolunda bir harekete geçsen??? O zaman bölgemizde işsizlik diye bir şey kalmaz diye düşünüyorum.

kabacalı

09 Ağustos 2019 Cuma 13:14

abi seni tebrik edıyorummm. bizim geçmiş başka gıbı facebook cocugu değil. su ısparta da adam gıbı bır proje uretmıssınız. beledıye baskanı bu olması gerekır

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR