28 Nisan 2024 Pazar

Başkan Başdeğirmen istihdama katkı sunmaya devam ediyor

Başkan Başdeğirmen istihdama katkı sunmaya devam ediyor

Isparta

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, göreve geldiği günden itibaren kadınlara yönelik önemli çalışmalara imza attı. Kadın istihdamına önemli destekler sağladı. Son olarak da 44 mahallede 400 kadının ürettiği yöresel yemek kültürü, el işleri, hediyelik eşyaların satışının yapılacak olduğu Gül Hanımlar Satış Mağazasının açılışı Isparta Meydan AVM’nin 2.katında hizmete sunuldu.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen’in öncülüğünde hazırlanan proje kapsamında kadın istihdamına yönelik yapılan çalışmalar bir bir meyvesini vermeye devam ediyor.

Kadınların ürettikleri yöresel yemek kültürü, el işleri, hediyelik eşyaların satışının gerçekleştirileceği mağazanın açılış törenine Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, eşi Şadiye Başdeğirmen ve çok sayıda kadın katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü de kutlayan Başdeğirmen çifti açılışa katılan kadınlara çiçek takdim etti.

Gül Hanımlar Grubu Sorumlusu Gül Fadime Oğuz, bir süre önce Başkan Başdeğirmen’in ‘sizlerin ürünlerinizi satabileceğiniz güzel bir yere taşıyalım’ sözü verdiğini belirterek, “Başkanımız bir hafta içerisinde yeni yerimize taşıdı. 400 kişilik bir ekibiz, bizi buraya taşıdığı için kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kadınlara iş istihdamı sunmak adına böyle bir organizasyona katıldıklarını, küçük adımlarla başladıklarını ve zamanla bütün Isparta’ya ulaştıklarını dile getiren Oğuz, “Bu yolda bize destek veren başkanımıza teşekkür ediyoruz” ifadesinde bulundu.

Açılışta kadınların bir kez daha 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Siz çalışan emekçi kadınlarımız. Sizler hem evinde eşinin, çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayan, yemeğini, temizliğini, bulaşığını yıkayıp, ütüsünü yapıp ardından buraya gelerek ekonomiye katkı veren sizlersiniz. Sizlerden Allah razı olsun, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yapmış olduğunuz güzel çalışmalardan dolayı kutluyorum. Bizlerden yer talebiniz olmuştu ve Meydan AVM’den yerle ilgili destek istemiştik, kendilerine teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.

Kadınlar da “Bizler sizlere teşekkür ediyoruz, hem burası yıllardır atıl duruyordu, bunu kazandırdınız hem de bize yer konusunda yardımcı oldunuz. Teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundular.

Eski adıyla ITKM’yi Isparta Meydan AVM olarak hizmete açmanın kendilerine nasip olduğunu ve 1800 kişilik istihdam sağlandığına dikkat çeken Başkan Başdeğirmen, “Burada, sizlerle birlikte 2200 kişi ekmek yiyor olacak. Sizler burada mutlu ve huzurlu olduğunuz sürece bu güzel işleri yaptığınız sürece bizlerde mutlu olacağız. AVM yönetimine, bu binanın bu şekle getirilmesine katkı sunan TMSF’ye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ‘hayırlı uğurlu olsun’ dilekleriyle tüm kadınların katılımıyla açılış kurdelesi kesildi. Ardından Başdeğirmen çifti el emeği göz nuru ile yapılan ürünleri inceledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

İş iş iş

10 Mart 2024 Pazar 17:33

İstihdama katkı yapmak demek işçi alımı yapmak demek başkanın bir de ona el atsanız keşke 5 senedir daimi işci alınmadı belediyeye ha alındıysa da iskurda ilanı olmadı hic

Isparta

10 Mart 2024 Pazar 04:25

Toplu taşıma ile alakalı ses ver Sayın başkan

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR