29 Nisan 2024 Pazartesi

Başdeğirmen’in Çünür Tepesi Projesinin tüm detayları

Başdeğirmen’in Çünür Tepesi Projesinin tüm detayları

Isparta

HABER/ALİ ÇEVİKBAŞ - ISPARTA Belediye Başkanı ve AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, bir yandan yerel seçim çalışmalarını sürdürürken diğer yandan da görev dönemi boyunca yaptığı hizmetleri anlatıyor. Yeni dönem için ise hazırladığı ve onaylanan projelerini Isparta halkı ile paylaşıyor.

İŞTE ÇÜNÜR TEPESİ

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen projelerinden biri de Çünür Tepesi.

Isparta’nın panoramik ve doğal seyir terası, Isparta halkı ile buluşturulacak. Başdeğirmen, Çünür Tepesi’ne yapacağı çalışmayı açıkladı. Şehrin yeni gözdesi haline gelecek olan Çünür Tepesi’ne Piknik Alanı, Yöresel Pazar, Ticari Bilimler, Gül Bahçesi, Dağ Kızağı, Çocuk Köyü, Hobbit Evleri, Yürüyüş-Koşu Parkuru ve Engelsiz Park yapılacak.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün onayıyla Çünür Tepesi’ndeki 133 Bin metrekarelik alan, Isparta Belediyesi’ne kazandırılarak, tapusu alındı. Tepenin eteklerinde bulunan alanla birlikte toplam 225 Bin metrekarelik alanda Çünür Tepesi Projesi hazırlandı. Piknik alanı, yöresel pazar, ticari birimler, gül bahçesi, dağ kızağı, çocuk köyü, hobbit evleri, yürüyüş-koşu parkuru ve engelsiz park oluşturulacak.

İŞTE KALEM KALEM O PROJELER

Piknik Alanı: Çünür Tepesi’nde daha fazla açık havada aktivite fırsatı sunmak amacıyla 32 Bin metrekarelik alanda piknik alanı oluşturulacak. Ayrıca bu bölgede oyun ve spor alanları da yer alacak.

Yöresel Pazar Alanı: Çünür Tepesi’nde 500 metrekarelik kapalı alan olarak planlanan projede, Isparta ve 12 ilçesinin yer alacağı yöresel Pazar bulunacak. Yerel ekonomiye ve turizme katkı sağlanması hedeflenen yöresel pazarda; yiyecek, hediyelik eşya ve el ürünleri satışı gerçekleştirilebilecek.

Ticari Birimler: SDÜ, ISUBÜ ve Isparta’ya ile turizme hizmet etmesi planlanan Ticari Birimler, 3 Bin metrekarelik peyzaj alanına sahip olacak. 6 adet 70’er metrekareden oluşacak birimle birlikte, bölgede yerel ekonomiye katkı sağlaması, istihdam ve hizmet kalitesini arttırmak hedeflenmektedir.

Gül Bahçesi: Isparta gülünün yılın her günü turizme hizmet etmesi amacıyla planlanan gül bahçesi, 3 Bin metrekarelik alanda yer alacak. İçerisinde 500 metrekarelik kış bahçesi yer alacak. Bahçede Isparta gülünün yanı sıra Türkiye ve dünyadan getirilen eşsiz gül türleri de yer alacak.

Dağ Kızağı: Doğanın güzelliklerinin daha yakından keşfetme fırsatı amaçlanan Dağ Kızağı Projesi, sürdürülebilirlik ilkesine uygun ve çevre dostu bir yaklaşımla tasarlandı. 60 metre yükseklikteki parkur, 400 metre uzunluğa sahip olacak. 

Çocuk Köyü: Çocukların hayal dünyasına katkıda bulunmak, eğlenceli vakit geçirmeleri hedeflenen proje 2 Bin metrekarelik alana sahip olacak.

Hobbit evleri: Toplam 20 adetten oluşacak Hobbit Evleri, her yaştan gelen ziyaretçilere keyifli bir mekan sunmak amacıyla tasarlandı. Tepe sirkülasyonunda yer alan projede, doğal yaşamla iç içe huzurlu bir ortam oluşturulması hedefleniyor.

Yürüyüş-koşu parkuru: Ağaçlar arasında günlük yürüyüş ve koşuların gerçekleştirilebileceği parkur, yaklaşık 8 kilometreden oluşacak.

Engelsiz Park: Engelli vatandaşlara yönelik planlanan Bin 500 metrekarelik alanda oluşturulması planlanıyor. İçerisinde 300 metrekarelik Zeka Oyunları Sokağı Projesi de yer alıyor.

 

 

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR