27 Nisan 2024 Cumartesi

Başdeğirmen Aksu Caddesi esnafıyla buluştu

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Sermet Mahallesi Aksu Caddesi esnafıyla bir araya geldi, esnafın talep ve önerilerini dinledi. Başkan Başdeğirmen, cadde üzerinde bulunan Şehit Ercan Kaygılı Aile Sağlığı Merkezi’ni de ziyaret ederken, sağlık çalışanları Isparta Belediyesi’nin sağlık alanında çok güzel hizmetler verdiğini belirterek, “Siz ambulans sayısını çok artırdınız. Sağlık biriminiz çok güzel hizmet veriyor. Bunlar çok güzel hizmetler” dediler.

Isparta

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnaf buluşmalarıyla esnafın taleplerini yerinde dinliyor, şehrin daha da güzelleştirilmesi adına yapılması gerekenlerle ilgili istişarelerde bulunuyor. Başkan Başdeğirmen, Sermet Mahallesi Aksu Caddesindeki esnafla bir araya geldi. Buluşmada esnaf, talep, istek ve önerilerini iletirken, Başkan Başdeğirmen, yapılması gerekenlerle ilgili talimat verdi.

Sermet Mahallesi Muhtarı Bekir Küçüktütüncü, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in ilk göreve geldiği günden bu yana mahalle halkının dertlerine ortak olduğunu belirterek, “Sayın başkanımız göreve başladığında Aksu Caddesinin kaldırımlarının yenilenmesini istemiştik. O dönemde begonit taş üreteceklerini ve kaldırımı yapacaklarına söz vermişti. İlk begonit çalışması bizim mahallemizden başlamıştı. Müftülük Camimizin çevre düzenlemesi yapıldı, sağlık ocağının mantolaması ve diğer işlemlerini yaptı. Belediye Başkanımız her zaman yanımızda, ne zaman istersek bizlere kapısı açık. Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, her mahalle ve her esnaf toplantısına belediye başkan yardımcıları ve daire müdürleriyle katıldığını, bu sayede yapılması gerekenlerle ilgili anında dönüşler alabildiklerini söyledi.

Söz alan esnaflar, mahalleye yapılan hizmetlerin güzel olduğunu ifade ederek, hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ettiler. Bir esnaf, “Mahallemize fevkalade hizmetleriniz var. Fakat insan olduğu yerde eksiklikler bitmiyor. 1903 sokak yıllardır problemli, o sokağın açılmasını istiyoruz. Planda var 18 uygulaması yapıldı. Orada metruk bina var yıkılırsa yol açılmış olacak” derken Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 4,5 yılda 242 metruk bina yıktıklarını, problemli metruk binaları yıkmaya devam ettiklerini belirtirken, konuyla ilgilenilmesi talimatını verdi.

Mahallede önceki dönemde kilit parke taşı çalışması yapıldığını, o zaman altyapı ve asfalt taleplerinin karşılık görmediğini, çalışma sırasında asfaltta kemirme yapılmadığını bu yüzden de birçok sokakta bahçe duvarlarının ortadan kalktığını belirten esnaflar, “Bu konuda biraz problemimiz var. Bu konuda bir çalışma olursa memnun oluruz” dediler. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, konuyla ilgilenilmesi talimatını verirken, yeni yapılaşma olan bölgelerde yeniden asfalt çalışması yapacaklarını söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Arkadaşlarımız problemli yerlere baksınlar” diye konuştu.

Bir esnaf da Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in milletin ayağına giderek, talep ve önerilerini dinlediğini ifade ederek, “Başkanımız mahallelerde sürekli çalışıyor. Mahallemize geldiniz, şeref verdiniz, bizleri onurlandırdınız. Yüce Allah başarılarınızın devamını nasip etsin. Teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Esnaf buluşmasının ardından Sermet Mahallesi Muhtarı Bekir Küçüktütüncü, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e dua tablosu hediye etti.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnaf buluşmasının ardından Şehit Ercan Kaygılı Aile Sağlığı Merkezi’ni ziyaret etti. Burada sağlık çalışanlarına kolaylıklar dileyen Başkan Başdeğirmen, onlarla sohbet etti. Dr. Nurettin Büyükkal, sağlık ocağının daha önce fiziki şartlarının hizmet verme noktasında eksik olduğunu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talep üzerine sağlık ocağının tadilattan geçirildiğini söyledi. Binanın mantolamasının dahi yapıldığına değinen Dr. Büyükkal, “Kapılar dardı bebek, engelli aracı giremiyordu. Kapılar genişletildi. Tuvaletimiz harika oldu. Teşekkür ederiz” dedi.

Aile Sağlığı Merkezi binasının tadilattan sonraki halini görünce memnun olduğunu dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Tertermiz, kullanışlı, sağlıklı bir bina olmuş. Kış geliyor, biz dışarıda üşüdük. Mantolamanın önemi çok büyük” ifadelerini kullandı.

Isparta Belediyesi’nin sağlık hizmetlerinde önemli yatırımlar yaptıklarını kaydeden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Sağlık anlamında ne varsa hepsini en iyi şekilde yapıyoruz. 44 mahallemiz var bazı mahalleler ortak sağlık ocağı kullanıyor ama herkes kendi mahallesinde istiyor. Gülevler’de yapıyoruz ama komşu mahalle olmasına rağmen Halife Sultan’da istedi. 2 tane yapıyoruz. Vatandaşlarımız çok rahat şekilde sağlığa ulaşsın. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan hizmeti sizler veriyorsunuz. Devletimiz bu konuda büyük katkı sağlıyor. Hastanedeki yoğunluğu azaltıyorsunuz. Sizlere teşekkür ediyoruz. Ülkemiz sağlık anlamında çok başarılı. Devletimiz bu konuda çok destek veriyor. Biz de belediye olarak sağlık birimimizi çok büyüttük. Sizlere de çok katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Ambulans konusunda çok destek veriyoruz. Bazı hizmetlerimizle sizin yükünüzü azaltıyoruz. Doktorumuz var, yerimizi de büyütüyoruz. Yeni bir ambulans daha alıyoruz. Ambulans sayımızı 5’e çıkarıyoruz. Evde bakım hizmetleri veriyoruz” görüşlerinde bulundu.

Dr. Nurettin Büyükkal, Isparta Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile koordineli çalıştıklarını belirtirken, isteklerinin geri çevrilmediğini dile getirdi. Daha önce 10 yıl Isparta Belediyesi’nde çalıştığını, o süre içerisinde 1 ambulans bulunduğunu anlatan Dr. Büyükkal, “O bize yetmiyordu. Siz ambulans sayısını çok artırdınız. Sağlık teşkilatınız çok güzel hizmet veriyor. Bunlar çok güzel hizmetler” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

.

05 Ekim 2023 Perşembe 20:15

Hafif raylı sistem

veli

04 Ekim 2023 Çarşamba 13:48

Ispartada bir farkındalık yaratılıp : Valilik,Belediye, Esnaf odası,Ticaret odası,Mimarlar,Mühendisler,Makina,Tesisatçı, odaları, dernekler, cemaatler hepsinin gelir kaynaklarından ilkokul,ortaokul,lise gerekirse üniversite öğrencilerine okullarında ücretsiz öğlen yemeği verilse ne güzel olurdu.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR