29 Nisan 2024 Pazartesi

Başdeğirmen, borçlanma için yetki istedi

Başdeğirmen, borçlanma için yetki istedi

Isparta

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen halen yapımı devam eden işlerin yılsonuna kadar tamamlanabilmesi için 140 milyon liraya ihtiyaç olduğunu belirterek meclisten borçlanma yetkisi istedi.

Halen yapımı devam eden Subay lojmanları yanındaki 400 araçlık otopark, Kirazlıtepe tesisi ve otoparkı ile Andık Deresi için gerekli paranın borçlanma yöntemiyle sağlanması için meclise önerge sunan Başkanın teklifi gündeme ilave madde olarak alındı. 
Başkan Şükrü Başdeğirmen meclis üyelerine konuya ilişkin yaptığı bilgilendirmede, 'Artan maliyetler karşısında daha önce belirlemiş olduğumuz kaynaklar maalesef giderleri karşılamadı. Katlı otopark için 90 milyon TL, Kirazlıtepe tesisi için 20 milyon TL, otoparkı için 10 milyon, Andık Deresi sosyal tesisi için 20 milyon lira olmak üzere toplam 140 milyon liraya ihtiyacımız var. Devletten son aylarda gelen ödeneklerde yaşanan kesintiler nedeniyle mali durumumuz bu giderleri karşılaşayamayacak durumda. O nedenle sizlerden daha önce olduğu gibi borçlanma için yetki istiyorum. Bu inşaatların bu yılın sonuna kadar tamamlanabilmesi için buna ihtiyacımız var' açıklamasında bulundu.
Gündeme 16. madde olarak eklenilmesi oybirliği ile kabul edildi ve gündem görüşülürken konunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine karar verildi. Komisyon raporu Cuma günü yapılacak 2. birleşimde görüşülerek karara bağlanacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

EYÜP

08 Kasım 2023 Çarşamba 03:01

Kesinlikle once ÇÜNÜRDE yapılan OTOGAR bitirilmelidir.sonra başka inşaatlar yapılmalıdır. Sehrin orta yerinde FATİH mah.ara sokaklar,BÖCÜZADE PARKI cıvarı otobüs otoparkı gibi.iyi bir görüntü degil.

sana oy vermem bidaha ben

07 Kasım 2023 Salı 13:48

Madem para ihtiyacı var ...NEDEN MASRAF ETTIN 2 CADDEYE DEMIR TAKTIN VARMIYDI SANA ZARARI O SOKAK LARIN...MILLET KARŞIYA GECECEK DEMIR LERIN ARKASINDA DOLANIP DURUYOR

işsizdoktor

07 Kasım 2023 Salı 13:04

hükümet neden kesinti yapmış bölgenin tek partili belediyesinin parasını neden kesmiş? merak ettim doğrusu...

Börteçine

07 Kasım 2023 Salı 11:49

Halk otobüslerine para vermeyin başkan, dolmuş hattı satın, buradan gelen parayı kullanırsanız borçlanmaya gerek kalmaz. Bu bir öneridir

Spartalı

07 Kasım 2023 Salı 10:43

Neccen bu kadar parayı

Gelendost

07 Kasım 2023 Salı 10:36

Bu ekonomik şartlar altında kirazlıdereye ve andık deresine bu kadar para harcamak doğru değil. Yarım otogarın maliyetide artıyor önce orayı bitir.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR