28 Nisan 2024 Pazar

Bakan Tekin yeni müfredatın detaylarını paylaştı

Bakan Tekin yeni müfredatın detaylarını paylaştı

Isparta

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatın 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında 1'inci, 5'inci ve 9'uncu sınıflarda uygulanacağını açıkladı. Bakan Tekin, "Çalışmaların yüzde 80'i bitmiş durumda, önümüzdeki haftalarda tamamlanacak. Kademeli olarak uygulamaya geçilecek." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatla ilgili açıklamalarda bulunarak kademeli olarak uygulanacak müfredatın 1'inci, 5'inci ve 9'uncu sınıflarda 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında geçerli başlayacağını söyledi.

Bakan Tekin, dünkü Kabine toplantısının ardından gazetecilere yeni müfredatın kademeli uygulanacağını söyledi. Buna göre, uygulama 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında 1'inci, 5'inci ve 9'uncu sınıflarda başlayacak. Çalışmalar tamamlanınca yeni müfredat kamuoyuna tanıtılacak.

MATEMATİK DERSİNDEN BAZI KONULAR ÇIKARILDI MI?

Matematik dersinden bazı konuların çıkarıldığına yönelik iddiaları da yanıtlayan Bakan Tekin, şu ifadeleri kullandı:

"Talim Terbiye Kurulumuzun çalışmaları sürüyor. Çalışmaların yüzde 80'i tamamlandı. Müfredat hazırlığı için alanında uzman yaklaşık 2 bin kişi çalışıyor. Bunların yüzde 40'ı akademisyen, gerisi öğretmen. İşin bilimsel boyutunda ilgili akademisyenler, uygulamada da öğretmenler var. Bunlara göre değerlendiriliyor.

Bizim önemsediğimiz öğrencilerin düzeyleri. Lisans düzeyinde okutulması gereken herhangi bir bilginin zorunlu eğitim çağında verilmesi gerekli midir? Denetlemek ve onaylamakla görevli Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, ilkesel olarak çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredatı ortaya koyacak."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Son Kale

05 Mart 2024 Salı 23:53

Bir ülkeyi yıkmak için silaha gerek yok milli eğitimini boz yeter.

Sonumuz hayır olmaz

05 Mart 2024 Salı 22:33

Öğretim yapboz tahtası.Getirin 68 programını uygulayın.Program sade ,anlasilur ve uygulamaya yönelik olmalı......Gençlik nere gidiyr demeyin.20 yılda gençliği ne hale getirdik deyin.Gencler in suçu ne.Prig değiş .Değiş tonton vardi hatırlar mısınız biz.

Sonumuz hayır olmaz

05 Mart 2024 Salı 21:50

Öğretim yapboz tahtası.Getirin 68 programını uygulayın.Program sade ,anlasilur ve uygulamaya yönelik olmalı.

Vatandaş x62

05 Mart 2024 Salı 19:04

Sizden önce kırk tane hükümet değişti ama eğitim sistemi değişmedi, siz 23 senedir ülkenin başındasınız 40 kere sistem değiştirdiniz. Hiç bir şeyi beceremediğiniz gibi bunu da beceremediniz. 2-3 nesil kaybetti bu ülke sizin yüzünüzden. Bakın 2-3 nesil diyorum. Aklı başında olan insanlar bunun nasıl bir felaket olduğunu anlar, yalamalara zaten ne desen boş..

Vatandaş

05 Mart 2024 Salı 19:01

Milli değerlerimiz ne zamandan beri arap kültürü oldu bakan bey. Bizim ezgilerimiz, manilerimiz yok mu? Geçen veli toplantısında sözde "değerler eğitimi öğretmeni gelmiş sınıfta çocuklarımıza çok güzel arapça ilahiler öğretiyoruz, sureler öğretiyoruz diyor. 5-6 yaşındaki çocuk arapça ilahiyi, sureyi ne yapacak? Siz ne yaptığınızın farkında mısınız? Kur'an kursu hocasının ne işi var okullarda kardeşim. Adı üstünde Kur'an kursu hocası. Başlarım sizin arap sevdanıza. Kene gibi yapıştınız millete.

Alpago

05 Mart 2024 Salı 13:41

Talim terbiye kurulunda kimler var!! Geldiğinizden beri eğitimi yap boz tahtasına çevirdiniz Eğitim ve öğretime ideolojik gözle baktığnız için ve de ticarete çevirdiğiniz için uluslar arası yarışmalarda sonlardayız Sonuç mu Kaybolan yitip giden nesiller

işsizdoktor

05 Mart 2024 Salı 13:31

okuduk gördük kardeşim, okuyana iş yok! bir kurumda çalışan hizmetli ile o kurumdaki memur aynı miktarda maaş alır veya hizmetlinin maaşı memurunkini geçerse neden okusun ki bu milletin çocuğu? kısa yoldan cemaate devredin siz bu kurumu, bakın devletin üstünden yük kalkar valla:) sonra entansif yetiştiricilik kapsamında istenilen ölçülerde mahluk yetiştirilir.

Apolit

05 Mart 2024 Salı 13:25

Değiştir değiştir... eğitim seviyesi düştükçe oylarımız artıyor zihniyetinden başka nene beklenir ki?

Kadının adı yok

05 Mart 2024 Salı 12:59

Ben bir eğitimciyim 28 yılımı verdim. Veliler hiç ağlamayın okulları bu hale siz getirdiniz. 147 hattını kurdurup öğretmeni bakanlıgâ kadar şikayet ederek karar veren öğretmenden karar mekanizmasını alıp öğrenciye veliye vererek ilk sarı ineği verdiniz bundan sonra artık sırayla ineklerinizi verin. Bunlar iyi günleriniz. İyi günler Isparta siz bunları boşverin Hüdapar paşası ardından cübbeli onun ardından da küçük jünyır fatih geliyormuş koşun yalamaya.

Vay be

05 Mart 2024 Salı 12:52

Egitim can çekişıyor geçmiş olsun

vatandaş

05 Mart 2024 Salı 12:46

yeni-yine-yeniden örümcek beyinler yetiştirmeye devam.yaparsa tarikatlar yapar.

Sade Vatandaş

05 Mart 2024 Salı 12:26

yaşım 41 üniversiteyi bitireli 18 yıl oldu, sürekli eğitim sistemi ile oynuyorsunuz, böylelikle boş nesiller ortaya çıkıyor. Bunun sebebi tamamen bilgisiz bilinçsiz liyakatsiz yöneticiler. Bu milletin günahına giriyorsunuz bunun hakkını iki cihanda ödeyemezsiniz. Ceremesinide vatandaş ve çocuklar çekiyor.

Vatandaş

05 Mart 2024 Salı 12:17

Eğitimi mahvettiniz bee Eski yıllardaki eğitim sistemi devam etmeliydi.. Her gelen bakan kafasına göre Eğitimde değişiklik yapıyor saçma sapan bir hale soktunuz eğitimi.. Şu Eğitimle oynadığınız uğraştığınız kadar başka bir iş ile uğraşmıyorsunuz.. Bir becerisizlik tir gidiyor Eğitim konusu

Veysel

05 Mart 2024 Salı 11:51

Geleliden beri oyuncak hatta içine ettiniz.Egitimin bu bakan acil değişmeli.

Yazıklar olsun

05 Mart 2024 Salı 11:33

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI değil TARİKAT EĞİTİM BAKANLIĞI ettiniz milli değerlerimizi

DEĞİŞİK BAKANLIĞI

05 Mart 2024 Salı 11:31

Değiştirin bakalım bizde sizi değiştirip göndeririz müfredat değişiklik bakanlığı nedir sizden çocukların çektiği bakan değiştikçe müfredat mı değiştir yazıklar olsun MİLLİ OLMAYAN Bakanlığı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR