02 Mayıs 2024 Perşembe

BAKAN AKAR AÇIKLADI KAÇ SURİYELİ EVİNE DÖNDÜ?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Yaklaşık 470 bini İdlib’de olmak üzere 1 milyondan fazla Suriyelinin gönüllü, güvenli ve saygın şekilde TSK tarafından güvenliği sağlanan alanlardaki evlerine döndü" dedi...

Isparta

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Yaklaşık 470 bini İdlib’de olmak üzere 1 milyondan fazla Suriyelinin gönüllü, güvenli ve saygın şekilde TSK tarafından güvenliği sağlanan alanlardaki evlerine döndü" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Hatay'daki sınır hattındaki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Yaklaşık 470 bini İdlib'de olmak üzere 1 milyondan fazla Suriyelinin gönüllü, güvenli ve saygın şekilde TSK tarafından güvenliği sağlanan alanlardaki evlerine döndüğünü hatırlatan Akar, şunları söyledi:

“Biz Suriye'nin kuzeyinde barış ve huzuru, ateşkesin sürekliliğini sağlamak bölgeye barış ve huzurun gelmesi için çalışıyoruz. Barış ve huzurun gelmesinin ardından da anayasa çalışmaları ve seçimlerin yapılmasıyla da sürecin tamamlanmasını istiyoruz.

Bizim bu istikametteki çalışmalarımızda huzurun ve güvenliğin sağlanması önemli bir amaç. Maalesef 10 Mayıs Pazar günü İdlib'de ikmal konvoyuna yapılan saldırıda kahraman, aslan gibi bir teğmenimizi şehit verdik. Huzuru ve güvenliği bozan unsurları etkisiz hale getirilmesi için elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik, bundan sonra da artan bir şiddet ve tempoda göstermeye devam edeceğiz.

Başta Teğmen Osman Alp olmak üzere şimdiye kadar hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız. Huzur ve güvenliği bozan, bozmaya teşebbüs eden, bozma niyetinde olan tüm unsurların aklını başına toplaması lazım, bizim onlarla mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Huzur ve güvenliği sağlamakta kararlıyız.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

nurullah

14 Mayıs 2021 Cuma 13:54

evin önü suriyeli sudanlı dolu be uydurmayın bide saygın biçimde ne demekki bide güvenli onları koruyacagına askerini koru türkiyede keyf çatıyorlar bizim evlatlarımız ölüyor saygın biçimdeymiş iyi

3233

13 Mayıs 2021 Perşembe 23:19

Bir suriye ile kalsak iyi bir evde 8 veya 10 kişiden oluşan afgan ıranlı var bunlar

Kim yapar

13 Mayıs 2021 Perşembe 23:18

Bence İsrail ile Esad soktu bunları Türkiyeyi zayıflatmak için. Ama dimdik ayaktayız.

Dönüş olur mu öyle şey

13 Mayıs 2021 Perşembe 23:16

Ne güzel paramızı yarısını veriyorduk. Biz çalışıyor, onlara bakıyorduk. Kardeş kardeş yaşıyorduk.

haylaz

13 Mayıs 2021 Perşembe 17:16

İNANMAM.GERİ DÖNSE BİLE DOĞANLAR DAHA FAZLA

Prozax32

13 Mayıs 2021 Perşembe 10:35

1 milyonu döndü burda kalan 5 milyonda köpek eniği gibi üreyip 15 milyon oldu aynen devam bix bu ülkeyi sokakta bulduk zaten

Cesars

13 Mayıs 2021 Perşembe 07:41

Yalan dolan haberler vatandaşlık veriyorsunuz ülkeye ihanet içimdesiniz idamlıksınız bunları içimize aldınız heryerde çeteleştiler. Bunun vebali büyük olucak. 5 milyon insan ne oldukları belli değil bulaşıcı hastalığı varmı yokmu hangi birini teste sıkabildiniz hangi birine aşı yaptınız Türk halkının hayatı sizin için ucuz defolun gidin artık

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR