27 Nisan 2024 Cumartesi

BAKA ve İŞKUR İş Birliği İle Forklift operatörleri yetiştirildi

BAKA ve İŞKUR İş Birliği İle Forklift operatörleri yetiştirildi

Isparta

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Isparta Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği proje ile teorik ve uygulamalı Forklift Operatörlüğü kursunu başarıyla bitiren gençler operatörlük belgesi almaya hak kazandı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 13 kursiyer, Vali Aydın Baruş’un katıldığı törenle “Forklift Operatörlüğü” belgelerini aldı.

Sertifika teslim töreninde konuşan Vali Baruş; “Sizlerin de malum olduğu üzere iş insanlarının yapmış olduğu üretim faaliyetlerinde özellikle mesleki bir donanıma sahip insan kaynağına son derece ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçları da yapmış olduğumuz İstihdam Kurulu toplantılarında değerlendiriyoruz. Bu değerlendirmeler sonucunda da ilimizde özellikle soğuk hava depolarının fazla olması ve diğer sanayi tesislerimizde önemli bir forklift operatör açığı olduğu kanaatine vardık. BAKA ve İŞKUR güzel bir iş birliği yaparak fokrlift operatörlüğü kursu açtı. Kurs sürecini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan gençlerimiz için bu alanda açık olan iş yerlerine yerleştirmeleriyle ilgili görüşmeler de devam ediyor. İnsanın mesleğe dayalı bir işte çalışmasıyla ben her işi yaparım arasında ciddi fark var. Çünkü bir beceriniz olduğu zaman o becerinizden yararlanmak isteyen mutlaka iş insanları olacaktır, işletmeler olacaktır. Bu anlamda bu açılan kursun Isparta’nın önemli bir istihdam açığını gidereceğine yürekten inanıyoruz, inşallah buraya devam eden gençlerimiz de bu alanda işe yerleştirildikleri takdirde kursumuz tam anlamıyla hedefini bulmuş olacaktır” dedi.

Isparta’da İŞKUR'a kayıtlı 18-34 yaşları arasındaki hedef gruba toplam 60 saat olmak üzere 36 ders saati teorik, 18 ders saati araç başı grup uygulamalı eğitim, 6 ders saati ise araç üzeri bireysel uygulamalı olacak şekilde, teorik ve uygulamalı Forklift Operatörlüğü eğitimi verildi. Eğitim ile Isparta'da istihdamında güçlük çekilen mesleklerin başında gelen forklift operatörlüğü mesleğinde genç işsizlerin istihdam edilebilirliğini artırmak hedefleniyor.

Eğitimlerin ikinci aşaması devam etmekte olup onların da kursu başarı ile tamamlamasının ardından toplamda yirmiden fazla vatandaşın organize sanayi bölgeleri, soğuk hava depoları, yaş/kuru meyve-sebze işi ile uğraşan firmalar, kerestecilik ve orman ürünleri faaliyeti gösteren işletmeler, mermer/maden ocakları ve fabrikaları, toptan ve perakende satış faaliyetinde bulunan işletmeler vb. yerlerde istihdam edilebilmesinin önü açılacak.

Bir 4 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 4 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 4 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 4 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 4 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 11 kişi ve yazı görseli olabilir

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Forklift operatörü

08 Aralık 2023 Cuma 04:28

Valla iyi halt etmişsiniz bende forklift operatörüyün de bu hayatta en son edilecek iş olduğunu işe başlayınca anlarsınız

Yahya yılmaz

07 Aralık 2023 Perşembe 10:13

Benim 8 yıllık belgem var Erzurum da iş bulamıyom olsa ne olmasa ne

Hayret ya

06 Aralık 2023 Çarşamba 17:06

34 yaşın üstündeki işsizler bu ülkede yaşamıyor mu ? Ne saçma iş olmuş bizde bu memlekette iş arıyoruz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR