01 Mayıs 2024 Çarşamba

Aydınlatma Çilesi!

Çünürdeki aydınlatma problemi insanları çileden çıkardı. Bu durumdan dolayı mağdur olanlar, yetkililerden herhangi bir ses soluk çıkmayınca çareyi Ispartanın En Güncel Haber Sitesi olan BOMBA32'de buldu.

Isparta

Sitemiz izleyicilerinden Süleyman Demirel Üniversitesi’nden öğretim elemanı olarak çalışan bir bayan sitemize ÇÜnür Mahallesi’nde yaşanan aydınlatma sorunu ile ilgili bir mesaj gönderdi.

 

İşte SDÜ Öğretim Elemanı’nın mesajı, “Yaklaşık 2 senedir Çünür semtinde ikamet etmekteyim. Çünür, şehrin dışında kalmışlığını acil ihtiyaçların kolay bir şekilde karşılanabileceği bir marketi dahi olmayışı ile sonuna kadar yaşamaktaydı. Sonradan verilmiş ‘semt’ unvanından çok ‘köy’ olarak bilinmekte ve anılmaktaydı.

 

Son haftalarda sürmekte olan yol ve sanırım doğalgaz borusu döşeme çalışmaları ile Çünür'de yaşamak hepten zor bir hal aldı. Neden mi?

 

1- Anadolu Mahallesi hizasını biraz geçtikten sonra yol aydınlatmaları YANMAMAKTA. Zifiri addedebileceğimiz bir yoldan geçmek durumundayız. Yollarında birleştirilmiş olması ile otobüsten inilecek durağın kestirilmesi bile başlı başına stres kaynağı.

 

2- Çünür TOKİ-SDÜ Doğu Batı-M.Tönge hatları gece seferlerinde birleştiriliyor malum. Bu sebeple Çünür Shell Benzin İstasyonu civarında oturan bir kişinin otobüsten inme konusunda bir tercih yapması gerekiyor: ‘Vefa Yurdu yol ayrımında mı, yoksa Çünür Kooperatif dolaylarında mı inmeliyim, hangisi DAHA AZ KARANLIK? DAHA AZ TEHLİKELİ? ÇÜNÜR KOOPERATİF'TE İNERSEM KARŞIDA POLİS MERKEZİ VAR EN AZINDAN...’ gibi bir çok soru ile iki duraktan birinde inmekle bitmiyor mesele; bu ZİFİRİ KARANLIK'ta bir bayan olarak eve yürürken toz duman içindeki yolu dahi hiç umursamazken yanımızda yavaşlayan, selektör yapan, geri dönüp "evinize bırakalım mı?" şeklinde sorular soran araçlardan kaynaklı haklı bir tedirginlik yaşıyoruz.

 

3-Otobüsler, bazen ana yoldan yolcu almakta, bazen ise içte kalan yoldan. Hali hazırda tehlikeli olan bu yolda, bir de otobüs peşinde koşmak kazalara davetiye çıkartıyor. Bu hususunda da bir standarda bağlanmasında fayda görüyorum. Akıl sahibi vatandaşlar olarak, şehrimize yapılan hizmetlerin muhakkak vakit alacağını, zahmetsiz rahmet olmayacağını biliyoruz.

 

Yol hususunda -her ne kadar zamanlamanın yanlış olduğunu düşünsek de- tabi ki sabredeğiz. Ancak bir şehrin yol aydınlatmalarının yanmamasının mantığını açıklamanızı istiyorum. Aydınlık, medeniyettir, güvenliktir.

 

Çünür, medeniyetten uzak ve son derece güvensiz bir semt şuanda. Bırakınız keyfi bir yürüyüşü, ihtiyacım halinde evimden çıkamıyor veya duraktan evime yürürken dahi kendimi güvende hissetmiyorsam ve bunlar kötü tecrübelerle sabitse, burada bariz bir hizmet zafiyeti söz konusu demektir.

 

Bu mailin yetkili kimselere iletilmesi ve ‘EN AZINDAN’ Çünür'deki aydınlatma probleminin en kısa zamanda çözülmesi hususunda, Gereğinin yapılmasını arz ederim.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR