27 Nisan 2024 Cumartesi

Ayazmana Küme Evler’deki 40 yıllık kanalizasyon sorunu çözüldü

Ayazmana Küme Evler’deki 40 yıllık kanalizasyon sorunu çözüldü

Isparta

Ayazmana MahallesiMinasınKüme Evler’de bulunan 35 evin 40 yıldır çözülemeyen kanalizasyon sorunu artık tarihe karıştı. Evlerine kanalizasyon bağlantısı yapılan vatandaşlar, uzun yıllardır yaşadıkları sorundan artık kurtulduklarını belirterek, “Yıllardır foseptik nedeniyle rezil bir durumdaydık. Kanalizasyon hattıyla artık bu sorunumuz ortadan kalkıyor. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dediler.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesinin ardından Çünür Mahallesi’ndeki Küme Evler bölgesinin en uzak kısmında kalan evlere  kod farkı tutmadığı gerekçesiyle yıllardır yaşadığı kanalizasyon sorunu çözülmüştü. Bu sorunun çözüme kavuşturulmasıyla bölgede bulunan tüm evlere de doğalgaz Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in girişimleriyle ulaştırılmıştı. Çünür Mahallesi’ndeki Küme Evler’de artık tüm evler hem doğalgazı kullanıyor hem de kanalizasyon hattından yararlanıyor.

Çünür Mahallesi’ndeki Küme Evlerin yaşadığı kanalizasyon sorununun aynısını Ayazmana Mahallesi’nin alt kısmında bulunan MinasınKüme Evler olarak geçen bölgede 35 ev yaşıyordu. Bu bölgedeki evler 40 yıldır kanalizasyon bağlantıları olmadığı için foseptik kullanıyordu. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatıyla 35 evin yaşadığı kanalizasyon sorunu çözüme kavuşturuluyor.

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce bölgede kanalizasyon hattı için çalışma başlatıldı. Çalışmalarda 35 evin sorununu çözmek için 1.320 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşeniyor. Çalışmaların kısa zamanda tamamlanmasıyla birlikte Ayazmana MahallesiMinasınKüme Evleri’nin yıllardır yaşadığı büyük sorun tarihe karışmış olacak.

Ayazmana Mahallesi Muhtarı Süleyman Kocaer, mahallede bulunan Küme Evler’de tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, kanalizasyon çalışması için Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Kocaer, “Bu bölgede 35 ev var. 40 yıldır foseptik çukuru olan evlerimize kanalizasyon hattı döşeniyor. Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’eşahsım ve mahalle sakinlerim adına çok teşekkür ederim” dedi.

1984 yılından bu yana Ayazmana Mahallesi Küme Evler’de yaşadığını belirten Ayşe Sevi, 38 yıldır kanalizasyon hattı olmaması nedeniyle foseptik çukuru kullandıklarını söyledi. Sevi, “Kanalizasyon hattı olmaması nedeniyle rezil bir durumdaydık. Şuanda kanalizasyon hattımız yapılıyor. Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’den Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Murat Akyol da 40 yıldır yaşadıkları kanalizasyon sorununun Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in sayesinde çözüme kavuşturulduğunu ifade etti. Foseptik çukurlarının kısa sürede dolmasından dolayı büyük mağduriyet yaşadıklarına değinen Akyol, “Bu sorundan artık kurtulduk. Belediye Başkanımıza teşekkür eder, hizmetlerinde başarılar dileriz” ifadelerinde bulundu.

Küme Evler bölgesinde ikamet eden diğer vatandaşlar da kanalizasyon hattı olmaması nedeniyle bölgede lağım kokularının olduğunu ancak kanalizasyon hattının döşenmesiyle artık bu sorunu yaşamayacaklarını belirttiler. Vatandaşlar, “Yapılan işten memnunuz. Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Başkanımız her işimizi yapıyor, ziyaretimize de geliyor” görüşlerinde bulundular.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hüseyin

14 Eylül 2022 Çarşamba 21:24

Sayın başkan enerji nakil hatları için açılan çukurlar bu gidişke 10 yıl sonra asfaltlanacak. Asfaltlama yapanlar allah aşkına yolun yarısını asfaltlıyor yarısı kalıyor. Arabalar zikzak yapıyor. Yeminle 60 il gezdim böyke rezil çalışma görmedim. Yoldaki çukuru yarısı asfalt yarısı yapulmamış kaç gündür yolun ortası hiçmi bskan ilgilenen yok. Yağmur yağavak yol oturacak sularsın tankerle ana arterler berbat.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR