23 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta'da sağlık çalışanları Gazze için yürüdü

Isparta'da sağlık çalışanları Gazze için yürüdü

Isparta

Isparta’da hekimler ve sağlık çalışanları beyaz önlükleriyle Filistin’de yaşanan saldırılara dikkat çekmek amacıyla Sessiz Yürüyüş düzenlediler.

Gazze Nöbet Çadırının önünde başlayan sessiz yürüyüş Mimar Sinan Camii önünde basın açıklamasıyla devam etti. Yürüyüşe STK’lar ve vatandaşlar katıldı.

Mimar Sinan Cami önünde topluluk adına basın açıklaması yapan Hüseyin Özgüven; 7 aydır devam eden soykırım ve zulme sabreden onurlu Gazze halkına ve bütün zorluklar içerisinde açlığa, ilaçsızlığa rağmen kendi canı pahasına hastaları için var gücüyle çalışan Gazze’nin şerefli hekimlerine ve sağlık çalışanlarına selam olsun.

Türkiye’deki hekimler ve sağlık çalışanları olarak Sessiz Yürüyüşümüzün 26. haftasında yeniden Gazze’yi hatırlamak ve hatırlatmak için toplandık.

Katil İsrail’in on yıllardır sürdürdüğü sistematik işgal ve zulüm 7 Ekim’den bu yana katlanarak devam ediyor. 7 aydır her gün, her dakika Gazze’ye bombalar yağıyor ve şehit haberleri geliyor. Gazze halkı ölümle, açlıkla, hastalıkla boğuşuyor.

Gazze’de taş üzerinde taş koymayan İşgalci İsrail’in son günlerdeki hedefi ise Refah kenti. Refah ; saldırıların başından beri , güvenli bir yer umudu ile 1.3 milyon Filistinlinin sığındığı 55 kilometrekarelik bir toprak parçası. Haktan, hukuktan, vicdandan, insanlıktan nasibini almamış İsrail; 7 aydır güvenli olduğu iddiası ile insanları göçe zorladığı Refah’a şimdi karadan ve havadan saldırmaya başladı. Adeta bir açık hava hapishanesi olan Filistin’in, dünya ile tek bağı olan Refah’ta da soykırımdan başka kelimeyle anlatılmayacak bir zulüm yaşanıyor. Çaresiz halk, Gazze’nin yerle bir edilmiş kuzey kesimlerine doğru ilerlemek zorunda kalıyor.

Gittikçe zalimliği ve zulmü artan İşgalci İsrail’e diyoruz ki zalimin sonu yaklaştıkça zulmü artar ve daha da azgınlaşır, senin de sonun yaklaştı, geçmişteki tüm zalimler gibi senin de tarihin kara sayfalarında adın geçecek ve lanetle anılacaksın, bugün senin zulmüne susanlar, senin yanında olup yardımcın olanlar da ilerde utancından kaçacak delik arayacak ve yargılanmaktan kurtulamayacak..

Elbet bugünler de tarih olacak. Biz Gazze’yi unutmadığımız, unutturmadığımızda, imkan olursa; gemilerle kardeşlerimizin yardımına koştuğumuzda, imkan ve şartlar müsait olmadığında;

EYLEM ile yüreğimizdeki ateşi diri tuttuğumuzda, zulmedenlerin hangi akıbete uğrayacaklarını haykırdığımızda, DUA ile Allah’tan yardım, sabır ve metanet dilediğimizde, BOYKOT ‘u gevşetmediğimizde, alışkanlık haline getirdiğimizde sevinenler mazlumlar olacak.

Bizler hekimler ve sağlık çalışanları olarak, 26. Haftasında toplandığımız yürüyüşümüzde çağrımızı yineliyoruz:

Yerel ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarına, devletlere, sağlık ve yardım organizasyonlarına sesleniyoruz:

Gazze, insani yardım bekliyor!

Bombalardan kurtulabilen bir avuç mazluma acilen insani yardım ulaştırılmalıdır. Yaralı ve hastalar bir an önce tahliye edilmelidir. Dünyanın dört bir tarafında aynı hassasiyeti paylaştığımız nice hekim ve sağlık çalışanları adına bizler; her türlü göreve hazır olduğumuzu tekrar dile getiriyoruz.

Vicdanımızla, şuurumuzla, duamızla, mesleklerimizle, eylemlerimizle Gazze’deki kardeşlerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz.

"Kanıksamayacağız!"   "Normalleştirmeyeceğiz!"   "Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız!" Açıklamalarında bulundu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

İNSANLIK

12 Mayıs 2024 Pazar 12:22

Bütün dünya işgal altında GAZZE hariç İnsan hakları kadın hakları çocuk hakları yaşama hakkı dıye birşey aslında yokmuş Gazze de savaş degıl SOYKIRIM yasanırken bunlara duyarsız kalmak neyın kafası acaba.?

Rıza

12 Mayıs 2024 Pazar 10:45

Bi günde uygur türkleri için görelim Sizi

İNSANLIK

12 Mayıs 2024 Pazar 10:06

Bütün dunyadakı kadın erkek çocuk kim varsa anladı da bı sız mı anlamadınz vatandaş Bu bır dın dıl ırk meselesı degıl İNSANLIK meselesidir

Ahmet

12 Mayıs 2024 Pazar 09:26

Arkadaşlar burda yaptığımız hata şu dedeleri yaptı haketti bu yanlış burda insanca düşünmemiz lazım yazık değilmi o güzelim çocuklara parçalanarak ölüyorlar. Hiç mi acımıyorsunuz insanlık duygusu hiçmi kalmadı bu kadarmı çok seviyorsunuz yahudileri

vatanperver

12 Mayıs 2024 Pazar 09:24

Filistin meselesi insani bir mesele. Kadınlara türlü işkenceler yapılırken uyumayan genç doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarına teşekkür etmek düşer.

ıspartalıbiri

12 Mayıs 2024 Pazar 09:21

Ayağınıza sağlık. Masum çocuklar ölürken kimse burada milliyetçilikten bahsetmesin. Söz konusu Vatan olduğunda bu gençler sizden daha vatanperver olur emin olun.

gerçek Türk

12 Mayıs 2024 Pazar 09:21

15 bin masum çocuk öldürülmüş birisi dedeleri bize ihanet etti yazmış. nasıl insanlarsınız siz? daha doğrusu insan mısın? senin katil israilden ne farkın kaldı şimdi? Türk demek mazlumun yanında olmak demektir. önce tarihini doğru oku cahil

Icraat gerek miting degil

12 Mayıs 2024 Pazar 06:03

35 bin insan katledildi gazze de, türkiye dahil hiçbirc islam ülkelerinin liderleri gık diyemiyor amerikanın korkusundan. Katil israili soykırım yapıyor diye Lahey e,Ancak Güney afrika şikayet etti..Söv yapmakla olmuyor bu işler. Daha sokak köpekleri proplemini,hayatpahalılığıni çözemenyenler,israilli söz geçirecek???

HACI FAKİR

12 Mayıs 2024 Pazar 04:33

BU ÜLKE 30 BİN ŞEHİT VERDİ NEREDEYDİNİZ OZAMAN BIRAKIN BU İŞLERİ GÖSTERİŞ BUNLAR

Yıldızhan

12 Mayıs 2024 Pazar 02:04

Akp yi siyonizm kurdu. Ama onu eleştirmeye cesaretiniz yok. Bırakın bu işleri

Erkan

12 Mayıs 2024 Pazar 00:23

Uygur Türkleri içinde yürüyün

Helal Olsu!!!

11 Mayıs 2024 Cumartesi 22:57

Helal olsun. Arap baharlarıyla etrafı kuşatıldı. Değiştirdikleri kutsal kitapla dünyaya hükmetmeye çalışan siyonist ve emperyalist zihniyet. Dinin bırakın devlet işlerine karışmasını, adamların din zaten arka bahçesiydi görebilene. Seçilince incile el basarak yemin eden, arzı mecid hikayesiyle kendilerinin çalıp oynadığı sapkın tiyatrolar.Allah Zulüm.altinda olan tüm Müslümanların , Türklerin yardımcısı olsun.

Hmm

11 Mayıs 2024 Cumartesi 22:23

Hmmm. Yaa

Vatandaş

11 Mayıs 2024 Cumartesi 20:39

Türk çocukları ölürken neden yürümüyorsunuz.Ne mutlu Türküm diyene.Türke ihanetin nedeni değil bedeli olur dedeleri yaptı torunları ödüyor bedelini.

Hmmm

11 Mayıs 2024 Cumartesi 19:39

Vay anasina bee

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR