27 Nisan 2024 Cumartesi

Atatürk’ün Isparta’yı teşrifinin 94. Yıldönümü törenle kutlandı

Atatürk’ün Isparta’yı teşrifinin 94. Yıldönümü törenle kutlandı

Isparta

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 Mart 1930 tarihinde Isparta’yı teşrifinin 94. Yıldönümü törenle kutlandı.

Kortej yürüyüşü için Isparta Tren Garı önünde buluşan katılımcılar zeybek oyununu izledikten sonra İstasyon Caddesi’nden 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’na kadar süren yürüyüş gerçekleştirdi.

15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda Vali Aydın Baruş, Isparta Milletvekili Yalım Halıcı, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, mülki ,askeri ve adli erkân, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, gaziler, şehit yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katılımıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.

Buradaki tören, sırasıyla Isparta Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

Tören, Belediye Başkanı Başdeğirmen’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla son buldu.

Ardından Vali Baruş ve protokol üyeleri Tarihi Garnizon Komutanlığı binasında bulunan müzeyi ve Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin yaptığı Atatürk resimleri sergini gezdi.

Vali Baruş müzede bulunan şeref defterine “Atatürk’ün Isparta’yı teşrifinin 94. yılında onun anısını yaşatmanın büyük onurunu yaşıyoruz” yazarak imzaladı.

Bir 6 kişi görseli olabilir

Bir 1 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 8 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 4 kişi ve Tomb of the Unknown Soldier görseli olabilir

Bir 8 kişi, anıt ve yazı görseli olabilir

Bir 5 kişi, anıt ve yazı görseli olabilir

Bir 2 kişi, kaykay, anıt ve yazı görseli olabilir

Bir 2 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir flama, bayrak ve yazı görseli olabilir

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

şaşırtmadı

06 Mart 2024 Çarşamba 14:00

ziraat başkanı allem etmiş kallem etmiş en ön sıraya gelmiş daire amirlerinin önünde vali yardımcısıyla yan yana adam çıtayı yükseltmiş birisi kendisinin protokolde olmadığını olsa bile 1555 nci sırada olduğunu hatırlatması lazım yoksa çelenk koymaya bile yeltenir bu gidişle

yakışmamış aslında

06 Mart 2024 Çarşamba 13:51

ASKERLER NIYE YUZUNE MASKE TAKMIŞ Kİ, YÖNERGEDE DEĞİŞİKLİK Mİ OLDU ACABA, TÖREN KIYAFETİ BELLİDİR HALBUKİ ASKERİYENİN TEK TİP DENİRDİ ESKİDEN ÇARŞI PAZAR TÖREN KIYAFETİNE

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR