27 Nisan 2024 Cumartesi

Atatürk’ün adının yaşatıldığı kütüphane kapanıyor

Atatürk’ün adının yaşatıldığı kütüphane kapanıyor

Isparta

Isparta’da bir grup kitapseverin 4 yıl önce bir araya gelerek kurduğu Atatürk Kütüphanesi, maddi imkansızlıklar nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Kütüphane kurucusu ve yöneticisi emekli noter Mustafa Kemal Pınar, Ispartalılara çağrıda bulunarak: ‘Atatürk’ün isminin yaşatıldığı kütüphane lütfen kapanmasın. Biz elimizden geldiğince ayakta tutmaya çalıştık, artık bizimde gücümüz kalmadı’ dedi.

Isparta’da, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin ve fikirlerinin yaşatıldığı kütüphane kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Yaptığı faaliyetlerle 4 yıl gibi bir süre zarfı içinde şehrimizin kitap okumadaki farkındalığını il dışına kadar duyurmayı başaran ‘Atatürk Kütüphanesi’ kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Kütüphane Kurucusu Mustafa Kemal Pınar ve yol arkadaşları, bin bir zorlukla kurulan kütüphanenin kirasını ödemeye güçlerinin yetmediğini belirttiler.

Kütüphanenin kapanmasıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Mustafa Kemal Pınar ve Kütüphane üyeleri , “Atamızın yaşatıldığı ve Isparta’nın tanıtımında etkin rol oynayan Kütüphanenin kapatılmaması için yetkilierden yardım bekliyoruz” dediler.

Isparta’nın gönüllü tanıtım elçileri olarak durmaksızın çalışan ve birbirinden güzel etkinliklere imza atan Atatürk Kütüphanesi üyeleri, başta yetkililer olmak üzere herkesten destek bekliyor.

Demokrat’a konuşan Mustafa Kemal Pınar, kütüphanenin kira sözleşmesinin 1 Aralık itibariyle sona erdiğini, dernek olmadıkları için ise kira yardımı almadıklarını ifade etti. Kendi ceplerinden ödeme yaptıklarını dile getiren Atatürk Kütüphane’nin kurucusu Mustafa Kemal Pınar ve kütüphane üyeleri, söz konusu kirayı artık karşılayacak güçlerinin kalmadığını söylediler.

Atatürk Kütüphanesi Kurucusu Pınar, “ Kira sözleşmesi 1 Aralık itibariyle sona eriyor.   İş yeri sahibi yıllık kırayı da arttırmış durumda.  Keza bizim hiçbir gelirimiz yok.  Dernek olmadığımızdan dolayı aidatta almıyoruz. Çok az bağış ve cebimden ödemeyle kütüphanemizi 4 yıl ayakta tuttum. Yaptığımız faaliyetlerle kütüphanenin şehrimizin bir parçası olduğunu ispatladık. Fakat dayanma gücümüz yok.  Destek bulamazsak kapanma tehlikesiyle karşı karsıyayız.  Kiradan kurtulmak istiyoruz.  Belediyemiz zaman zaman destek olsa da şuan tükenmiş durumdayız. Buradan yardımsever ve yetkililerimize sesleniyorum. Bizler siyasete bulaşmadan, kimsenin tekelinde olmadan faydalı işlere imza attık. Yeri geldi güller şehrimizin de  turizm elçiliğini yapıp, şehir şehir gezdik.  Bu kütüphane sadece bizim değil Isparta’mızın lütfen sahip çıkalım” dedi.

Üzüntüsünü içtenlikle dile getiren Emekli Noter Mustafa Kemal Pınar, “Bütün zorluklara rağmen Atatürk Kütüphanemizin sesini duyurmak istiyoruz. Bu güne kadar  özel kütüphanecilik alanında başarıdan başarıya koştuk dışarıda ‘Kitabımı Okuyorum’ etkinlikleriyle Isparta’mızı en iyi şekilde  temsil ettik. Açık hava şair yazar okuyucu etkinliğimizle şair yazarlarımızı okuyucuyla buluşturduk imza günleri yaptık. ‘Azığını Alda Gel’ etkinliğimizle Isparta’daki parklarda yöresel yiyeceklerimizi komşularımızla paylaştık. Önemli günlerimizde günün önemini belirten etkinliklerle bayramlarımızı kutladık. Cumhuriyetimiz bağımsızlığımız için kanını veren şehitlerimizi ve büyüklerimizi andık. Kitap fuarlarına katılarak kütüphanemizi zenginleştirdik.

Şair ve  yazarlara kütüphanemizi tanıttık. Kitap okumayı anlamayı teşvik amacıyla Isparta, Eğirdir, Burdur, Antalya, Karaman ve İbradi’de kitabımı okuyorum etkinliklerini hayata geçirdik. İletişim araçlarını bırakarak katılımcılarla birlikte kitap okuduk. Şair yazarlarımızı okuyucularla buluşturduk. Gündoğmuş Bal Festivaline şair yazarlarımızla birlikte stantlar açtık. İmza günleri yaptık, yerli malları haftamızda yerli mallarımızı sergileyip katılımcılarla haftayı kutladık . Atatürk’ümüzün adını yasatmaya okumaya kütüphaneciliği tanıtmaya devam etmek istiyoruz. Tamamen gönüllülük esasına göre çalışmalar yürüttük. Atamızın adına yakışır şekilde etkinliklerimize devam etmek istiyoruz. Bu etkinliklerimizi yaparken  sorunlarımızla da  uğraşıyoruz.

Hayat şartlarının pahalılaşması  kütüphanemizi faaliyetlerini etkiledi.   Ekonomi şartlarının ağır olmasıyla kahvaltı   gibi etkinlikler yapamadık.  Kaynak yetersizliği ve mekanın  kiralık olması nedeniyle ödemelerde güçlük çekmekteyiz.  Yöneticilerimizden ve şahıslardan yardım gelmediği takdirde kira sözleşmesinin bittiği  1 Aralık 2022 tarihinde  kütüphanemizin faaliyetlerini sürdürmesinde zorluk çekecek. Kütüphanemiz kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır.

Belediyemizden, kuruluşlardan ve şahıslardan kira vermeden faaliyetlerimizi sürdürecek yer temini  istiyoruz.  Destek olun katkı verin Atatürk’ümüzün adını yaşatalım. Cehaleti yenelim. Kitap okumayı teşvik ederek insanlığa faydalı olalım. Şimdiye kadar emeklerimiz boşa gitmesin. Zor günlerimizde destek olan katkı sunan Isparta Belediyesi’ne Sivil toplum örgütlerine  ve değerli basınımıza, halkımıza  çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Demokrat Gazetesi Tuğba Serel

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Veysel

24 Kasım 2022 Perşembe 17:03

Kitap okumasını sevmeyen yobaz toplumlarda kütüphanede kapanır,matbaada,kağıt fabrikaları da...

İŞT3 SİZ BUSUNUZ KÜSTAH TAKİYECİLER

24 Kasım 2022 Perşembe 13:18

Ulan utanmaz şerefsizler o kadar vergiden muaf ama devletten belediyelerden kurumlardan beslenen vampir hain dernek vakıf cemaat tarikata sesiniz çıkmıyor seyrediyorsunuz ama konu adında ATATÜRK olan kütüphaneye düşmanca yorumlarınız sizi daha iyi müslüman yada TÜRK değil şerefsiz ve alçak yapar konu cemaat olaydı ayağınızdaki donu verirdiniz ahlaksız sözde müslüman çakma milliyetçiler sizi gidi sizi..

gassteci fira

24 Kasım 2022 Perşembe 11:38

gasstecii ariff adam güzel birşey yapıp kütüphane kurmuş yardım istiyor akp chp ile ne alakası var ona bakarsan sizin rabia ne oldu sisi ile barişmalar,yakında tatilede çıkarlar

Gazeteci Arif

24 Kasım 2022 Perşembe 10:51

Sevenler ve CHP lideri nerede onlar karşılasın. Belediye neden yardım etsin. .yüklü emekli maasin car çok seviyorsan kendin öde neden istiyorsun

haber yok

24 Kasım 2022 Perşembe 09:28

kimsenin haberi yok nerde bu kütüphane

Herkes birbirinin kim olduğunu biliyor artık

23 Kasım 2022 Çarşamba 23:09

Devletin kurumların belediyelerin beslediği sayısız kan emici vampirleri bütcelerden ödenen hibe paralar ve vergiden muafiyet imkanları sağlanırken gözünü yuman sesini çıkarmayan şerefsizler ahkam kesmişler M.KEMAL ATATÜRK,ün sizin sevgisine de düşmanlığına ihtiyacı yoktur NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...M.KEMAL ATATÜRK....

Sav

23 Kasım 2022 Çarşamba 22:43

Çokta lazım değil varlığı bile belli değil

Akgeci

23 Kasım 2022 Çarşamba 21:31

Devletin kasasından AKP'li vakıflara hibe edeceklerine biraz da böyle güzel yerlere yardım etsinler

sahte peygamber

23 Kasım 2022 Çarşamba 20:47

ısparta gibi bir köyde tuhafiyeciler sitesi gibi yıllık kirası 5 bin 10 bin gibi rakamla kiralarin oldugu bir yerde uc bes adam kira odemiyorsa kendilerinin ataturk sevgisi varmi diye dusunun bosverin bu isleri hersey hikaye boşluk işinize bakin

Gabaksavar

23 Kasım 2022 Çarşamba 20:10

Gabakçı Isparta'nın kitap kültür edebiyat sanat neyine. Guruldayan garnımıza guru ekmeğinen suvanı soframıza goyabiliyoz ya şükür. Emme suvan çog pahalandı, onu bi çözüvesinler

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR