27 Nisan 2024 Cumartesi

AŞIRI HIZ YAPMAYIN VE MUTLAKA MOLA VERİN

AŞIRI HIZ YAPMAYIN VE MUTLAKA MOLA VERİN

Isparta

Isparta Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yücedağ, Kurban Bayramı tatili için yola çıkacak sürücüleri uyararak "Trafik işaretlerine uyulmalı, yolun uzunluğuna göre kısa molalar vererek dinlenilmeli ve aşırı hız yapılmamalı. Kuralları ihlal etmezsek başarılı bir seyahat gerçekleştiririz" dedi.

Isparta Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yücedağ, Kurban Bayramı tatili  dolayısıyla  yola çıkacak sürücülere önemli uyarılarda bulundu. Başkan Yücedağ, yollarda yoğunluk olacağını ve bu dönemlerde trafik kazalarının arttığını ifade ederek “ Aşırı hız yapılmaması şart. Çünkü araçların hızı arttıkça sürücülerin görüş mesafesinin daralıyor. Tatile çıkacak sürücülerimiz Trafik işaretlerine uymalı, yolun uzunluğuna göre kısa molalar vererek dinlenmeli ve aşırı hız yapmamalı" dedi.

UYKUSUZ YOLA ÇIKMAYIN

Yolların belirli kesimlerinde Elektronik Denetleme Sistemi olduğunu anımsatan Yücedağ, söz konusu uygulamanın kurallara uyulması açısından yararlı olduğunu dile getirdi. Yücedağ, "Sürücülerin hız sınırına, yollarda çalışma yapılan yerlerine dikkat etmeleri gerekiyor.  Seyir halindeyken telefon ve radyo gibi cihazlarla ilgilenmemeleri gerekiyor. Çünkü bu tür araçlar, dikkati dağıtarak kazaya yol açıyor. Kazaların çoğunluğu hızdan kaynaklı. Eğer bunu kontrol altına alabilirsek, kuralları ihlal etmezsek başarılı bir seyahat gerçekleştiririz" diye konuştu. Şoförler Odası Başkanı Yücedağ, trafik kazalarında sürücü kusurunun yüzde 90'lar düzeyinde olduğunu ifade ederek, şehirlerarası otobüs şoförlerinin de uykusuz yola çıkmamaları gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Esnaf32

10 Ağustos 2019 Cumartesi 15:16

Bıktık sizden ve o etrafınızdaki ekipden

Far Cry

10 Ağustos 2019 Cumartesi 09:07

Daha otoparka park ederken diğer bloğun otoparkına oğlu ile birlikte ısrarla park eden bir zihniyet. Söyledikleri doğru ama yaptıkları yanlış zihniyet.

Kaptan RIZA

09 Ağustos 2019 Cuma 23:53

Satın başkan, genel bilgilendirmen için teşekkür ederim. Yalnız bu insanların hemen hemen hepsini psikoteknik muayneden geçirmek lazım. Polisi gördülermi,ağırlaşma, polisi geçtimi ver gazı köküne kadar. Radar varsa, karşıdan gelenler sinyal vererek haberleşme, iniş yolunda çift düz çizgiyi ihlal ederek sollama ( Özellikle ANTALYA yolunda ) hız,dikkatsiz araç kullanma,kısacası trafik kurallarına uymama bizim insanımızın araç kullanırken yaptıkları hatalar. Ondan sonrada nice can ve mal kayıpları.

kızıl melek

09 Ağustos 2019 Cuma 17:23

Hıhhhh bi sen kalmış idin medyatik olmadık,hade bakalım hayırlı olsun

ŞÖFÖR

09 Ağustos 2019 Cuma 16:21

SEN DEMESEN INSANLAR BILMIYORDU VAYBE

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR