28 Nisan 2024 Pazar

Ardıçlı Köyünde zeytin hasadı zamanı

Ardıçlı Köyünde zeytin hasadı zamanı

Isparta

HABER/ Kübra Kevser Karataş- Orman Köylerinde gelir getirici tür ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Ardıçlı Köyüne dikilen zeytin ağaçları meyvesini vermeye başladı.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 2019 yılında Keçiborlu İlçesine bağlı Ardıçlı Köyüne ilk etapta 150 dönüm alanda 5 bin 500 adet zeytin fidanının dikimi gerçekleştirilmişti.

İkinci etapta yine Ardıçlı Köyüne 75 dönümlük alana 3 bin adet daha zeytin fidanı dikimi daha yapılmıştı.

Ardıçlı Köyüne dikilen zeytin fidanının yanı sıra badem fidanı, lavanta ve iğde fidanı ve ceviz fidanının dikimi gerçekleştirilmişti.

Dikimi yapılan fidanların bakımını 3 süreyle orman teşkilatı yapacağı ve 3 yılın sonunda köyde bulunan hane sayısına göre dağıtımı yapılacağı belirtilmişti.  Yapılan ağaçlandırma çalışmaları aynı anda iki amaca hizmet etti. Hem orman köylüsüne destek sağlandı hem de arıcılık ve bal üretimi açısından da önemli bir alt yapı oluşturuldu. Doğal bal ormanlarının oluşmasına büyük katkı sağlanacağı da hedeflenmişti.

Orman Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre; Ardıçlı Köyünde toprakla buluşturulan zeytinler olgunlaşarak hasada hazır hale geldi ve istenilen sonuca zamanla ulaşıldı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR