27 Nisan 2024 Cumartesi

Arazi, İnşaat ve Rant tartışmaları vahim ve üzücü!

Arazi, İnşaat ve Rant tartışmaları vahim ve üzücü!

Isparta

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Belediye Başkan Adayı Atakan Yazgan ; yapmış olduğu açıklamalar ile dikkat çekti.

“Isparta’da belediye başkanları son 20 yıldır dolaylı veya dolaysız olarak inşaat işine girmişler. Arazi ve inşaat rantı tartışmaları vahim ve üzücü.Bir belediye başkanının inşaat işi ile ilgilenmesini doğru ve etik bulmuyorum. Son dönemde basında mevcut ve geçmiş dönem belediye başkanlarının arsaları ve inşaatlarıyla ilgili tartışmalar gündeme gelmekte. Söz veriyorum! Benim belediye başkanlığımda ne ben ne de yakınlarım Isparta’da hiçbir şekilde inşaat sektörüne girmeyecek!’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Belediye Başkan Adayı Atakan Yazgan kentsel dönüşüm ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüm kapsamında Sayın Atakan Yazgan ;

“Bizler için halkımızın can güvenliği her şeyin ötesindedir.

Bugüne kadar güzel Isparta’mızla ilgili yapı envanteri çalışması yapılmamış. Benim başkanlığımda yapı envanteri çalışmasını da riskli yapı envanteri çalışmasını da biz çıkaracağız. Hızlı tarama yöntemi ile en eski binalardan başlayarak riskli yapıları ücretsiz olarak tespit edeceğiz. Bu tespitlerle birlikte kentsel dönüşümde öncelik vereceğimiz yapıları ortaya çıkarmış olacağız. Bu çalışmaları yaparken sürekli vurguladığımız gibi kent yönetiminde ortak akılı kullanarak meslek odaları ile birlikte çalışacağız. Kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşın cebinden 1 lira dahi çıkmayacak. Belediye, vatandaş ile müteahhit arasında garantör olacaktır.”

diyerek halkın can ve mal güvenliğine verdiği önem ve sosyal belediyecilik kapsamında çalışmalarını sürdürmesi takdir topladı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartalı

10 Mart 2024 Pazar 15:51

Tok gözlü insan yemeye değil para biriktirmeye değil arsaları üzerine almaya değil gerçekten belediyecilik yapmak için gelen tek aday bravo Atakan başkan ayakta alkışlanacak bir kişiliye sahipsiniz kazanırsanız ısparta kazanır .

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR