27 Nisan 2024 Cumartesi

Araç alıp satarken sakın bu tuzağa düşmeyin!

Araç alıp satarken sakın bu tuzağa düşmeyin!

Isparta

Isparta'da son zamanlarda araç alım satımında büyük hareketlilik yaşanıyor. Birçok kişi yatırım yapmak veya ticaret yapmak için araç alıp, satıyor. Zaman zaman araç alım, satımlarında dolandırıcılık olayları da meydana geliyor. Isparta'da 12 yıldır oto galeri işleten Bahadır Orhan Kahraman, otomobil al, sat olaylarında yaşanan dolandırıcılık vakalarına dikkat çekerek, dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Araç alım satımında en çok yaşanan dolandırıcılık vakaların sahte ilan vererek, kapora alınmasıyla meydana geldiğini söyleyen Kahraman; ' Dolandırıcılar internet sitelerinde kendilerine ait olmayan araçların fotoğraflarını yükleyip sanki gerçek satıcı gibi pazarlık ediyorlar. Daha sonra alıcıdan belirli bir miktar kapora koparıyorlar. Alıcılar bu tür durumlarda alıcıdan aracın ruhsatını ve aracın şaşe numarasının fotoğrafını istemelidir. Bu numaraları sorgulatması lazım. Böylelikle hem aracın sahibi olup olmadığı hem de doğru ruhsatı attığından emin olunur. Bir diğer dolandırıcılık yönteminde aracı alan kişi ile aracın ücretini yollayan kişinin farklı olmasıdır. Buna çok dikkat edilmelidir. 'Hesabıma para yattı' diyerek hemen imza atılmamalıdır. Çünkü parayı atan farklı kişi olduğu için o parayı geri çekiyor veya araba almak istedim, parasını da attım. Ama satıcı arabayı farklı birine satmış diyebilir. Böylelikle parayı geri çekecektir. Bunun için alıcı ile size para gönderen kişinin aynı olmasına dikkat edilmelidir. Araç kiralama olaylarında yine internete ilan veriliyor. Aracı kapınıza kadar getireceğiz, ücreti peşin almalıyız diyerek para alınıyor. Bunlar için de internet ortamında kiralamak yerine bir dükkana gidip sözleşme yaparak aracı kiralamak gerekiyor' dedi.  (Ali Rıza Cesur)

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Aklın nerdeydi

02 Haziran 2023 Cuma 21:05

Galerici Halil KAHRAMAN zamanında araçların kilometresini düşürüp satarken aklın neredeydi....

ECELFELİ032

02 Haziran 2023 Cuma 20:50

GALERİCİLERİN HEPSİ SEÇİMDEN ÖNCE ARABALARI ÇEKTİ İLANDAN SEÇİM SONRASI ZAM OLACAK DİYE HEPSİ ÇAKAL BUNLARIN 3 KURUŞLUK ARABAYI 5 KURUŞA SATMA PEŞİNDELER GİDİP SIFIR ARABA SIRASINA GİRİP SIRA BEKLEYİP SIFIR ARAÇ ALMAK EN GÜZELİ ŞUAN SIFIR ARABA İKİNCİ EL ARABADAN DAHA UCUZ.AYRICA ŞU VERGİ ÖDEMEDEN ARABA ALIP SATANLARDA CABASI DEVLET BUNLARIN TEPESİNE DETAYLI ŞEKİLDE ÇÖKMELİ.

AKILSIZLAR BUNU İYİ OKUSUN

02 Haziran 2023 Cuma 10:50

yani işler kesat SATIŞ OLMAYINCA ACABA sen ne konuşuyorsun arakdaş millet cahilmi sandın.chp nin mepusları çoğu avukat.SOSYOLOĞ,PSİKOLOĞ.DOKTOR yineden iktidar olamıyorlar.neden?niçin? ZENĞİN BURJUVAZİ HALKA TEPEDEN BAKAN,DEPREMZEDELERE HAKARET EDEN.söz namustur deyip.SINIRIMIZDA pkk ,ypğ,pyd ve diğer alçaklar sınırı zorluyorlar ve onların siyasi uzantıları ile İTİFAK KURUYORLAR.MADEMKİ: YASALAR ĞEREĞİNİ YAPMIYOR İSE HALK ĞEREĞİNİ YAPAR.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR