30 Nisan 2024 Salı

Antalya’da teleferik kabininin tabanı koptu; 1 ölü, 7 yaralı

Antalya’da teleferik kabininin tabanı koptu; 1 ölü, 7 yaralı

Isparta

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait teleferik hattındaki demirlerden biri yerinden koparak, kabinlerden birine çarptı. Metrelerce yüksekten düşen kabinde bulunan 8 kişiden 1'i hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 25 kabinde 184 kişinin mahsur kaldığını ve kurtarılmaları için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Isparta’dan ise 5 kişilik AFAD ekibi de bölgeye gitti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sarısı teleferik hattını tutan demir direklerden biri saat 18.00 sıralarında yerinden koparak, kabinlerden birine çarptı. İçerisinde 8 kişinin bulunduğu kabinin tabanı çarpmanın etkisiyle kırıldı. Kabinde bulunan 8 kişi metrelerce yükseklikten yere düştü. İhbar üzerine olay yerine AFAD, polis, sağlık ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi.

Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, henüz kimliği belirlenemeyen 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin de yaralandığını belirledi. Yaralılar, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı helikopterle olay yerinden alınarak, hastanelere götürüldü.

Olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yetkililerden bilgi aldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

KİMLİKLER BELİRLENDİ

Antalya'da teleferik tabanının kopması sonucu yüksekten düşenlerin kimlikleri saptandı. Olayda yaşamını yitiren kişinin Memiş Gümüş (54) olduğu belirlenirken, yaralanan 7 kişinin isimleri ise şöyle;

Antalya’da teleferik kabininin tabanı koptu; 1 ölü, 7 yaralı

“Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Akmaral Abdyldaeva.”

BÖCEK: 25 KABİNDE 184 KİŞİ KABİNLERDE MAHSUR KALDI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, teleferik kazasına ilişkin açıklama yaptı. Başkan Böcek, kaza nedeniyle şu anda 25 kabinde 184 kişinin mahsur kaldığını ve kurtarılmaları için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Davraz Teleferik

13 Nisan 2024 Cumartesi 14:05

Davraz'daki gondollar da umarım ekstradan bir denetime tabi tutuluyordur. Açıldığı hafta ailecek binmiştim. En az 5 defa durdu. 2 tanesinin bekleme süresi 10dk'dan fazlaydı. Yeni açılmış bir teleferikte bu beklemeleri açıkcası garipsemiştim.

Mehmet

13 Nisan 2024 Cumartesi 12:34

tesis kapatılsın diyen vatandaş uçağa binme ,arabaya kıllanma, elektrik kullanma çarpılırsın, çakmak kullanma her yeri yakarsın, ok atma kendini vurmayasın

Vatandaş

13 Nisan 2024 Cumartesi 06:28

BiZim burdakini kapatın istiyorum

Mehmet

13 Nisan 2024 Cumartesi 00:39

İnsanoğlunun yaptığı hiç bişeye güven olmuyo

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR