27 Nisan 2024 Cumartesi

Antalya'da yeni sezonun ilk bale eseri 'Carmen'

Aşk ve tutkunun, dansın büyüsüyle ihanet ve ölüme karıştığı 'Carmen' balesi ekim ayında sahnelenecek üç temsil ile Antalyalı bale severlerle buluşacak.

Isparta

Güzelliği ve kendine olan sonsuz güveniyle erkekleri etkileme gücüne sahip Carmen'in hikâyesi bale sahnesinde hayat buldu. Müzik düzenlemesini Hakan Kalkan'ın yaptığı, George Bizet'in müziği ve Konstantin Uralsky'nin koreografisi ile 'Carmen', 12 Ekim Perşembe, 14 Ekim Cumartesi ve 17 Ekim Salı akşamları saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Hakan Kalkan'ın orkestrayı yönettiği ve başkemancılığı Demet Emen ve Sibel Aydın'ın üstlendiği eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Gazal Erten ve ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyor.

Kazananın ve kaybedenin olmadığı dramatik bir aşk hikâyesi olan eserde 'Carmen' rolünü Iaroslava Volkova, 'Don Jose' rolünü Artemii Pliusnin, 'Toreador' rolünü Artur Ivanov ve 'Carmen'in Karanlık Yüzü' rolünü Milina Fidan Özbek canlandıracak.

Eserin koreografı Konstantin Uralsky, bale prodüksiyonunda bu kült hikâyenin ana hatlarını sanatseverlere sunmayı ve bu novellayı George Bizet'in güçlü müzikleri ile birlikte dansın diline tercüme etmeyi arzu ettiğini dile getirdi. 

Fiyatları 55 ila 170 TL arasında değişen konserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilecek.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR