29 Nisan 2024 Pazartesi

Antalya'da ölen kişiyi kaza öncesi darbeden 2 sanık tahliyesini talep etti

Antalya'da ölen kişiyi kaza öncesi darbeden 2 sanık tahliyesini talep etti

Isparta

ANTALYA'da, dövüldükten sonra baygınlık geçirdiği yolda taksinin çarpması sonucu ölen Çağrı Aktaş'ı (30) darbettiği belirlenip tutuklanan Fatih Çelikkan ve Cömert Yılmaz, duruşmada tahliyelerini talep etti. Çağrı Aktaş'ın annesi Esme Aktaş ise sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Kaza, geçen yıl 29 Eylül günü saat 03.00 sıralarında, Muratpaşa ilçesi Kızılırmak Caddesi'nde meydana geldi. Akan trafikte yol ortasında yürüyen ve araçların önüne atlayan Çağrı Aktaş, otomobillerden inen 2'si kadın, 5 kişiyle tartıştı. Dövülen Aktaş, yol ortasında fenalık geçirdi. Kısa süre sonra yoldan geçen H.Ü.'nün kullandığı 07 T 4507 plakalı taksi, Aktaş'a çarptı. İhbarla kaza yerine sevk edilen sağlık ekibi, Aktaş'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

H.Ü. gözaltına alınırken, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, Aktaş'ı darbeden şüphelileri belirledi. Olayla ilgili 2'si kadın, 5 kişi yakalandı. Soruşturmada Aktaş'ı darbedenlerin Fatih Çelikkan ile Cömert Yılmaz olduğu tespit edildi. Diğer 3 şüpheli ise serbest bırakıldı. Fatih Çelikkan, Cömert Yılmaz ve taksi şoförü H.Ü., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çelikkan ve Yılmaz tutuklandı, H.Ü. ise tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hazırlanan iddianamede, Fatih Çelikkan ve Cömert Yılmaz'ın 18'er yıla kadar hapsi istendi. Tutuksuz sanık taksi şoförü H.Ü.'nün ise 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

SANIKLAR HAKİM KARŞISINDA

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Fatih Çelikkan ve Cömert Yılmaz, şikayetçiler ve taraf avukatları katıldı. Tutuksuz sanık H.Ü. duruşmaya katılmadı. Tanık Berivan A.A. (23), sanık Fatih Çelikhan'ın eşi olduğunu, olay günü aracın ön kısmında oturduğunu anlattı. Araçla seyir halindeyken maktul Çağrı Aktaş'ın aracın önüne birden çıktığını, aracın kaputuna yumruk attığını aktaran Berivan A.A., “Sonra benim oturduğum tarafın camının içinden elini sokmaya çalıştı. Bana doğru yumruk atmaya çalışıyordu ancak cam bir tık aralık olduğu için bana gelmedi. Birden bir arbede yaşandı. Ben o dönemde hamile olduğum için ve olayın üzerinden zaman geçtiği için arbedenin nasıl başladığını hatırlamıyorum. Maktul sürekli küfrediyordu. Ben maktulün yere nasıl yere düştüğünü hatırlamıyorum. Yere düştüğü halde halen küfrediyordu hatta eşim o ara maktulü yerde çevirmeye çalıştı ancak maktul küfür edince 'Başımıza bir bela almayalım' diyerek kaldırmaktan vazgeçti. Yerde yatarken küfreder halde olduğu için baygın olmadığını düşündük ve kendisinin yürüyebileceğini düşünerek araçlara binerek yolumuza devam ettik" dedi.

SANIKLAR TAHLİYESİNİ TALEP ETTİ

Sanık Cömert Yılmaz, tahliyesini ve bu aşamada tutuksuz yargılanmayı talep ettiğini söyledi. Sanık Fatih Çelikkan da “Tahliyemi talep ederim. Yeni doğan çocuğum var. Ailemin bana ihtiyacı var. Bu aşamada tutuksuz yargılanmayı talep ederim" dedi. Çağrı Aktaş'ın annesi Ezme Aktaş ise “Sanıkların cezalandırılmalarını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ederim" diye konuştu. Mahkeme heyeti sanıklar Cömert Yılmaz ve Fatih Çelikkan'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR