01 Mayıs 2024 Çarşamba

Antalya'da nar üretimi son 10 yılda azaldı

ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde nar hasadı devam ederken, Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, son 10 yılda nar üretim alanının 20 bin dekardan 6- 7 bin dekara gerilediğini söyledi.

Isparta

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, nar hasadı yapan işçileri ziyaret etti. Başkan Kökce, son 10 yılda ilçedeki nar üretim alanlarının 20 bin dekardan 7 bin dekara düştüğünü belirtti. 10 yıl önce güzel hayal ve ümitlerle dikilen nar meyvelerinin bir dönem para etmemesi yüzünden söküldüğünü, zeytin ve tropikal meyve denemelerine geçildiğini belirten Başkan Hidayet Kökce, "Üretimin merkezi Kumluca'da nar hasatlarımız başladı. 5- 6 gün önce başlayan nar hasadı hızlı bir şekilde devam ediyor. Geçmiş dönemlerde 20 bin dekar alanda yapılan nar üretimi yine geçen yıllarda çok para etmemesi dolayısı ile 6 veya 7 bin dekar civarına düştü" dedi.

Bu yıl ortalama 20 bin ton civarında rekolte beklendiğini anlatan Başkan Kökce, "İlçemizde nar köylerde, kırsalda yamaç arazilerde yetiştiriliyor. Bu narlarımız çok kalitelidir. Nar fiyatları 13 ile 15 arasında satılıyor. 20 olsa daha iyi olurdu. 15 TL de zarar ettirmiyor" diye konuştu. 

Nar toplayan işçiler de sabah erken saatlerde nar toplamak için bahçelere gittiklerini, hasadın meyve ağaçlarının dikenli olması nedeniyle biraz zor olduğunu söyledi. Bazı işçiler günlük 700 TL olan yevmiyeden memnun olduklarını, bazıları ise rakamı az bulduklarını kaydetti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Tüketici ne yapsın

25 Ekim 2023 Çarşamba 20:29

Nar para etmiyor kazandırmıyor diye dert yanıyor üretici limon para etmiyor üreten değil aracı kazanıyor diyorlar olsn yine bize tüketiciye oluyor pazarda nsrın kğ kaç lira bir bakın bakalım

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR