29 Nisan 2024 Pazartesi

ANSİAD'dan SDÜ'ye iki ödül

ANSİAD'dan SDÜ'ye iki ödül

Isparta

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneğinin (ANSİAD), Girişimcilik Ekosistemi Projesi çerçevesinde “Bi’Düşünsen Bulursun” sloganıyla düzenlenen “İş Fikri Yarışması”nın kazananları belli oldu. Yarışmada, Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerinden Dr. Emre Uygun “AADAS” projesi ile ikinci, Mert Karacan, Abdullah Fatih Höcü ve Begüm Tezel ise “Revelio” projesi ile üçüncü oldu.

“21. Girişimcilik Günleri 11. Girişimcilik İş Fikri Yarışması: Özgün, Yenilikçi, İnovatif, Yaratıcı, Teknoloji Tabanlı İş Fikirleri Yarışması” maratonunun ön elemeleri, Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

İİBF A ve B Salonlarında gerçekleştirilen programda, Habitat Derneği Girişimcilik Programı Proje Yöneticisi Hasan Basri Cihan tarafından "Temel Girişimcilik Eğitimi, Yalın Kanvas, Marka&Hikaye Tasarımı ve Pitching" konulu eğitimler verildi. ANSİAD Girişimcilik Çalışma Masası Başkanı Işık Yargın, TOBB Isparta Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve Batı Akdeniz Bölge Temsilcisi ve Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, TOBB Isparta Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı ve Fon Yatırımcısı Hüseyin Yüceer, Isparta Genç Sanayici İş İnsanları Derneği (IGSİAD) Başkanı Kubilay Kapı jüri üyesi olarak katıldı.

ANSİAD 21. Girişimcilik Günleri Ödül Törenine Süleyman Demirel Üniversitesini temsilen SDÜ Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Pınar Göktaş ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, ITSO Meclis Başkanı Sayın Akif Aslan ve ITSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Dede katılım sağladı. 

Toplamda 20 takımın yer aldığı iş fikirleri yarışmasına katılan yarışmacılar, “Güvenli Yaşam İçin Sürdürülebilir Yeni Nesil Teknolojiler” kapsamında gün boyunca çeşitli eğitimlere katılıp gün sonunda ön jüri üyelerine iş fikirlerini sundu. 

Demo Day kapsamında SDÜ öğrencisi Dr. Emre Uygun, “AADAS” projesi ile “Yüksek Lisans ve Doktora Kategorisi”nde ikinci oldu. Emre Uygun ödülünü, Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Metin Çelik’in elinden aldı. 

Mert Karacan, Abdullah Fatih Höcü ve Begüm Tezel de “Ön Lisans ve Lisans Kategorisi”nde “Revelio” isimli projeleri ile üçüncü oldu. Öğrencilere ödüllerini Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır verdi.

ANSİAD Girişimcilik Çalışma Masası Başkanı Işık Yargın ve IGSİAD Başkanı Kubilay Kapı'ya, SDÜ Metaverse Girişim Stüdyosunda sanal gözlük deneyimi sunuldu ve faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Ayrıca SDÜ Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Serap Ünal'a ziyaret gerçekleştirildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR