29 Nisan 2024 Pazartesi

AMBULANSTA KORKUNÇ ÖLÜM

BURDUR'da, ambulanstaki 2 oksijen tüpünün patlaması sonucu çıkan yangında araçtaki hasta 58 yaşındaki İsmail Sargın yanarak öldü.

Isparta

Yeşilova İlçesi Horoz Köyü'nde oturan İsmail Sargın rahatsızlanınca ambulansla Yeşilova Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Solunum yolu rahatsızlığı bulunan İsmail Sargın, buradaki müdahale ardından Burdur Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hasta, Hamza Tokgöz'ün kullandığı 15 DB 429 plakalı ambulansla yola çıkarıldı.

OKSİJEN TÜPÜ PATLADI

Tefenni-Burdur karayolunda hareket halindeki ambulans, Göl Evleri Mevkii'ne saat 04.30 sıralarında gelirken araçtaki oksijen tüpü bilinmeyen bir nedenle patladı. Patlama nedeniyle ambulansta yangın çıktı. Ambulans şoförü Hamza Tokgöz aracı durdururken ile sağlık memuru Levent Yaman, anestezi teknikeri İbrahim Bölükbaşı ve İsmail Sargın'ın eşi Teslime Sargın kendilerini dışarı attı. Bir anda yükselen alevler ve ikinci oksijen tüpünün patlaması nedeniyle yangın daha da büyüdü. Alevler nedeniyle hastayı dışarı çıkaramayan sağlık görevlilerinin haber vermesiyle itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürülürken, küle dönene ambulanstaki İsmail Sargın yanarak öldü. Patlama sırasında  anestezi teknikeri İbrahim Bölükbaşı'nın hastanın yanında olduğu kaydedildi.

İsmail Sargın'ın cenazesi polis, sağlık ekipleri ve cumhuriyet savcısının incelemesi ardından Burdur Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Olaydan yara almadan kurtulan Hamza Tokgöz, Levent Yaman, İbrahim Bölükbaşı ve Teslime Sargın kontrol amacıyla hastaneye gönderildi.

Olay nedeniyle Burdur-Tefenni karayolu yaklaşık 1 saat trafiğe kapandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, ambulanstaki 2 oksijen tüpünün patlaması sonucu çıkan yangında hasta 58 yaşındaki İsmail Sargın'ın yanarak öldüğü olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Burdur'da meydana gelen müessif hadisede ambulansla hasta nakli yapılırken oksijen tüpü patlaması sonucu hasta İsmail Sargın yaşamını yitirmiştir. Olayda yanık tespit edilen hasta yakını ve ambulans personeli Burdur Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. Yaşanan üzücü olayla ilgili Burdur İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından idari inceleme, savcılık tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Yapılacak inceleme sonucunda ihmal ya da kusuru olanlar hakkında gerekli yasal işlemler uygulanacaktır. Üzücü olay sonucu vefat eden İsmail Sargın'a Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Olayda araç içinde bulunan ve yaralanan hasta yakını ve sağlık personelimize acil şifalar diliyoruz."

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Prmalk

08 Ekim 2017 Pazar 21:45

Jeysin denilen şahsiyet önce adam gibi bi takma ad kullan laf olsun diye konuşma. Genelde senin gibi konuşanlar en önden kaçar. İhmal olma olasılığı çok yüksek nakil ambulansları genelde kontrol edilmiyor. İşin içinden biri olarak söylüyorum. İşimiz çok basite alınıyor meslektaşlarımız tarafından. Bizki saniyelerde uğraşanlar bu kadar basit ucuz ihmaller yüzünden bir cana yazık olmuş. Suçun büyüğü nakil ambulansiysa kamu hast. Birliğinin 112 ise burdur il sağlık mudurlugunundur.saygılar.

Ispartalı

07 Ekim 2017 Cumartesi 20:39

Herşeyden önce ecel diye birşey var ...

Ali

07 Ekim 2017 Cumartesi 19:33

Anlamsız konuşma herkes görevini yapıyor her meslek zor ,senin ki bahane değil, sen asıl or geliyorsa istifa et çok yapan bulunur, bu olayın affedilir bir tarafı yok . Yüzde yüz İhmal

Seref

07 Ekim 2017 Cumartesi 19:14

Patlamanın nedenini bilmeden sağlık çalışanlarına böylece hakaret etmek ayiplarin en buyugudur.o insanlar sizler rahat yatağında yatarken belkide sizin ailenize birini kurtarmak için canını hiçe sayıyor. Alkollü gelir döver kending bilmezin biri gelir döver kazazede yakını gelir döver. ..hep dayak yerler..ayıptır madem guvenmiyosunuz dişini agridiginda çağırmayı o zaman...

Vatandaş

07 Ekim 2017 Cumartesi 17:02

Bu ülkede bu kadar mı sorumsuzluk zirveye çıktı ? Ulan canını emanet ediyor insanlar , bir ambulans içini kontrol etmek, yolunda gitmeyen şeylere bakmak , çok mu zor ? Şerefsizler bir masumun ölümüne neden oldunuz ?!

HZ. JEYSIN

07 Ekim 2017 Cumartesi 16:49

OLAYDA KUSUR VE İHMAL VAR HASTAYI KURTARMAK YERİNE ÖNCE KENDİLERİNİ DÜŞÜNMÜŞLER

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR