27 Nisan 2024 Cumartesi

Aksu'da Çiftçi Eğitim Toplantıları devam ediyor

Aksu'da Çiftçi Eğitim Toplantıları devam ediyor

Isparta

Isparta’nın Aksu İlçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri tarafından Karağı, Yaka ve Terziler köylerinde üreticilere bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir. Katılımın yüksek olması amacıyla toplantı 17.10.2023 tarihinde akşam saatlerinde gerçekleştirildi.

İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisleri, Veteriner Hekimler ve Su Ürünleri Mühendisleri tarafından sonbahar döneminde zirai uygulamalar, bitkilerde ilaçlama, gübreleme, besleme, hastalık ve zararlılarla mücadele, ekim-dikim zamanında dikkat edilmesi gereken hususlar, KKYDP altyapı ve ekonomik yatırımlar, sulama destekleri, Uzman Eller Projesi, ÇKS ve zirai destek uygulamaları, su ürünleri yetiştiriciliği ve su ürünleri avlama, büyükbaş/küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, hayvansal desteklemeler, sürü yönetimi, arı yetiştiriciliği, hayvancılığın kayıt altına alınmasının önemi, hayvan refahı ve hayvan hakları konularında eğitim verildi.

Aksu İlçesini diğer köylerinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerinin katılımıyla çiftçi eğitimleri devam edeceği duyuruldu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR