01 Mayıs 2024 Çarşamba

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu 10. yılını kutluyor

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu 10. yılını kutluyor

Isparta

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Gaye Coşkun, Federasyonun 10'ncu yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı ve Akdeniz bölgesindeki üye Cemiyetlerin başta olmak üzere tüm basın camiasının Covid-19 döneminde küresel ekonomik sıkıntılardan etkilendiğini söyledi.

Kısa adı AGF olan, 2013 Yılında kurulan Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nun merkezi Antalya’da bulunuyor.

Antalya, Isparta, Burdur, Alanya, Kemer, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, İskenderun, Hatay  ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görev yapan  gazeteciler cemiyetlerinin üyesi olduğu Akdeniz Gazeteciler Federasyonu, 10 yıl önce  resmi kuruluşunu gerçekleştirerek bölgede basın mensuplarının sorunları başta olmak üzere birçok alanda faaliyetler gösterdi.

AGF Genel Başkanı Gaye COŞKUN, yazılı bir açıklama yaparak çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi. COŞKUN, açıklamasında özetle şöyle dedi: “2013 Yılında Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı  Mevlüt YENİ ‘nin girişim ve çabalarıyla,  Yasal olarak kuruluş hazırlıklarını tamamlayan; Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Isparta Gazeteciler Cemiyeti, Hatay Gazeteciler Cemiyeti,  Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti ve Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Derneği ‘nin  “KURUCU CEMİYETLER” sıfatı yla  Merkezi Antalya’da bulunan “AKDENİZ GAZETECİLER FEDERASYONU” 12 EYLÜL 2013 günü resmen kurulmuştur.

Federasyonumuzun üyesi bulunduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu başta olmak üzere ülkemizde faaliyet gösteren birçok meslek örgütleri tarafından “YAPTIĞI  FAALİYETLERLE” dikkat çeken Federasyonumuz, yaşadığımız covid-19 döneminin,  acımasız, kalıcı küresel ekonomik ve sosyal olumsuzlukları nedeniyle bazı organizasyonları ancak kısıtlı olarak sürdürmek zorunda kalmıştır. Bilindiği gibi o dönemde Covid-19 pandemisinin yarattığı ekonomik krizden gerek Cemiyetlerimiz, gerekse de meslektaşlarımız ne yazık ki ciddi biçimde etkilenmiştir.

FEDERASYON’umuz,  acısını  hala yüreklerimizde hissettiğimiz  Kahramanmaraş merkezli depreminden HATAY, KAHRAMANMARAŞ,  OSMANİYE ve İSKENDERUN Cemiyetlerimiz ’in de çok büyük sorunlar yaşaması nedeniyle Bölgesel istişare toplantılarımızı zorunluluktan ötürü yapamadık.Bölgesel sorunlarımızı biliyor ve çözümlenmesi için ciddi adımlar atıyoruz. “

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR