21 Eylül 2024 Cumartesi

AK PARTİ REFERANDUMDA MHP'DEN YÜZDE KAÇ OY ALDI?

AK PARTİ REFERANDUMDA MHP'DEN YÜZDE KAÇ OY ALDI?

Isparta

Hükümet sistemi değişikliğini içeren referandumla ilgili tartışmalar sürerken, AK Parti yüzde 51'lik sonuçla ilgili değerlendirme yaptı. Sonuca göre, 'Evet' oylarına MHP'nin yüzde 3, Kürt oylarının ise yüzde 1.5 katkısı oldu.

AK Parti’de referandum sonuçları ayrıntılarıyla analiz ediliyor. AK Parti’den gelen ilk değerlendirmelerde, “MHP’den 3, Kürtlerden 1.5 puan oranında destek, bizde ise pakete yönelik isteksizlikten kaynaklı bir gevşeme hali görünüyor” görüşü öne çıktı.

ELİTAŞ: BÜYÜK BAŞARI

AK Parti Grup Başkan vekili Mustafa Elitaş, halk oylamasındaki yüzde 51’lik sonuçla ilgili tartışmalara yönelik, “Maçlarda 5-0 ile 1-0’ın arasında bir fark yok, 3 puanı biz aldık. 51.4 evet, 48.6 hayır, bunlardan hangisi büyük diye tartışmanın anlamı yok, büyük bir başarıdır” dedi.

"GENÇLER ARASINDA İSTEDİĞİMİZ DESTEĞİ YAKALAYAMADIK"

AK Parti’den önemli bir kaynak da Hürriyet’e şu değerlendirmelerde bulundu: “MHP’den 3, Kürtlerden de 1.5 puan destek görünüyor. Bizde ise pakete yönelik isteksizlikten kaynaklı bir gevşeme hali yada karşı duruş görünüyor. Anketlerde de gördüğümüz bir durum halk oylaması sonucuna da yansımış gibi. O da, ‘hayır’ oylarının dağılımından anlaşılacağı üzere, kentlilik, yani eğitim düzeyinin yükselmesine paralel olarak ‘hayır’oylarının artması. Yeni seçmen gençler arasında da istediğimiz desteği yakalayamadık.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ahmet

18 Nisan 2017 Salı 19:20

Atı çalan Üsküdar'ı geçtide Ahı alan sıratı geçermi acaba

Veysel

18 Nisan 2017 Salı 12:21

Tabi doğru devletin, medyanın bütün imkanlarını sonuna kadar kullanarak, kimi zaman sopa göstererek, kimi zaman şeker ve dondurmayla kandırarak kazanılan müthiş bir başarı. TEBRİKLER....

kürt

18 Nisan 2017 Salı 20:58

eger biri devlet imkanını kulanmışsa,başkalarıda haçlılarla ittfak yapmışlar .anladıysan utanman lazım.

özge

18 Nisan 2017 Salı 11:43

AKP iktidarı isparta kadın kolları başkanı havva saraçın görevinden alınması gerekiyor kadın hiç çalışmadı anket kağıtlarını kapılara bıraktı insanlarla yüzyüze konuşmadı sadece çalıştığını gösteriyor insanlara birkaç tanıdıklarıyla görüşüp fotoğraf çekilip attı telefon açıyorum telefonlara bile yanıt vermiyor sen bu partiyi temsil ediyorsan ınsanları dinlemek zorundasın zorda iseler bir el olmalısın.

türkürt=kürtürk

18 Nisan 2017 Salı 21:05

kağıtta ne yazarsa yazsın hayır diyen pkk,fetö,chp,hdp,dhp,alamanya,holanda,velhasıl türk düşmanları ben kürdüm böyle düşünen türk te olsa kürtte olsa benim içinbitmiştir. kardeşimde değil. mezarları türkiyemde uzak olsun TURAN,KIZILELMA

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR