29 Nisan 2024 Pazartesi

Afet strateji raporu oluşturuldu

Afet strateji raporu oluşturuldu

Isparta

CHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Yalım Halıcı; Mimarlar Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkanları ile yaptığı toplantının notlarını “Afet Stratejimiz” raporunda paylaştı.
Milletvekili Aday Adayı Halıcı, Türkiye’nin yaşadığı depremin beklenmeyen bir deprem olmadığını, Şehrimiz için de bir deprem tehlikesi olduğunu dile getirdi. Halıcı; “Bu gerçekler iktidar tarafından yıllardır bilinmesine rağmen, ne yaptılar? Neden raporları dikkate almıyorlar? Ülkemizi neden bu afete hazırlamadınız?” sorusunu yöneltti

İktidarın deprem sonrasında verdiği vaatlere işaret eden Halıcı, “20 yıldır hiçbir şey yapmamışsınız, şimdi mi yapacaksınız? Milletimizle, gençlerimizle el ele verip yaraları hep birlikte saracağız” dedi.
Milletvekili Aday Adayı Yalım Halıcı’ya Afet Strateji Toplantısında Merkez İlçe Belediye Meclis Üyeleri Hasan Karaca, Mustafa Dülgerbaki ve Burak Akşahin, Kılıçdaroğlu Gönüllüleri İl Koordinatörü Kamil Cem Erdal ve Jeoloji Mühendisi Oğuzhan Vural eşlik etti.

Odalar ile yaptığı görüşmeler sonucunda hayatını kaybeden depremzedelere Allah’tan rahmet dileyen Halıcı, rapor da şu ifadelere yer verdi.

DAYANIŞMAYI BÜYÜTECEĞİZ

Depremin ilk saatlerinden itibaren, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu koordinasyonunda, Genel Merkez yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, örgütlerimiz, belediyelerimiz ile birlikte yaraları sarmak için tüm gücümüzle elimizden geleni yaptık. Cumhuriyet Halk Partimiz tüm gücüyle depremzedelerin yanında oldu. Bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Dayanışmayı sürekli büyüteceğiz. Tabi depremin ilk anından itibaren, bölgeye yardıma koşanları da, hiç unutmamamız gerek. Onların hepsi isimsiz kahramanlardı. Hiçbir parti, görüş farkı gözetmeden gerek desteklerini bölgeye ileten, gerekse bölgeye koşup, çıplak elleriyle, tırnaklarıyla, arama kurtarma faaliyetlerine destek veren, binlerce gönüllüye, aslan parçası gençlerimize şükran borçluyuz.

ZOR GÜNÜMÜZDE YANIMIZDA OLANLARA MÜTEŞEKKİRİZ

Yine bölgeye yardıma koşan vatandaşlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarına, devlet kurumlarının fedakâr personeline ve elbette güvenlik kuvvetlerimize teşekkür ederim. Yaprıkları yardımları asla unutmayacağız.

ISPARTAMIZIN DA DEPREM BÖLGESİNDE OLDUĞUNU UNUTMAMAK GEREKİYOR

Ispartamızın da deprem bölgesinde olduğunu unutmamalı önlemlerimizi bu doğrultuda almalıyız. Buradan soruyoruz; Şehrimizin deprem senaryosu hazırlandı mı? Yıkılabilecek, ağır hasar alacak binaların tespiti yapıldı mı? Oluşabilecek can kayıplarının ve yaralı sayısının önceden belirlenmesi gerekiyor. Senaryo’ya göre binaların tespit edilmeli ve yaklaşık sayıları öngörülmelidir. Bu senaryo’ya göre de önlemler alınması gerekiyor. Ancak eski binaları denetlemek bir kenara dursun, yeni projeleri onaylayacak yetkin insan sayısı bşle yeterli değil.

ALTYAPI SORUNU AFETLERİN BOYUTUNU ARTTIRIYOR

Şehrimizde büyük bir zemin ve denetimsizlik sorunu olduğunu biliyoruz. Deprem anında kapanabilecek cadde, sokak ve mahalle analizleri yapıldı mı? Sürekli depremlerin konuşulduğu ülkemizde, deprem ile ilgili bir disiplin olan jeoloji alanında ki kadroların ne yazık ki yok denebilecek kadar az olduğunu biliyoruz. Yani işin özünde imar planına altlık oluşturulması gerekiyor. Bu da Jeoloji, İnşaat Mühendisleri ve Mimarların katkıları ile gerçekleştirilecek. Önce projelerin belirlendiği, daha sonra yer tespiti yapılan bir proje sağlıklı olabilir mi? Alan fizibilite raporuna göre projelerin çizilmesinin doğru olacağını düşünüyoruz. Sonuç olarak, liyakatlı ve yetkin mühendislerin hem planlama hem de inşaat süreçlerinde olması gerekliliktir.

MESLEK ODALARININ İÇİNİ NEDEN BOŞALTIYORSUNUZ?
Meslek odalarının projelerde daha etkin olmasını istiyoruz. 2013 yılı itibari ile projelerde odaların denetimlerinin kaldırılmasını anlamıyor ve kabul etmiyoruz. Liyakatsız kadroların ellerinden çıkan binalar…

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mehmet

03 Mart 2023 Cuma 08:13

ulan adama sorarlar sen kimsin ne yetkin var diye ? herkes reklam yapmak için saçma sapan işlere kalkışıyor iş gücü ve vakit kaybı devletin kurumları öncülüğünde yapılması lazım ama nerdeeeee... ayrıca oda başkanlarıda ayrı dünya :) geçen mimarlar odası başkanı bildiri yayınlamış yarısı İnşaat mühendisleri odasının uzmanlık alanına gren şeyler sanane kardeşim betondan demirden sen işine bak bu ülkede herkes kendi işi hariç her işe maydonoz. açıp tek tek okudum hezeyan kefen stoğu bile sorulmuş.

12 EYLÜL CÜLERİN MEZARLARI ATEŞ OLSUN

03 Mart 2023 Cuma 07:39

RABBİM SORACAK EYYYYYYYYYYYYY KULUM SANA VERDİĞİM O TERTEMİZ İSLAM KANI İLE MOSKOFLARA KARŞI NE? YAPTIN. RABBİM BİLİYOR .YILLARCA ALÇAKLARA KARŞI ELİF ĞİBİ DİK DURDUM.acı çektim.işkence ğördüm.LAKİN : NAMUSUZLAR NAMUSUZLUKLARINI DEVAM ETTİLER.

ÜZERİNE ALINAN ALINSIN

03 Mart 2023 Cuma 07:35

birinin eniştesi yunanlı olmaktan ,ermeni,olmaktan haçlı eşeği olmaktan guru duyan yunan VELETLERİ.MUSTAFA KEMALİN ARKASINA SAKLANARAK,ADLETSİZ KANUNLARIN ARKASINA SAKLANARAK, 2 YÜZLÜ HAÇLI YÜZLÜLER. ananızın BAŞ ÖRTÜSÜNE NEDEN HİİİİİİİİİİÇ DEĞİNMEDİNİZ.ÖNCE ANANIZIN.BAŞ ÖRTÜSÜNÜ TARTIŞMA KONUSUNU EDEYDİNİZ.KILIK KIYAFET KANUNUNA MUHALEFET EDENLER ÖNCE KENDİ ANALARINI BAŞ ÖRTÜSÜNE BAKSINLAR.KATERİNANIN ÇOCUKLARI İYİ OKUSUN.

ISPARTALI DEĞİLİM

03 Mart 2023 Cuma 07:28

ben bilmem.EĞER KENDİ KORKTUKLARINDAN DOLAYI YAPIYORLARSA .RABBİM ĞEREĞİNİ YAPAR ,sokak ağzı hiçte öyle demiyor.100/80 ağzı IRKÇILIK KOKUYOR.depremden dolayı ISPARTAYA YABANCI ĞELİP BİZİ RAHATSIZ EDECEKLER DİYE ,ırkçılık yapan mikrop ağızlılar malesef çoktur.EĞER İMANA ĞELİNDİYESE RABBİM MÜKAFATI VERECEKTİR İNŞAALLAH.yok eğer mal korkusu .şahsi menfaat İÇİN YAPILIYOR İSE siyaset için yapılıyor ise RABBİM ĞEREĞİNİ YAPAR.

Ispartalıyım

02 Mart 2023 Perşembe 22:44

Her depremde veya her afette muhabbet değişmez yapalım edelim sonra salla gitsin bi daha ne zaman olacak ,kağıt üzerinde planlar sonra at dosyaya tozlansın bırakın bu işleri ,bu taktikler yüzünden ülke bu halde , herhangi bir değişikliğe müsade etmeyen partinizin sebep olduğu hadiseler her yeniliğe kapalısınız velhasıl sizden bir şey olmaz ,bu ülkenin deprem bölgesi olduğu belli ,kentsel dönüşüme bile karşı çıktınız

Sinan Karahan

02 Mart 2023 Perşembe 21:19

Sanayi mahallesindeki maviler adlı hazır mezarlık 14 er katlı site, yeni otogar karşısındaki odg yapı adlı gökdelen mezarlık.

Zagor vatandas sığırının eniştesi

02 Mart 2023 Perşembe 17:21

Oyun böyük yeğenim reisi yedirmeyiz dıs güçler deprem yaptı

adem

02 Mart 2023 Perşembe 15:12

Mimarlar odası başkanı chp den aday olsun.Yakışır oraya

Acilen

02 Mart 2023 Perşembe 14:50

Birşeyler yapılmalı sadece sözle olmuyor tum binaları test edin. Zemin etutlerini açıklayın.

vatandas

02 Mart 2023 Perşembe 14:37

1000 oyum.olsa birini vermem haliciya ,meymenet yok yuzlerde

İşgüzar

02 Mart 2023 Perşembe 14:30

Herkes bi şeyler hazırlıyo da esas hazırlaması gerekenler ne yapıyor onu merak ediyoruz. Belediyeden de diğer kurumalrdan da açıklama plan proje bekliyoruz

ZÜBÜK

02 Mart 2023 Perşembe 14:13

bunlar gelirse ne çalar ne çaldırır işimiz biter akp ve mhpyle durmak yok devam,ezan dinmez din iman vatan millet

ısparatanın cogunluğu eski ve yığma bina!!!

02 Mart 2023 Perşembe 14:12

Neyin stratejosi bu?Ispartanın yarısından fazlası çok eski yapı ve yığma bina,bos boş konuşmakla olmuyor bu isler.Bir an önce ıspartadaki tüm binalarin temellerini test edip ,kimlik vermeliyiz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR