01 Mayıs 2024 Çarşamba

ADD'den Süper kupa finali ile ilgili açıklama

ADD'den Süper kupa finali ile ilgili açıklama

Isparta

Süper kupa finali ile ilgili  Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Başkanı M.Sahil Derici açıklama yayınladı.

Cumhuriyetin 100. Yılında 29 Aralık 2023 tarihinde (Dün) Suudi Arabistan’dan birkaç milyon dolar alabilmek için Riyad’da oynanması planlanan süper kupa finali iptal edildi.

 Öncelikle bu ülkenin kurucu önderi ve ortak değeri olan Mustafa Kemal Atatürk’e karşı Suudi Arabistan yöneticilerin kabul edilemez davranışlarına karşılık iki güzide futbol kulübümüz Galatasaray ve Fenerbahçe’yi maça çıkmayarak verdikleri tepkiden dolayı başta yöneticileri olmak üzere tüm camialarını tebrik ediyoruz.

Suudi Arabistan’ı da Atatürk düşmanlığından dolayı kınıyoruz.

Bu maçın orada oynanma kararı baştan itibaren yanlıştı.

Neden yanlıştı;

Eski adı Cumhurbaşkanlığı Kupası olan süper kupa final maçında, iki Türk takımı arasında oynanacağı için maçın 1965 yılından beri olduğu gibi Türkiye’de oynanması gerekirdi. Neden başka ülke tercih edildi? Neden bu ülke Suudi Arabistan olarak belirlendi? Bu sorularımıza Türkiye Futbol Federasyonunun cevap vermesini bekliyoruz?

Suudi Arabistan’ın bu ülkenin milli değeri ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e karşı davranışları bilinmesine rağmen para bulmak için Avrupa ve Ortadoğu’da kapı kapı dolaşan maliye bakanı borç bulamadığından dolayı mı bu ülke seçildi?

Bu ülke için canını hiçe sayarak şehit olan 12 vatan evladı için yas ilan etmeyenler, söz konusu Suudi Arabistan Kralı olunca yas ilan ettiklerine göre Suudi Arabistan’ı çok sevdikleri için mi maçın orada oynanmasına karar verdiler?

Unutmayalım ki Suudi Arabistan’ın kurulmasına vesile olan Arabistanlı Lawrance Türk düşmanı bir ajandı.

Kuruluş felsefesinde bizlere düşmanlık olan Suudi Arabistan Kral, Prens ve diğer yöneticileri ülkemize geldiklerinde bir Devlet protokolü olan Anıtkabir ziyaretini yapmazlar. Bunu biliyorduk ancak ATATÜRK POSTERLERİNE, MİLLİ MARŞIMIZA ve ATATÜRK İMZASINA bile tahammül edemediklerini de dün öğrenmiş olduk.

AKP hükümetine ve Türkiye Futbol Federasyonuna soruyoruz:

Birkaç milyon dolar için 100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti ile Yüzyılı aşkın süredir ezeli rekabetini sürdüren Galatasaray ve Fenerbahçe’yi bu hale düşürmeye ne hakkınız var?

Sizlere son sözümüz ise, düşmanlaştırma siyasetiniz yüzünden ezeli rekabeti 22 yıldır kavgalı bir hale getirseniz bile söz konusu Atatürk olduğunda birbirine kenetlenmiş iki camiayı karşınızda gördüğünüz gibi vatanını ve kurucu liderini seven bütün ülkeyi karşınızda göreceksiniz.

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak yeniden Atatürk Cumhuriyeti diye haykırıyoruz.

 

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatanım

31 Aralık 2023 Pazar 20:47

Atatürk ulu önderimizdir. Ülkemizi kurtaran Büyük baş komutan. Sizden ricam bu konularla ülkeyi karıştırmaya çalışmayın. Ahmet çakar yazmış, daha önceden her konuda anlaşılmış. Bizim iki takım maç tam başlayacak bu konuyu öne sğrmüş. Gelsinler bütün maçlarını Atatürk posteri asarak yapsılar. Ülkeyi karıştırmaya çalışmasınlar. Bu ülkede adaletli maçlar yönetilse 4 büyük takımdeğil. 10 büyük takım olur. Süperlig futbolcuları ile 20 yıl önce konuştum. Futbolda adaletsizlikleri anlattılar.

rakı içmek Atatürkçü Düşünce midir

31 Aralık 2023 Pazar 10:28

ADD ne işe yarar topluma ne katkı sağlar ki? emekli askerin biri kendine meşgale bulmuş heralde.atatürk resimli rakı bardaklarıyla rakı içerken çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada paylaşınca Atatürkçü olunmuyor. millette öyle bir algı oluşturdunuz.işin ilginci Atatürkün kurduğu Cumhuriyeti yıkmak isteyen darbecilerin duruşmalardaki avukatlığını bu derneğe üye avukatların uçuk rakamlarla savunması demek ki önce para söz konusuymuş

Emekli Asker

31 Aralık 2023 Pazar 09:59

Bu ADD nee işe yarar , kime nee faydası var.Adam gibi açıklasınlar bakalım topluma bu güne kadar nee katmışlar.

Bir garip yolcu

31 Aralık 2023 Pazar 00:47

Sayın dernek başkanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları elbette Türkiye Cumhuriyetinin tartışılmaz milli değerleridir. Lakin ; futboldan çok siyaset yapmanız Atatürkü belli bir kesimde tekelleştirmeye çalışmanız manidar. Oysaki bu milletin her kesminin birleştirici üsluba ihtiyaca var. Elbette orada oynanmasa iyi olurdu. Bunda Federasyon kadar işin içinden sıyrılmak isteyen her iki kulüb yöneticilerininde suçu var. Diyeceğim o ki; keşke Atatürk hassasiyeti istirmarsız mecrada gösterilse.

Akıllı olun

30 Aralık 2023 Cumartesi 21:03

Siz akıllanmayacaksınız,icraatlerinizle değil de kaos ve krizlerden medet umuyorsunuz

Cebren

30 Aralık 2023 Cumartesi 20:33

Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şeraitten dahi elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.

Düşün milletin yakasından

30 Aralık 2023 Cumartesi 19:54

Milleti ALLAH,peygamber din iman mezhep tarikat cemaat vakıf dernek diye diye böldünüz camileri bile tarikatlara bıraktınız ama ATATÜRK SEVDASI sizde dahil birbirine düşman gibi rakip takımları bile birleştirdi gaz kafanız anlamıyor dimi sevmek zorunda değilsiniz ama saygı duymak zorundasınız inandığımız din bile saygıyı öğretir ama sizin derdiniz devleti ve imkanlarını ele geçrmek olunca kutsal din sevdasını güç uğruna kullanıyorsunuz ATATÜRK SEVDASI vurdu goool oldu suudilere ilelebet yeter

Vatandas

30 Aralık 2023 Cumartesi 16:53

Süper kupanın adı ATATÜRK kupası olarak değiştirilmeli

Vatandaş

30 Aralık 2023 Cumartesi 14:18

Yurtta sulh, cihanda sulh konseyi devrede. Su uyur fetö uyumaz. Bir kere daha alet olmayın.

Müslüman ıspartalılar

30 Aralık 2023 Cumartesi 14:00

Herkese laf söylemeyeceksiniz!!!, atatürkçü laik geçinen Ali Koç a söyleyeceksin bu hadsiz laflarini!!!!.....

Vatan

30 Aralık 2023 Cumartesi 13:45

Gelişmemiş beyin Araplara kaçar, bununda antidotu Atatürk fikirleri ve oku diye başlayan Kuran-I Kerim’dir.

Ebubekir

30 Aralık 2023 Cumartesi 13:35

Arap seviciler nerede , Arapları , Arap dili ve alfabesini kutsal zanneden cahillerle dolu ülke

Muhammed mustafa

30 Aralık 2023 Cumartesi 13:02

Suudi Arabistan da maç oynamak fikrini kim ortaya attıysa geri zekalıdir.Türk düşmanı Arapların para için ayağına gitmek onlara boyun eğmek kabul edilmez.Bilmeyen ve anlamayanlar için Arapların ne kadar Türk sevdalısı olduğu Atatürk hayranı olduğu anlaşılmıştır umarim

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR