29 Nisan 2024 Pazartesi

Adaylar, eğitimle ilgili projelerini kamuoyu ile paylaşsın

Adaylar, eğitimle ilgili projelerini kamuoyu ile paylaşsın

Isparta

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim- öğretim sürecinin herkesin destek olması gereken bir süreç olduğunu belirterek, "Yerel yönetim seçimleri yaklaşıyor. Ben yerel yöneticilere, yönetimlere aday olan arkadaşlardan eğitim öğretim süreçleriyle ilgili projelerini kamuoyuyla paylaşmalarını ve bu sürece destek olmalarını istiyorum" dedi.

'ADAYLAR EĞİTİM İLE İLGİLİ PROJELERİNİ KAMUOYUYLA PAYLAŞSINLAR'

Milli Eğitim Bakanlığı'nın projelerine birçok belediyenin destek olduğunu söyleyen Bakan Tekin, "Bir parantezde belediye başkanlarına açmak istiyorum. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak illerde ihtiyaç duyulan yerlerde okul yapmak için bütçeden pay alıyoruz. Yatırım bütçesi oluşturuyoruz. Ama birçok yerde belediye başkanlarımızın bize destek olduğunu görüp mutlu oluyoruz. Bazı belediyelerle de bu konuda problem yaşıyoruz. Okul yapacağız, yatırım bütçemiz var, arsa üretemiyoruz. Arsa üretiyoruz, imar ve iskan gibi yerel yönetimlerden kaynaklanan problemlerle karşı karşıya kalıyoruz. Okullarımızın belediyeler tarafından yapılması gereken giderlerinin karşılığında bizden istenen rakamların çok yüksek olduğu belediyelerle karşı karşıya kalıyoruz. En son Eskişehir'de, İzmir'de yaşadığımız problemler var. Bütün bunları göz önünde bulundurarak ben, 'eğitim ve öğretim süreci, yerel yönetiminden verisine, iş adamından hayırseverine, sivil toplum örgütünden, kamu kurumlarına kadar hep beraber destek olmamız gereken bir süreç' diyorum. Yerel yönetim seçimleri yaklaşıyor. Ben yerel yöneticilere, yönetimlere aday olan arkadaşlardan eğitim- öğretim süreçleriyle ilgili projelerini de kamuoyuyla paylaşmalarını ve bu sürece destek olmalarını istiyorum" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Pse

07 Ocak 2024 Pazar 22:04

Bakan olarak sen okulların fiziki durumunu düşünüyormuş hala sabahçı. Öğlenci eğitim görüyor öğrenciler siz yatarken 6.30 okula gidiyor buna dersiniz bakan bey

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR