28 Nisan 2024 Pazar

Adalet mekanizması yavaş ilerliyor

Adalet mekanizması yavaş ilerliyor

Isparta

Isparta Baro Başkanı Ünsal Çankaya, pandemideki kapanma süreci ve yeterli personel olmaması sebebiyle adalet mekanizmasında yavaşlama olduğunu söyledi.

Çankaya yapmış olduğu açıklamada; ''Pandemideki kapanmalardan sonra biriken iş yükününün hala atlatılamamış olması ve adliyelerde yeterli personel olmaması nedeniyle çok büyük bir iş yükü ve şişkinlik oluştu. Bundan dolayı adalet mekanızması çok yavaş işliyor. Örneğin bu gün açtığımız bir davanın ilk duruşmasına neredeyse 1 yıl sonra giriyoruz. Dolayısıyla vatandaşlar, hakimler ve savcılarla muhattap olamadığı için bunun hesabını avukatlardan sormak istiyorlar. Bu gecikmeden dolayı haklılar ama bunun sorumlusu biz değiliz bunun sorumlusu iş yükü, yeterli personel olmaması, yeterli hakim ve savcının olmaması ve pandemiden kaynakli şişkinliğin henüz atılamamış olmasıdır. Bu durumun en büyük mağduru vatandaştır ve biz de vatandaşı temsil ettiğimiz için biz de bu gecikmeden dolayı mağdur olmuş oluyoruz'' dedi.(Gizem Sarıkaya)

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

21 Mayıs 2023 Pazar 12:56

Yargılamanın ciddiyeti bozuldu. Yok ago, yok çim aman mağdurun psikolojisi bozulmasın, aman sanık bir daha gelmesin, yok e duruşma yok segbis diye diye adliyecilik oynamaya başladık. Hakim sanığı dinlemiyor, bazısı dinliyormuş gibi yapıyor segbis diye bir şey uydurdular hakim canlı kanlı görmediği bir kişiye televizyondan 20 yıl ceza veriyor. Dosyaların %70'i tehdit hakaret hakimlerin savcıların vakti böyle boş beleş dosyalara gidiyor.

Neresi yavaş?

21 Mayıs 2023 Pazar 10:09

ıspartada ne kadar olay oluyor da,adalet mekanizması yavaşmış?siz gidin istanbula,ankara ya da mekanizma nasıl yavaşmış görün.Ispartada ki coğu davalar dedikodudan hikaye davalar..

Mağdur

20 Mayıs 2023 Cumartesi 23:39

Bir dava 7 yıl sürüyor. Böyle adalet olmaz olsun. Hakimler duruşmaya girdin mi ilk işi takvim kurcalamak. Hemen posta ileri tarih.

Şakir

20 Mayıs 2023 Cumartesi 22:06

Yahu bırakın bu işleri hakim bile ne diyor karşısına çıktığında haklı haksız ayırt etmem gelme buraya hakaret tedhit basit yaralama yaz 2 tarafsds 6 bin gönder para makinası gibi olmuş adalet

Adalet bir gün herkese lazım

20 Mayıs 2023 Cumartesi 16:23

Baro Başkanı halkın sesi olmuş eskiden görülen davada taraflar mahkeme de hazır olurlar savunmalarını yaparlardı örnek sulh ceza mahkemesinde görülen dava dosya üzerinden sonuçlandırılmış ve beklenmeyen sonuç verilen karar vicdanı olmalıydı Kadına şiddet söz konusu üstelik ne kadar acı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR