30 Nisan 2024 Salı

91 yaşında organlarını bağışladı

ISPARTA'NIN Eğirdir ilçesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Huzurevinde yaşayan ve bekar olan 91 yaşındaki Halil Göksal, tedavi olmak için geldiği Isparta Şehir Hastanesi'nde "Organ Bağışı"nda bulundu.

Isparta

ISPARTA'NIN Eğirdir ilçesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Huzurevinde yaşayan ve bekar olan 91 yaşındaki Halil Göksal, tedavi olmak için geldiği Isparta Şehir Hastanesi'nde "Organ Bağışı"nda bulundu. Tüm organlarını bağışlayan Göksal, "Ben ölünce organlarım toprağa gideceğine, dünyada kalanlara bir yararımız olsun" dedi.

Yaklaşık 3 yıldır Huzurevi'nde yaşayan Halil Göksal, göz rahatsızlığı nedeniyle tedavi olmak için Isparta Şehir Hastanesi'ne geldi. Burada "Organ Bağış Birimi"ni gören Göksal, organlarını bağışlama kararı aldı.

AİLESİ SEVDİĞİ KIZI İSTEMEYİNCE BUGÜNE DEK HİÇ EVLENMEDİ

Eğirdir'de terzilik yaptıktan sonra emekli olan Halil Gökdal, burada doğup büyüdüğünü ve 3 yıl ilkokul okuduktan sonra terzilik mesleğine başladığını anlattı. yıllarca ticaretle uğraştığını anlatan Gökdal, Eğirdir Gölü'nde balıkçılıkta yaptığını söyledi. Yıllar önce ailesinin sevdiği kızla evlenmesine izin vermemesinden dolayı bir daha hiç evlenmeyi düşünmediğini belirterek bekar kaldığını söyledi.

Organ bağışı bulunma hikayesini de anlatan Gökdal, televizyonlarda organ bağışı konusunda haberler gördüğüne ve bundan dolayı etkilenerek organ bağışında bulunmak istediğini anlattı. Gökdal , "Huzur evinde rahatım çok iyi. Çoktan beri bağış yapmak istiyordum. Sorduğum yerde Eğirdir’de bilen yoktu. Buraya göz doktoruna geldiğimizde bağış yapabileceğimi öğrendim. Ben ölünce organlarım toprağa gideceğine, dünyada kalanlara bir yararımız olsun.

Gökdal organlarını bağışlarken, vatandaşları da bağış yapmaya çağırdı.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mesut Göktaş

28 Aralık 2017 Perşembe 21:58

Halil Dayımı kutluyorum.Sağlıklı ömürler diler, ınsanlığa örnek olacak organ bağışından dolayı ellerinden saygı ve sevgi ile öpüyorum.

ADALI

28 Aralık 2017 Perşembe 16:39

YAŞŞA HALİL EMMİ:)))))

Huzur

28 Aralık 2017 Perşembe 16:32

dedeye helal olsun bak organ bağışında bulunmuş ömrün uzun sağlıklı olsun.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR