27 Nisan 2024 Cumartesi

81 ilde 405 bin binayı denetledik

81 ilde 405 bin binayı denetledik

Isparta

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yapılarımızı milli üretimimiz olan çiplerle denetliyor, binaların güvenli olmasını sağlıyoruz. Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile 81 ilde 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin binayı denetledik" dedi.

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yapılarımızın daha sağlam ve güvenli olması için her bir aşamayı denetliyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüzce geliştirilen EBİS ile yapı projelerindeki beton numunelerinin denetimini gerçekleştiriyoruz. 81 ilde, 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin binayı denetledik. Yapılarımızı milli üretimimiz olan çiplerle denetliyor, binaların güvenli olmasını sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

EBİS DÜNYAYA AÇILDI

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; EBİS ile içerisine yerleştirilen çipler sayesinde betonların hangi inşaattan, hangi beton mikserinden, ne zaman ve hangi saatte, kaç adet alındığı, hangi laboratuvarın, hangi personeli tarafından alındığı ve belirlenen sürelerde şantiye mahallindeki kür havuzunda bekletilip, bekletilmediği adım adım takip ediliyor. Ayrıca EBİS'te kullanılan ve betonların izlenmesini sağlayan çipler millileştirildi. Birçok ülke bu çipler için bakanlık ile görüşmelere başladı. Görüşmeler sonucunda Arnavutluk, Azerbaycan, Katar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Özbekistan ile EBİS'in kurulumuna yönelik iş birliği protokolleri imzalandı. Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan ile de görüşmeler sürüyor.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

recep

06 Kasım 2023 Pazartesi 11:37

aslında şunu mu demek istediniz: Bizim laboratuvarlarımız gelen beton sonuçlarını değiştiriyordu, biz de buna karşılık çip takıyoruz? Neden değiştirildiğine çözüm bulamadıktan sonra çip değil ne getirirseniz getirin bu milletin kafası onun sahtekarlığını da bulacaktır. Beton numunesi alan çocukların elindeki cihazları gelin beraber inceleyin. Aslında siz de ****et iyi biliyorsunuz bu işin sonuçlarını ama neyse... Kel başa şimşir tarak...

Hgfcn

05 Kasım 2023 Pazar 15:40

Sayın bakan senin aldığın numune ile dökülen beton aynı şartlara sahip değil milleti kandırmayın bari

Devede kulak bu

05 Kasım 2023 Pazar 14:14

Yav 405 bin bina nedir ki,türkiyenin yüzde altmışı eski bina..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR