27 Nisan 2024 Cumartesi

7 şiddetinde deprem olabilir Doktor Naci Görür Burdur'u uyardı

Burdur da, Türkiye'nin birçok bölgesinin olduğu gibi deprem riskinin en yüksek olduğu iller arasında yer alırken, Burdur'dan geçen fay hattında 7 şiddetinde bir felakete neden olabileceği belirtiliyor.

Isparta

Uzmanların sürekli dikkat çektiği Burdur hakkında Deprem konusundaki bilgisi ve söylemleriyle dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, geçen yıl Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında Türkiye'deki olası depremleri gündeme getirerek, önlem alınması için bilgilendirmelerde bulunuyor.

Burdur'un da içinde bulunduğu doğrudan fay hattının üzerine kurulu olan şehirleri aktaran Prof. Dr. Naci Görür, bu 18 şehre uyarılarda bulundu. Burdur'un da içinde yer aldığı 18 şehir için en az 7 şiddetinde bir deprem meydana gelebileceğini vurguladı.

Görür'ün risk altında olduğunu ve bir deprem esnasında korkunç sonuçlar yaşanabileceğini belirttiği şehirleri ise şu şekilde sıraladı;

Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri, Kocaeli, Tokat, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl, Konya, Hatay, Arzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa, Hakkari

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Rant sistemi

01 Şubat 2024 Perşembe 18:45

Eğer konyada deprem şehriyar,diğer şehirleri siz düşünün artık.Derhal 5 katlı binadan fazlası yasaklanmalı türkiye de!!!!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR