01 Mayıs 2024 Çarşamba

55 OTOPARK GÖREVLİSİNDEN BAŞKANA TEŞEKKÜR

55 OTOPARK GÖREVLİSİNDEN BAŞKANA TEŞEKKÜR

Isparta

Isparta'da bazı cadde ve sokaklardaki ücretli otopark uygulamasına ilişkin belediye meclis kararı mahkeme tarafından iptal edilirken, bu alanda istihdam edilen 55 kişiye Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen sahip çıktı.Ellerinde çiçekler, kucaklarında çocukları ve aileleriyle birlikte belediyeye gelen 55 otopark görevlisi Başkan Başdeğirmen’e teşekkür etti.

Şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltan ve gelişi güzel araç parkını önleyen ücretli otopark uygulamasının iptali için iki vatandaş tarafından dava açılmış ve mahkemede cadde otoparkının iptali yönünde karar vermişti. İptal kararı sonrası otoparklarda çalışan 55 işçinin ne olacağı merak konusu olmuştu. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şubat ayı meclis toplantısının ilk oturumunda konuya ilişkin yaptığı açıklamayla otoparklarda çalışan işçilerin belediyede çalışmaya devam edeceği ve işten çıkarılmayacağı müjdesini vermişti. Başkan Başdeğirmen, “Biz arkadaşlarımızı sadece otoparklarda çalışabilirsiniz diye işe aldık. Böyle bir şeyden sonra 55 vatandaşımızı sokağa atalım mı? Biz bunu yapamayız. Bu arkadaşlarımızı sokakta bırakmayıp belediyemizin değişik birimlerinde çalıştıracağız” demişti.

Bu müjde üzerine belediye otoparklarında çalışan 55 işçi büyük sevinç yaşadı. Aileleri ve çocuklarıyla birlikte belediyeye gelen otopark çalışanları Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Ellerinde çiçekler, kucaklarında çocuklarıyla birlikte belediye binasına gelen otopark çalışanları Başkan Başdeğirmen’e teşekkür ettiler.

Pandemi süreci dolayısıyla belediye binası önünde otopark çalışanları, aileleri ve çocuklarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, otoparklarda çalışan personelin iki gündür zor bir süreç geçirdiğini dile getirerek, “Bu işle ilgili ortaya bir çözüm noktası koyduk. Sizler işinize devam edeceksiniz arkadaşlar” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen otopark çalışanlarına yönelik yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Otoparklar ile ilgili ortaya çıkan bu hadise hem sizleri, hem bizleri üzdü.İnsanların hayatında karşısına her şey gelebiliyor.Birlikte bu sorunu en kısa sürede aşacağımız inancındayım. Böyle bir kış gününde sizleri işsiz bırakmak,bizim içimize el vermez. Böyle bir şey yapmamız mümkün değil.Devletimizinimkanları çok geniş. Kim ne yaparsa yapsın sizlerle olan beraberliğimizi engellemeleri mümkün değil.Allah'ın izniyle daha farklı yerlerde, daha farklı işlerde hep beraber güzel işler yaparız.Biz, sizleri buraya görevlendirirken, sizlerin görevininyol kenarındaki otoparklar ile ilgili olduğunu söyledik. Sizlerle bu işbirliğine başladık. Tabii ki başka bir yere geçmenizin mümkün olmadığını da başlarken sizlerle paylaşmıştık.Bundan hepinizin de bilgisi var.Sizlerin görevi yol kenarındaki otoparklarda çalışmaktı. Ancak böyle bir durumla karşılaşınca,bizlerde arkadaşlarımızla, meclis üyelerimiz ve başkan yardımcılarımız ile beraber ortaya bir çözüm noktası koyduk.Sizlerle birlikte devam edeceğiz.Sizler işinize devam edeceksiniz arkadaşlar. Sizler yeter ki işinizi gerektiği şekilde, aldığınız vazifeleri tam layıkıyla yapın ki,bizler başka sorunlar yaşamayalım”

Bundan sonraki sürecide yakından takip ettiklerini belirten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Tabii ki yol kenarındaki otoparkların devamı ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Ülkemiz hukuk devleti.Hukukun vermiş olduğu karara bizim herhangi bir karşı çıkmamız mümkün değil.Bizde hukuki mücadelemizi vererek,hukuk anlamında bu işte başarılı çıkacağımız inancındayız. Kısa sürede bu işi halledip sizlerin tekrar aynı yerde çalışmaya başlamanızısağlayacağız. Bu arada o başlayıncaya kadar evinize gidin bekleyin anlamı çıkmasın.Arkadaşlarımız sizlerle görüşüp,değişik birimlere dağıtılarak,geçici olarak da olsa görevlerinize devam edeceksiniz.Yol kenarlarındaki problemler bittikten sonra işlerinize döneceksiniz.Yarın size nerede, hangi birimlerde olacağınız söylenecek.Verilmiş olduğunuz birimlerde işinize geçici olarak devam edin, en kısa zamanda da problemler çözülür,tekrar eski yerinize geleceğinizi bilin” görüşlerinde bulundu.

Otopark görevlisi Ali Osman Sesli, kış gününde işten çıkartılmadıkları için Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'e teşekkür etti. Sesli, “Allah başkanımızdan razı olsun. Bizi mağdur etmedi. Kış aylarında bize sahip çıktı. Biz de görevimizi layıkıyla yapmaya çalıştık. Biz kendisinden memnunuz inşallah kendisi de bizden memnundur” dedi.

Mustafa Tunay da farklı birimlerde görevlendirilecek olmalarından dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Sayın başkanımıza ve meclis üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu kış gününde bizi zor durumda işsiz bırakmadılar. Bize sahip çıktılar” diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

KAPLAN

04 Şubat 2021 Perşembe 08:08

otopark görevlileri başka bir kurumda kuruluşta çalışırken işten çıkarılmışlar da belediye başkanı bunlara sahip çıkarak belediyeymi almış İLGİNÇ HABERLER VERMEKTESİN BOMBA 32 İLGİNÇKİ NE İLGİNÇ

ilahi adalette zaman asimi yoktur

03 Şubat 2021 Çarşamba 11:43

akil var mantik var kanum var,bu is tamamen belediye baskaninin sonu,senin hukukcun yokmu bilmiyorlarmi biri dava ederse bu is iptal olur,o yuzden o 55 kisiye emekli olacaklari zamana kadar belediyede calistirmak zorundadin,burasi muz cumhuriyeti degil devletin yolundan para kazanamazsin...

sengetli

03 Şubat 2021 Çarşamba 10:37

bu memlekette yeraltı otoparkları var.gidin kardeşim ****ara park edin.yürüyüverin.bir yerlerinizmi eksilcek yürüyünce nedir bu ya.mimar sinan caddesini rahmetli vali ali haydar öner zamanındaki gibi park yasagı uygulucan.aynı şekilde cumhuriyet caddesinede.koycan heryere mobeseleride.yazacak cezayı.

emekçi

03 Şubat 2021 Çarşamba 10:27

ücretsize geçen tuvaletlerde çalışan insanları da işssiz bırakmayacağım diyordun fakat hepimiz şuan işsiziz. şov yapmayı bırak başkan..

KİM KAZANDI IYI DÜŞÜNMEK LAZIM

03 Şubat 2021 Çarşamba 05:04

BİR ÇOK ŞEHIRDE MAHKEME KARARIYLA ÜCRETLİ OTAPARK KALDIRILDI.BU DAVAYI HERHANGİ KIM AÇARSA KAZANIRDI.ŞUANDA BAKDIGIMIZDA BU KARAR SONUNDA SIYASI RANT ELDE ETME OLAYIN BAŞKA YÖNE ÇEKİLME HISSIYATI VAR ISPARTADAKI UCRETLI OTAPARK UYGULAMASI HAFTA ICI SAAT 6 HAFTA SONU UYGULANMAMAKTAYDI.BURADAKI AMAÇ ESNAF VATANDAŞIN MENFAATINEYDI SIMDI PARK YERI BULAMAYAN MALESEF KUCUK ESNAF DEGIL BÜYÜK ALISVERIS MERKEZLERINI TERCIH EDIYOR.PARK SORUNU OLMADIGI IÇIN BU SEBEPLE ESNAFIMIZIN BURADA KAYBI GERÇEKLEŞIYR

İşçi

03 Şubat 2021 Çarşamba 03:37

Yeni otogarın son durumu ne? Çürüyüp gidiyor.. Yazık valla

Kanunlara Uyalım

03 Şubat 2021 Çarşamba 01:50

Danıştay’ın, caddelerin ücretli otopark olarak kullanılamayacağına dair 2010 yılında vermiş olduğu karara rağmen 2019 yılı Eylül ayı meclisinde karar alacaksınız (Danıştay kararına rağmen) caddeleri ücretli yapacaksınız, Kanunları hiçe sayarak , takip etmeyerek 55 personel alacaksınız sonrada duygu sömürüsü yapacaksınız. Bu yanlışların vebali kimin acaba? Esnafların, vatandaşların sabit park olarak kullanmamaları , trafiğin aksamaması için kolluk kuvvetler Caddelerin düzenini sağlayabilirler.

Hasan

03 Şubat 2021 Çarşamba 00:58

Kamuya ait olan yolu yakınındaki esnaf dükkan sahipleri adeta tapulamış dükkânın önünde ki yol kendisine aid sanıyor.7 /24 dükkânın önünde park etmiş dükkan sahibine aid araçlar vardı.peki yol kimin kime ait yoksa dedesinden miras mı kalmış.ücretli park tekrar gelmelidir.

ARİF ISPARTA 32

03 Şubat 2021 Çarşamba 00:12

arabasını caddeye kilitleyip ertesi güne kadar caddede beklemesi 10 dakikalık işim için çift park edenlerden park yeri bulamayıp şehri 2 kez turlayıp 10 liralık yakıt yakan ben bir dükkandan gül ürünü almak için bankamatikde 2 dakikalık işim için park yeri bulamayan ben esnafın alışverişini vatandaşın 5 10 dakikalık işi için park yeri ararken 10 tl yakıt yakması streside cabası şehrin trafik sorunu tam düzene girmişken şimdi caddeler çift parktan geçilmiyor 5 dak işim için aracı 5 km uzağa koya

Zaten yasak

02 Şubat 2021 Salı 23:20

Pandemi döneminde zaten işten çıkarmak yasak degilmi neyin şowu bu

Mustan DEMİRKOL(VACKON)

02 Şubat 2021 Salı 22:26

EL İNSAF...NASIL BİR RUHUN İÇİNDESİNİZ GİDİN SİYASETİNİZİ BAŞKA YERDE YAPIN.ESNAF ÇIKMIŞ OTOPARK ÜCRETİ ALİNMASİN BEN ORAYA BEDAVA PARK EDECEĞİM DİYOR...EEE YANİNDAKİ KOMŞU ESNAF VEYA ÜST KATINDAKİ KOMŞU ESNAFTA SENİN KOYDUĞUN YERE ORTAK DEĞİL Mİ ? NERDEN SENİN OLUYOR,TAPULU MALIN MI?KİMSE KUSURA BAKMASIN .ÜCRETLİ OTOPARK SAYESİNDE İŞ SİRKÜLASYONU ARTIYOR,ENGELLİ VEYE ENGELSİZ MÜŞTERİLERİMİZ RAHAT HAREKET EDİYOR,ARACINI PARK ETMEK İSTEYEN ÜCRETİNİ VERİR EDER.BEN ESNAFIM ÜCRETLİ PARKTAN YANAYIM

Domm

02 Şubat 2021 Salı 21:39

Türk mahkemeleri karar mekanizması olmaktan çıkmış maşallah. Mahkeme kararını hiçe saymak olurmu. Haddinizi bilin. Yargıyı ayak altına alıyorsunuz.

Ahmet uysal

02 Şubat 2021 Salı 21:19

Birak sov yapmayi baskan biz biliyrz neyin ne olsugunu

Aykırı ses:

02 Şubat 2021 Salı 21:02

Çorbacılar... 230 bin nüfuslu şehir 55 tane akp’li fişçinin oyuncağı mı, Bay Başkan çok seviyorsa onları, kendi işletmelerinde işe soksun...

Mıstık

02 Şubat 2021 Salı 20:56

Konuşan arkadaş zaten ağır torpilli bi çoğu öle hayırlı olsun kadroları. 696 lıların her işini çözdüpünü söyleyen abi hangi işlerini çözdün yakındakılar dışında sürüm sürüm süründürüyonuz insanları

Ispartalı 32

02 Şubat 2021 Salı 20:04

Bu başkan başka olur demiştik ancak yusuf ziya bey gibi bol reklam şov verilen sözler tık yok.

Sena

02 Şubat 2021 Salı 19:42

Ne kadar beleşci,bedava park etmeyi seven varmış,15 dak.ücretsiz zaten,işini gör git,ama hayır akşama kadar onun Arabası dursun, diğerleri ne yaparsa yapsın,sen haklısın başkan

Sena

02 Şubat 2021 Salı 19:33

Üctretli otopark iptalinde halkın yararı yok,bir 15 dakikada alışveriş yapıp gitmek en güzeli,Avrupa'da da ücretli,yol devletin.

Ahmet

02 Şubat 2021 Salı 19:33

Yapılan kesinlikle yanlış, ayıp

mantıklı olmak gerekir

02 Şubat 2021 Salı 19:17

cadde otoparkı devam etmelidir.....

Mehmet

02 Şubat 2021 Salı 18:54

Ya kararı beğenmediyseniz sorun yok. Başka beğenmediğiniz kanun karar varsa onu da kaldıralım mesela medeni kanunu kaldıralım 4 kadın alın veya cinayeti suç olmaktan çıkartalım canınızı sıkanı vurun böyle saçmalık olmaz olamaz neyin kafasını yaşıyorsunuz ? Bu insanları kanunsuz yola sokan sizsiniz mesuliyeti de sizin. Her yerde her işe giren işsiz kalmayacak diye bir şart mı var ? tüm işsizleri kaldırımlara koyun geçenden 50 kuruş alsın madem işsiz kalmaz

Vatandaş

02 Şubat 2021 Salı 18:46

Komik

Ispartalı

02 Şubat 2021 Salı 18:21

ŞOVDAN BAŞKA BİŞEY YOK HERGÜN REKLAM ŞOV BİRGÜNDE YATIRIM PROJE İLE GÜNDEME GELİN SİZİN BU İŞLERLE HİÇ İLGİNİZ YOK SİZ İLGİNİZ BAŞKA İŞLERE İYİ ERİYO. YAZIK MEMLEKETİME BEŞ YIL BOMBOŞ

Ibadullah Hakyemez

02 Şubat 2021 Salı 18:16

Torpille zabunun adamlarini ise katan zihniyet simdide isten cikartmayacagini soyluyor..bu ne perhiz bu ne lahana tursusu sukru bey...Senin gibi baskana Allah lanet etsin..

Turuncu

02 Şubat 2021 Salı 18:11

Yasal olmayan bir şeyi zorla halktan alamazsınız. ITSO başkanıydın iş adamları arkadaşlarmız var diyordun onlara söylede işe alıversinler sadece 55 kişi mağdur değil esnaf kan ağlıyor kira, Bağkur, dogalgaz, elektrik ne zaman çıktın esnaf ziyaretine hep işin şovundasın vallahi elim kırılsaydıda sana oy vermeseydim.

Tarafsız

02 Şubat 2021 Salı 18:06

Başkanım keşke göreve gelir gelmez kapının önüne koyduğunuz cumhur ittifakı olarak da aynı sagta yer aldığınız ülkücü işçiler konusunda da bu hassasiyeti gösterseydiniz. Onlar da mübarek ramazan ayında sayenizde kendilerini kapının önünde işsiz olarak buldular

Ispartalı

02 Şubat 2021 Salı 18:06

Trafik polisleri bu memlekette ne iş yapar görevleri nedir ?

çiçek

02 Şubat 2021 Salı 17:28

kimsenin kış günü işsiz kalmalarını istemem bu insanların geçindirmekle yükümlü olduğu aileleri var çok sevindim teşekkürler başkan

ARİF ISPARTA 32

02 Şubat 2021 Salı 17:09

2 günde şehir merkezi trafik park sorunu çift park emniyet mensuplarınin çift park anonslari cadde uzerinde çift park uyarılari yapmalari benim 10 dakikalık işim için şehrin merkezini boş bir park yeri bulabilmek için 10 tl yakıt yakmam tabi streside cabasi simdi 10 dakikalik bir işim için arabayi 4 5 km uzağa park etmek zorunda kalıyom arabasini sabahdan park edip akşama kadar birakanlarmi park yeri bulmak için şehri turlayanlarmi bir işyerinin önünde 10 dakika durup işini goremeyenlermi

Zaferİnananlarindir.

02 Şubat 2021 Salı 17:08

Daha seçime var kurtçuklar.... Siz hayırdır ittifak olmasın cabasi içinde misiniz yoksa o musacik gibi birilerinin pofpoflamasiyla mi yazıp ciziyosunuz. Turkuculer diye bosune demiyolar.

Yasin doru

02 Şubat 2021 Salı 17:06

İşten çıkarılan adamlar yapmadıkları yemek için 6 bin maaş alıp bahsedilen gulkosku cocukkafe kapatıldığında başka birimde çalışmam diyip oturduğu yerden o klavye artistleri gibi para kazanmanin peşinde olan insanlar. Bilgi edinme kanunu var gidin başvurun

Muratsan

02 Şubat 2021 Salı 17:04

Sevin yada sevmeyin bı vilayetin başkanı Sehrulemindir. Saygısızca yorum haber yapan güruhun atıkları burda da kendini belli etmiş... Çıkarılan adam gider hakkını arar hakliysa şayet... Mahkeme kararı diyosunuz ya verilen verilecek karara herkes uyuyor. Kapanacak demiş kapanmış. İşten cikarmicam demiş çıkarmadı. Zorunuza giden neeeee

Adalet herkese lazım

02 Şubat 2021 Salı 17:00

Ramazan ayında çıkardığın işçilerinde aileleri vardı şimdi kalkmış işçiyi düşünüyormuş gibi yapıyorsun bu yaptığınız işçi üzerinden siyaset yapmaktır zaten belediyede çalışan işçileri çıkarmadım dıye övünüyorsunuz ayrıca sadece otaparkta çalışacaklar dıye aldık diyorsun geçendonemden çalışan sürgün işçilerde çalışıyor olmadı baskan yine olmadı kim veriyor bu akılları yapayım derken yıne yıktın

Vicdan yapmayın

02 Şubat 2021 Salı 16:54

Tamam ücretli otopark doğruydu tekrar geli gelsin. Ancak bu 55 kişi sınavla kpss falanmı aldı da girdi bu işe. Geri dönmek için ajitasyona gerek yok bence.

axwell

02 Şubat 2021 Salı 16:41

belediye kamerayla park edene ceza kessin

Vatandaş Rıza

02 Şubat 2021 Salı 16:36

Şuan zaten işten çıkarma yasağı var çıkaramaz pandemiden sonra güle gule derler gibi inşallah kimse işini kaybetmez

Ahmet

02 Şubat 2021 Salı 16:25

Dikkatimizi cekti.ataturk parkı cay bahçesi,yanındaki çocuk lokantasi,gokcaydaki lokanta kapatılıp kiraya verildi.orada çalışan insanlar personel hiç gündeme gelmemişti.acaba mahkemeyi baskı altına alıp karar değişikliği içinmi yapılıyor diye dusunuyorum

dava adamı

02 Şubat 2021 Salı 16:11

sayın başkanım kendi vermiş olduğunuz yanlış bir kararın sorumluluğunu dava açan insanlara yıkmaya çalışmak doğru bir savunma değil bu yaptığınız suçlama sorumluluktan kaçmaktır. kararı veren mahkemede türk mahkemeleri yapmış olduğunuz icraat doğru olsaydı mahkeme sizin lehinize karar verirdi demekki yanlış bir uygulama yapılmışki mahkeme otopark ücretine son verdi erdemlik çıkıp halktan özür dileyip yanlış yaptık özür diliyoruz demeniz daha samimi ve dürüst olurdu

Hüseyin

02 Şubat 2021 Salı 15:58

2 günde laşgalaşmış. 2 sıra park. Motorsiklet el arabadı boya kutusu. Trafik felç özellikle engelli yerlerine beyinsizler araba park etmiş. İl trafik komisyonu karar alacak ceza fazla olacak. Yani sokaklar aynı 3 kişilik yere 2 araba park etmiş.

Şadi

02 Şubat 2021 Salı 15:53

50 kardeşimiz kurtuldu Otopark a kapağı atamayanlar mokoko forever

Kadı

02 Şubat 2021 Salı 15:43

Bizmi yanlış biliyoruz anlamadım gitti zaten kovit kapsamı yüzünden işten çıkartmama kanunu yok mu neyin haberi bu isteselerde çıkaramazlar, bence şuan işsiz olan gençleri belediyeye alsın başkan ozaman tebrik haberleri yapın

Merkezispartali

02 Şubat 2021 Salı 15:31

Herşey yolunu bulur elbet çok güzel kurmuşlar o kişi Yİ ona göre hareket ediyorlar derdi otopark değil derdi menfaat derdi kötülemek kendini kuranları başa geçirmek. Kuranlar çıkın ortaya delikanlı gibi.. Siyaset yapın. Şükrü başkanim sen hizmet etmeye devam et onlar çatır çatır çatlasın ne yapacaklarıni sasirsinlar.

Köydeki

02 Şubat 2021 Salı 15:28

İnsanı yaşatki devlet yaşasın helal olsun reis bey

ısparta duyarlısı

02 Şubat 2021 Salı 15:27

reklam kokan hareketler işçinin emekçinin yanındayız alınteri döken ailesi rızkı için çalışan herkesi kucaklıyorum ama zorla bişey yaptırarak reklam yapmak ayıp günah yazıktır

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR