28 Nisan 2024 Pazar

22 Mart Dünya Su Gününde suyun önemi çocuklara anlatıldı

22 Mart Dünya Su Gününde suyun önemi çocuklara anlatıldı

Isparta

2 Mart 1993 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen karara göre 22 Mart Dünya Su Günü olarak ilan edilmiştir. Yirmi birinci yüzyılda hızla artan su talebine karşılık küresel ısınma ve yanlış kullanımdan dolayı kullanılabilir su kaynakları giderek azalmaya başlamıştır. Tatlı su kaynaklarının önemine dikkat çekmek ve tatlı su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamak amacıyla her yıl farklı bir tema ile farkındalık sağlanmaktadır.

Su sorununun giderilebilmesi, tarım, sanayi ve evsel amaçlı su kullanımlarında kayıplarını en aza indirmek için önlemler alınmalı, bilinçli su kullanımı sağlanmaya çalışılmalı ve havza düzeyinde su kaynaklarının geliştirilmesi için girişimlerde bulunulmalıdır.

Dünya genelinde artan nüfusa bağlı olarak artan su ihtiyacından dolayı israfın önlenmesindeki farkındalıkları ön plana çıkarmak amaçlı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak her yıl 22 Mart Dünya Su Günü'nü kutlamaktayız.

Bu amaçla Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli özellikle çocukların eğitimini hedef alarak ısparta Gülçiçek Anaokulu'nda öğrencilere ve öğretmenlere suyun tasarruflu kullanımı ile sunum yapılmış ve çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR