30 Nisan 2024 Salı

2021’de 58 farklı akaryakıt fiyatı değişikliği yaşandı

2021’de 58 farklı akaryakıt fiyatı değişikliği yaşandı

Isparta

Akaryakıt ve akaryakıt istasyonlarına ilişkin bilgiler sunan mobil uygulama BenzinLitre, “2021 Akaryakıt Alma Alışkanlıkları” konulu araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Araştırmaya göre, 2021 yılında akaryakıt fiyatlarında 46’sı zam olmak üzere 58 farklı değişiklik yaşandı.

Beş yüz binden fazla kullanıcının filtrelemelerine dayanan araştırmaya göre, 2021 yılında akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik dikkat çekti. Yıl boyunca akaryakıt fiyatlarında 12’si indirim, 46’sı zam olmak üzere toplamda 58 fiyat değişikliği oldu. Fiyatların ay içerisinde ortalama olarak 5 kez değişmesi, kullanıcı davranışlarına da yansıdı. Kullanıcıların istasyon seçerken önemsedikleri kriterlere göre, “uygun fiyat” yüzde 25’lik oranla ilk sırada yer aldı. Diğer kriterler ise şöyle sıralandı; “yakıt kalitesi” (yüzde 16) ve “istasyon imkanları” (yüzde 17). Araştırmada dikkat çeken diğer bir başlık da akaryakıt zamları ve indirimlerini görüntülemeye ilişkin veriler oldu.  Buna göre platform üyesi sürücüler, 2021 yılında gerçekleşen akaryakıt fiyat değişikliklerini 27 milyondan fazla kez görüntüledi.

EN ÇOK BENZİN TERCİH EDİLİYOR

Araştırmada, kullanıcıların en çok tercih ettiği yakıt tipleri de belirlendi. Buna göre, 2021 yılında kullanıcıların yüzde 35’i benzin satılan istasyonları filtreledi; motorin (dizel) yakıt tercih eden kullanıcıların oranı yüzde 33 olurken, LPG yüzde 29’luk oranla üçüncü sırada yer aldı. BenzinLitre’de akaryakıt dışında elektrikli şarj istasyonları da listelenebiliyor. Platformun 2021 verilerine göre, toplam yakıt filtrelemelerinin yüzde 3’ünü ise elektrikli şarj istasyonları oluşturdu. Şu anda trafiğe kayıtlı 50 bini aşkın elektrikli ve hibrit araç bulunuyor.

AKARYAKIT İSTASYONLARI EN ÇOK KAHVE İÇİN TERCİH EDİLDİ

Araştırmanın dikkat çeken diğer bir başlığı da akaryakıt istasyonlarını tercih sebebi oldu. 2021 yılında kullanıcılar; market, kahve ve yıkama gibi ihtiyaçlarını giderebilecekleri istasyonlara yönelmeyi tercih etti. Yıl boyunca sürücülerin en çok tercih ettiği tesis özelliği yüzde 32’lik oranla “kahve opsiyonları” oldu. Bu tesis özelliği, 2020’ye göre yüzde 5’lik bir artış kaydetti. En çok tercih edilen diğer tesis özellikleri ise; “yemek opsiyonları” (yüzde 18) ve “kendin yıka” (yüzde 16). En çok filtrelenen dördüncü ve beşinci tesis özellikleri ise sırasıyla “mescit” ve “lastik değişimi” oldu.

İSTASYON YORUMLARININ YÜZDE 59’U HİZMETLERLE İLGİLİ

“2021 Akaryakıt Alma Alışkanlıkları” çalışmasında akaryakıt istasyonları ile ilgili yapılan yorumlar da değerlendirildi. Buna göre, kullanıcıların 390 bin yorumunun yüzde 59’u “hizmet” üzerine yapıldı. Çalışanların güler yüzlü olması, istasyonun genel temizliği, lavabo hijyeni gibi konular, sürücülerin en çok dikkat ettiği alt başlıkları oluşturdu. BenzinLitre, 2022 yılı araştırmasında, kullanıcılar, istasyonları genel olarak puanlamasının dışında hijyen, market, personel, yeme-içme gibi konularda da puanlama imkanına sahip olabilecek.

SEYAHAT EDENLERİN YOLDA İHTİYAÇ DUYABİLECEĞİ HER KONUDA DESTEK SAĞLANIYOR

Akaryakıt fiyatlarındaki zamlar ve indirimler hakkında da bilgi veren platform, seyahat eden insanların yol üzerinde ihtiyaç duyabileceği tüm konularda destek sağlamayı amaçlıyor. Platform bu amaçla akaryakıt, otomotiv, sigorta, bankacılık, lastik, market ve gıda gibi farklı sektörlerden büyük ve global markalar ile iş birlikleri yapıyor. Türkiye, Almanya ve İtalya'daki akaryakıt istasyonlarını fiyatları ve tesis özelliklerini listeleyen BenzinLitre, akaryakıt istasyonlarındaki güncel fiyatları, bebek bakım ünitesi, mescit, ATM gibi sosyal donatı alanlarına göre filtreleme imkanı veriyor. Platform, aynı zamanda dinlenme tesislerini ve tarihi yerleri de listeliyor. Uygulama üzerinden yol yardım hizmeti çağrılabiliyor, kasko trafik sigortası başvurusunda bulunulabiliyor ve indirimli yakıt fırsatlarında faydalanılabiliyor. 23 kişilik ekibi bulunan platform, Türkiye dışında İtalya ve Almanya’ya açılımına ek olarak hedef ülkeler listesine İngiltere ve Hollanda’yı da ekledi.

AKARYAKIT VE AKARYAKIT ISTASYONLARINA ILISKIN BILGILER SUNAN MOBIL UYGULAMA BENZINLITRE, “2021 AKARYAKIT ALMA ALISKANLIKLARI” KONULU ARASTIRMANIN SONUCLARINI YAYINLADI. ARASTIRMAYA GORE, 2021 YILINDA AKARYAKIT FIYATLARINDA 46’SI ZAM OLMAK UZERE 58 FARKLI DEGISIKLIK YASANDI; AKARYAKIT FIYAT DEGISIKLIKLERI 27 MILYONDAN FAZLA KEZ GORUNTULEDI (ISTANBUL DHA).

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Umut

08 Ocak 2022 Cumartesi 03:36

Dibini siyiriyorlar nickli arkadaş mahoni gripin gibilerini boyle haberlerin altinda bulamazsin.

KRAL ÇIPLAK

08 Ocak 2022 Cumartesi 01:34

Bu zam haberlerini duydukça şu Japon bayan sanatçının söyledi şarkı aklıma geliyor. S...yor, s...yor s..... yor. Bu ülkede akaryakıta bu kadar hayatta zam gelmedi. Şu birde dış politika ile ilgili görüşlerini yorumlara yazan AKPLİLER varya asıl onlara ayar oluyorum. Arkadaş hayata hangi kafayla bakıyorlar bir türlü anlamış değilim. Sıvımı, gazmı, tozmu kullanıyorlar valla bilemedim. Gerçi bunlar pudra şekeri kullanıyorlardı. İnşallah tez zamanda bu ampul patlar. Yoksa muma muhtaç olacağız.

Esnaf

07 Ocak 2022 Cuma 22:02

Ampulün tasarruflusuda normalide çok yakıyor....2023 gelesede tasarruf yapsak...

Veysel

07 Ocak 2022 Cuma 21:21

Duayen nickli arkadaşa cevap : Bugün Almanya da çalışan asgari ücretli maaşının tamamını benzin için harcamış olsa 937 litre benzin alabiliyor.Türkiye de yaşayan asgari ücretli maaşının tamamını benzin almak için harcamış olsa 310 litre benzin alabiliyor.Şunu anlamadınız ak troller,akp ülkeyi 5 li çeteye,mafyaya,cemaatlere ona buna teslim etmiş durumda.Vurgunu yaptıkça yapıyorlar..Bunların hesabı zamanı gelince sorulacak.Gelsin sandık.. Güle güle akp...

her ampülun sonu var

07 Ocak 2022 Cuma 19:58

ramazan...akıl varmı bunlarda ne oluyor bildikleri varmı kazaistana bak petrolun başında kim var kazakistanın cumhurunun damadı bilmem anlatabildimi :) :) :) rusyada diyorki petrol benim şu putin kadar zeki adam yoktur ..bunlar halay çesin neler oluyo neler akıllı olsalar neden zam oluyor bu kadar yakıta çözerler dogalgaz kaça alıyoruada bu kadar zamlı bilmiyoruz nedenmi baştaki şahsım fakiri açıklatmıyorda ondan halay çekerler okumaz ve sorgulamazlar olay bu

Murat

07 Ocak 2022 Cuma 19:46

Yine teflon tavalığa soyundular.Tüm dünyada artıyormuş.Yumurtada mı tüm dünyada artıyor,yağ,makarna,domates temi tüm dünyada artıyor?Elin Avrupalısı seninle aynı işi yapıp 5 katın maaş alıyor,senin bindiğin arabayada 5 te 1 fiyatına biniyor.

Tarkan Firuze

07 Ocak 2022 Cuma 18:47

Bu zamların hepsi CHP ve Millet ittifakı yüzünden, Zam taslağını hazırlayanların arasında Aylin CESUR da var. Akparti başa gelince hepsi bitecek vekillerimiz S Sadi Bilgiç, Uğur Gökgöz, Recep Özel gereğini yapacaklar yoksulluk zamlar bitecek

guetta

07 Ocak 2022 Cuma 17:34

ulan memlekette ne adamlar var sadece türkiyede artmıyomuş da dünyada da artıyormuş. Dünyada sadece varil fiyatı kadar artıyor bizde üstüne bir de döviz kuru olarak etkiliyor.İnsan sorgulama yetisini kaybedince dağdaki taştan farkı yok hatta taş daha faydalıdır

Değişim şart

07 Ocak 2022 Cuma 16:52

Yaparsa akp yapar Suçu da CEHAPE ye atar

Dibini sıyırıyorlar

07 Ocak 2022 Cuma 16:32

Bazen mahoni gibileri görünce Rus generalin kitabındaki son cümlesine hak vermiyor değilim,diyorki "sanırım Mustafa Kemal yanlış milleti kurtardı"

ASZQAWSZ

07 Ocak 2022 Cuma 15:49

patetese kızdım oy yok,dometese kızdım oy yok ,poşet e kızdım oy yok ,dolara kızdım oy yok ,birbakmışım pkk ikdidar olmuş ortada VATAN diye bir şey yok (bakın kazakistana petrol zammı diye çıktılar devleti felakete cevirdiler ye bomba 32 millet ayaklanırsa sen rahat edeceginimi sanıyorsun )

Ramazan

07 Ocak 2022 Cuma 15:13

Bıktık bu zamlardan sanki sorumlusu 19 yıldır bizi yöneten CHP her şeyde CHP yazık insan birazda olsa hatasını kabul eder her akşam seyrediyoruz televizyonda hala daha troller muhalefeti suçluyor çok yazık .

KEÇİBORLU/KEÇİBORLU

07 Ocak 2022 Cuma 15:12

AKPRTİLİ KARDEŞLERİME KAPAK OLSUN.. RECEP T. ERDOĞAN EKONOMİST OLMASA NE OLURDU ARTIK ??AKLIMI SEVEYİM EKONOMİST RECEP T. ERDOĞANA OY VERMEDİM VERMEMDE !!!

Pompacı Yasin

07 Ocak 2022 Cuma 15:05

Ak sığırlar verin mehteri . kurtçuklar la beraber

Duayen

07 Ocak 2022 Cuma 14:44

Yorum yapanların dünya petrol fiyatlarında haberleri yok. Bir de hakaret ediyorlar. Bomba32 de kasten çanak tutuyor. Asıl beyinsiz olan gerçekleri göremeyenler ve hainlerin tuzaklarına balıklama atlayanlardır. Bomba32 dünyadaki petrol fiyatlarının istatistiğini de çıkar delikanlı isen.

Faso aga

07 Ocak 2022 Cuma 13:26

Tayyip Erdoğan'nın bizlere olan aşkı günden güne artıyor)))

Akmhp

07 Ocak 2022 Cuma 12:32

Cahapeye verecek değilim ya,din elden gider.isterse elli olsun ölümüne akbarti

kalepra

07 Ocak 2022 Cuma 11:51

beter olun....

binenle binmeyen belli olsun

07 Ocak 2022 Cuma 11:21

bugun gene bekleniyor

Herşeye Zam

07 Ocak 2022 Cuma 11:10

Ekonomi ne hala geldi böyle. Hergün ayrı bir temel gıdaya veya ürüne zam geliyor. İşten anlayan birilerinin ekonominin başına geçmesi ve tam yetki verilmesi gerekiyor ki eknomide düzelme adımları atılabilsin. Yoksa cumhurbaşkanı eknomiye müdehale etmeye devam ederse işlerin düzelme şansı yok.

Selim

07 Ocak 2022 Cuma 11:00

Bir hafta Tırcılar,Otobüsler,ve vatandaşlar kontak kapatsa araçlarını sadece bir hafta çalıştırmazsa eminolun yakıt fiyatları düşer hükümet Ötv den ferağat eder. Herşey yakıta bağlı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR