27 Nisan 2024 Cumartesi

18 KİŞİLİK KADRO İÇİN 305 BAŞVURU YAPILDI

YALVAÇ İlçesi'nde, Türkiye İş Kurumu tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda 'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında 9 ay süreyle işe alınacak işçilerin belirlenmesi için mülakat yapıldı. 18 kişilik kadroya 305 kişi başvurunca izdiham yaşandı.

Isparta

Yalvaç'ta köy ve ilçe merkezindeki okullarda 'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında 9 ay süreyle işe alınacak 18 işçinin belirlenmesi mülakat yapıldı. 305 kişinin başvurduğu işe alımlar için mülakat öğretmenevinde yapıldı. Mülakata katılmak için gelen işçi adayları dar koridorda izdiham yarattı. Kabul gören işçiler hemen iş başı yapacak. İşçiler 9 ay süreyle atandıkları okulda temizlik işlerini yapacak. İşçiler asgari ücret üzerinden maaşlarını da İŞ-KUR'dan alacak. İşçilerin SGK primleri ise 'Toplum Yararına Çalışma Programı' bütçesinden ödenecek.

SIRTINDA ÇOCUĞU İLE SINAVA GELDİ

İşe girmek için eşi Ömer Türk ile başvuruda bulunan 25 yaşındaki Dursun Türk, yanında 5 yaşındaki kızı, ve sırtında taşıdığı 1 yaşındaki oğluyla sınav yerine geldi. Eşinin sabit bir işi bulunmadığını bu nedenle çalışmak zorunda olduğunu belirten Dursun Türk, "Bir umut işte. Belki şansım iyi gider kabul edilirim. Sigortamız olur" dedi. İşe girmesi halinde çocuklarını yakınlarının yanına bırakacağını belirten Dursun Türk, ya kendisinin ya da eşinin işe girmesini umduğunu söyledi. Merdivenlerden düşerek ayağını çatlatan Kudret Uysal ise koltuk değnekleriyle sınava girdi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

15 Ekim 2017 Pazar 21:59

Ne alakası var hala akp diyosun öğretmen ali öğretmen olmussun ama neyse gerisini getirmiyim çünkü adamız biz akp şuan ikdidardaysa dua et eğer şuan akp olmasa o izdiham bile olmaz dı emin ol çünkü iş olmazdı turkiyede

Öğretmen Ali

14 Ekim 2017 Cumartesi 23:15

O işsizler eğer hala akp'ye oy veriyorsa söyleyecek sözüm yok. Üzülmüyorum da. Birilerinin saltanatına oy vermeye devam etsinler.

Madur

14 Ekim 2017 Cumartesi 21:24

Kardesim zaten adamlar yuzde yuz torpil yapiyor.sehir hastanesinde gorduk.15.20 yillik adamlari elediler iktidar yanlisi adamlari raporlulari aldilar sizin yatacak yeriniz yok.insallah belanızı bulursunuz

Serdar

14 Ekim 2017 Cumartesi 18:27

Mülakat nedir; torpil yapacağızda ancak bu uydurabildik yerseniz,Hak yiyen hakkı yendiği zaman bu olayları aklına gelsin

Daha ne olacakti ki?

14 Ekim 2017 Cumartesi 15:30

Yeni Türkiye hayırlı olsun....

Bu uğraşlar boşuna kardeşim

14 Ekim 2017 Cumartesi 13:56

Zaten kimin işe alınacağı belli.insanları boşu boşuna ümitlendirmeye gerek yok.ısparta da da aynı durum var.akp il başkanlığı bir aydır liste yapıyor.kimler alınacağı şimdiden belli.Bu olayda çok büyük haak yeniyor.akp burada bütün işe girecek olanlara adaletli davranmıyor.bu yüzden akp ye oy falan vermeyeceğim.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR