30 Nisan 2024 Salı

10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü

10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü

Isparta

Isparta İl Sağlık Müdürlüğü, 10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü’nde önemli açıklamalar paylaştı. “İntiharın İşaretlerini Biliyor Musunuz?” başlıklı mesajda belirtilerine dikkat çekildi.

Yapılan açıklamada; “Dünya İntiharı Önleme Günü, Dünya Sağlık Örgütü’nün işbirliğiyle Uluslararası İntiharı Önleme Derneği’nin bir girişimi olarak 2003 yılından bu yana düzenlenmekte olup intihar eğilimi olan kimselerin yardım almalarını kolaylaştırmak ve toplumun bu konudaki duyarlılığının arttırılması hedeflenmektedir. Dünya İntiharı Önleme Gününün 2021 yılındaki teması Uluslararası İntiharı Önleme Derneği tarafından “Harekete Geç Umut Ol “olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda pandemi tedbirlerine uyularak 81 ilde olduğu üzere ilimizde de farkındalık faaliyetleri düzenlenmektedir”

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatendes

11 Eylül 2023 Pazartesi 10:04

once etrafımda olmesı gerekenlerı oldururum sonra ıntıhar ederım. yalnız gıtmek yok. ben mutlu yasayamıyorsam kımse mutlu ysamayacak. onların etrafındakıler de acı cekecek. o kadar.

memur dikkat edin her konuştuğunuzu aktaranlar var

11 Eylül 2023 Pazartesi 09:19

benimle de uğraşıp en son intihar etmemi bekleyenler var;olurda ben intihar edersem kendi çoluk çocukları da gün yüzü görmesin

Abdullah

11 Eylül 2023 Pazartesi 01:21

O kadar hapis yattım, eziyetlere maruz kaldım, psikolojik sıkıntılar yaşadım , aile özlemi yaşadım vs vs. Ama Allah'ın verdiği canıma şeytana uyup kıymadım.

Birisi

10 Eylül 2023 Pazar 18:31

Bütün belirtileri yaşadım. Ölünce bütün acılarım bitecek düşüncesi rahatlatiyor ve iyice ölümü istemeye başladım. .kıyafet ve eşyalarimi dagittim..ve gerçekten önünü arkasını düşünmeden hareket etmeye başladım. .Örn : caddede arabaların önüne atlamak veya yürümek gibi. ...İnanç biçimi yok oldu. Herşey bomboş ve anlamsız dı ve sonunda intihar ettim. .yoğun bakımda falan kalmışım...tv lere çıkmışim haberim yok. ..bilmiyorum. ..sonucta yaşıyorum ..yani bu belirtiler gerçekten doğru.

Yazik

10 Eylül 2023 Pazar 16:28

İnsanları son raddeye getirip belirtilerini mi anlatıyorsunuz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR