27 Nisan 2024 Cumartesi

Üniversitelerin genel işleyişleri ve sorunları ele alındı

Üniversitelerin genel işleyişleri ve sorunları ele alındı

Isparta

18 üniversitenin katılımıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan açılış töreninde MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ve ADIM Üniversiteleri Koordinatörü Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin konuşma yaptılar. Ardından eşzamanlı olarak düzenlenen oturumlarda rektörler ve idari grup toplantıları gerçekleştirildi. Bu toplantılarda Rektörler, Genel Sekreterler, Yapı İşleri Daire Başkanlığı, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ve Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü yöneticileri belirlenen gündemlere ilişkin başlıkları tartıştı.

Teknik altyapı, araştırma-geliştirme faaliyetleri, sosyal ve kültürel etkinlikler gibi alanlarda üniversiteler arası iş birliğini güçlendirmek amacıyla yapılan toplantılarda, akademik kurumların ortak sorunları, bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ve projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Genel değerlendirme toplantısı ile sona eren ADIM Üniversiteleri Toplantılarında ISUBÜ’yü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Gösterit, Genel Sekreter ve yardımcısı ile daire başkanları temsil etti.

ADIM Üniversiteleri 1. Grup Rektörler ve İdari Grup Toplantısına Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi rektör, rektör yardımcıları, genel sekreter ve yardımcıları ile daire başkanları yer aldı.

Üniversite rektörlerinin, rektör yardımcılarının ve idari yöneticilerinin katılımıyla 3 gün süren toplantılarda, üniversitelerin genel işleyişleri, sorunları ve bu sorunların çözüm yolları ele alındı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR