17 Mayıs 2024 Cuma

Orman Yangınlarıyla Mücadele uygulamaları yapıldı

Orman Yangınlarıyla Mücadele uygulamaları yapıldı

Isparta

İME arazi uygulamaları kapsamında Atabey ilçesinde bulunan Demirtepe Devlet Ormanı’nın bulunduğu orman sınır hattında Kadastro ve Mülkiyet uygulaması yapıldı.

Uygulamaya Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Kadastro ve Mülkiyet Şube Müdürü Hüseyin DİVRİK, Kadastro ve Mülkiyet Şube Mühendisleri Mehmet DEMİREKİN, Sayın Sibel KORKMAZ, Davut YILMAZ, Bahadır ÇETİN, Cemal ÇAKIN, Ziraat Mühendisi Ramazan DEMİREKİN ve Orman Mühendisliği Bölümü sorumlu Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Sayın İbrahim DURSUN katılmıştır. Arazide, orman sınırının belirlenmesi, sınırı belirleyen kişilerin nitelikleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında öğrencilere bilgiler aktarıldı.

Daha sonra Sav Orman Deposuna gidilerek Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünün hazırladığı uygulama yapılmıştır. Uygulamaya Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü M. Abdülkadir TAŞER, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Mühendisleri Osman DEMİREL, Halil GÜROCAK, değerli orman yangın işçileri ve Orman Mühendisliği Bölümü Sorumlu Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim DURSUN katıldı..

Arazide su ikmal aracı ve arazözler tanıtılmış, iletişime dair telsiz kodları hakkında bilgiler verilmiş ve telsiz konuşmalarının nasıl yapılacağı anlatılmıştır. Arazözden hortumla su ve köpük karışımı sıkılarak uygulama yapılmıştır. Ayrıca arazözde bulunan karıştırıcı, vana, tırmık vb. ekipmanların özellikleri, kullanım şekilleri anlatılmıştır. Yangına götürülmesi gereken çantada yer alan malzemeler incelenerek uygulama tamamlanmıştır.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR