28 Nisan 2024 Pazar

'Sulak Alanlar Yönetim Planı' çalıştayı yapıldı

'Sulak Alanlar Yönetim Planı' çalıştayı yapıldı

Isparta

 BURDUR'da Sulak Alanlar Yönetim Planı Çalıştayı düzenlendi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ndeki otelde düzenlenen çalışataya Burdur Valisi Türker Öksüz, Doğa Koruma ve Milli Parklar Burdur 6'ncı Bölge Müdürü Mahmut Temel, akademisyenler ile Burdur, Yarışlı, Gölhisar, ve Çorak Göl, Yazır Gölü ve Avlan Gölü'ne sınırı olan ilçelerin kaymakamları, belediye başkanları, köy muhtarları ve akademsiyenler katıldı.

Toplantıda konuşan Burdur Valisi Türker Öksüz, "Yoğun sanayileşme, kentleşme ve son yıllarda etkisini daha fazla gösteren iklim değişikliği artık sulak alanları ciddi şekilde tehdit ediyor. Sulak alanları korumak zordur ama geldiğimiz noktada sulak alanları korumak daha zor hale geldi. Ne yaparsak yapalım, sulak alanları korumamız ülkemizin geleceği için, topraklarımızın geleceği için, ülkemizde yaşayan insanların geleceği için çok önemli. Son yıllarda bilinç düzeyinde de bir değişme var. Eskiden sulak alanların korunması konusunda çok da duyarlı olmayan toplumlar, ülkeler ve insanlar son yıllarda suyun ne kadar kıymetli olduğunu farkına varmış gözüküyor. Onun için sulak alanların korunmasındaki gayretlerin çabaların daha fazla arttığını söyleyebiliriz" diye konuştu.

Çalıştayda Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Gülle, göllerin limnolojik açıdan değerlendirilmesi, Prof. Dr. Hasan Genç ve Salim Selvi, göllerin floristik ve ekolojik açıdan değerlendirilmesi, Prof. Dr. Şehnaz Şener, göllerin hidrolojik ve hidrojeolojik yapısı, Prof.Dr. Erhan Şener ise göllerin coğrafi bilgi sistemleri ve uzaktan algılama aracılığıyla değerlendirilmesi konulu sunum yaptı. Çalıştay 3 gün sürecek. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR