01 Mayıs 2024 Çarşamba

'Ahhh Şu Gençler'e alkış yağdı

'Ahhh Şu Gençler'e alkış yağdı

Isparta

Tiyatro sanatına gönül vermiş genç ve yetişkinler, Turgut Özakman'ın kaleminden çıkan 'Ahhh Şu Gençler' adlı eseri tiyatro sahnesine taşıdı, alkış yağmuruna tutuldu.

Muratpaşa Belediyesi ile Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde açılan tiyatro kursuna katılan kursiyerler, Değirmen Önü Kültür Merkezi'nde Eğlence Hizmetleri Öğretmeni Cahide Eker'den tiyatro eğitimi aldı. Kursiyerler, Eker'in yönetmenliğinde de 'Ahhh Şu Gençler' adlı oyunu günlerce çalışıp sahneye koydu. Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonunda sahnelenen oyunda Ahmet Taşkın, Bayram Torun, Birsen Aydoğdu, Bülent Akkaş, Elif Gönen, Vicdan Bektaş, Emin Albuz, Hatice Deniz Tüfenk, Hatice Zorlu, Mevlüt Yılmaz, Nuray Babacan, Peruze Çelik, Safinaz Özkubat rol aldı. İzleyici, oyun sonunda tiyatro eğitmeni ve yönetmeni Cahide Eker'i, oyuncuları alkış yağmuruna tuttu.

OYUNUN HİKÂYESİ

7'den 77'ye herkesi ve her kesimi içine çeken oyunun temel ana fikri toplumsal yaşamda karşılaşılan yanlışlar olurken, gençlik sorunlarına öğüt vermeden, tepeden bakıp yargılamadan gülmece havasında yaklaşılıyor. Konu gençlik olsa da oyunda taşlanmadık kimse kalmıyor. Gençler, analar, babalar, öğretmenler, yönetenler, psikologlar, hekimler sırasıyla bu taşlanmalardan, ince alay ve yergiden paylarını alıyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR