14 Mayıs 2024 Salı

Sağlıklı dişler için bu haberi okumadan geçmeyin

Sağlıklı dişler için bu haberi okumadan geçmeyin

Isparta

GİZEM SARIKAYA- Isparta’da 43 yıldır diş hekimliği yapan Hüseyin Tandoğan, diş ve ağız sağlığı için yapılması gerekenleri anlattı.

Diş sağlığı için en önemli kuralın dişleri fırçalamak olduğunu söyleyen Tandoğan, ayrıca en az 6 ayda 1 kere diş hekimine kontrol için gidilmesi gerektiğini söyledi. Tandoğan konuşmasında; ‘Diş sağlığı için en önemli kural, günde 2 kere sabah ve akşam olmak üzere dişleri fırçalamaktır. Sonrasında diş ipi ile dişlerin araları temizlenmelidir. Ağız içinin temizlenmesi içinse gargara yapmak faydalı olacaktır. Dişi fırçalarken kişinin diş ihtiyacına göre macun kullanılıp, diş fırçasının da kaliteli olması gerekir. Diş hekiminin önerdiği sertlikte diş fırçası kullanılmalı ve doğru teknik ile fırçalama yapılmalıdır. Diş fırçaları 2-3 ayda bir değiştirilmelidir’ dedi.

DİŞ ETİ KANAMASINA DİKKAT!

Tandoğan, diş etinde kanamanın olmasının bir hastalık belirtisi olduğunu söyleyerek şu şekilde konuştu; ‘Diş etinde kanma varsa, bu hastalık belirtisidir. Diş eti kanaması yaşayan kişinin, diş hekimine giderek sorunun ne olduğunu belirlenmesi ve tedavisinin yapılması gerekmektedir. Çürük dişlerde bakteriler oluşur ve bu bakteriler ağrı, apse ve diş kaybına kadar sorunlara yol açabilir. Böyle bir durumda diş hekimi tarafından gerekli tedavinin uygulanması ağız ve diş sağlığı için önemlidir’ dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandaş

23 Temmuz 2023 Pazar 17:45

Hem para yok hem sigorta yok. Ne olacaksa olsun

Kemal

23 Temmuz 2023 Pazar 16:31

Son yıllarda açılan instagramda diş paylaşmaktan başka mahareti olmayan yeni nesil vıttırı vızık dişçilere on basar hüseyin abi.

Medine

23 Temmuz 2023 Pazar 16:02

Ben çocukluğumdan bu yana tanır güvenirim,yaptığı işin arkasından konusamazsınız o kadar düzgün işi var,ama bu ekonomik durumlarda özeller çok pahalı olunca mecburen hastahanelerde yaptırıyoruz

Davut Can İsmailoğlu

23 Temmuz 2023 Pazar 14:30

Hoca madem reklamını yapacaksın da bir araştırma sunayım demedin mi? Herkesin bildiği ıvır zıvır şeyleri konuşmaktansa bilimsel bir şeyler sunup bilgi verseydin bari

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR