19 Nisan 2024 Cuma

ÇETE OPERASYONU 2 AVUKAT 3 MÜBAŞİR GÖZALTINDA..

Antalya'da, aralarında 2 avukat ve 3 mübaşirin de bulunduğu dolandırıcılık çetesine yönelik operasyonda 1'i kadın, 12 kişi gözaltına alındı.

FİRMALARIMIZI TANIYALIM

Şüphelilerin hakim ve savcılarla aralarında bağ olduğunu söyleyerek işe yerleştirme ve mahkemelerden lehte karar çıkarma vaadiyle kandırdıkları kişilerden para alarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edildi.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, aralarında 2 avukat ve 3 mübaşirin de bulunduğu 12 kişinin ev ve işyerlerine baskın düzenledi. 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'Örgüt faaliyetleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık yapmak' ve 'Rüşvet' suçlamalarından 1'i kadın, 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda bazı dosyalar ile bigisayarlara incelenmek üzere el konuldu.

Liderliğini R.E.'nin yaptığı ileri sürülen suç örgütü operasyonunda gözaltına alınanlar arasında Antalya Barosu avukatlarından M.S. ve M.Ö.K. ile mübaşirler C.Ö., E.K. ve A.B. bulunuyor. Şüphelilerin Organize Suçlar Büro Amirliği'ndeki sorgusu sürüyor.

Gözaltına alınan şüphelilerin kendilerine kurban seçtikleri kişilerden iş bulma vaadiyle para aldıkları, ayrıca Yargıtay'da ve Antalya mahkemelerinde olan dosyalarda lehte karar çıkartma vaadiyle para alarak 30 kişiyi dolandırdıkları iddia edildi.

EVLERİNDEN İLGİNÇ SİLAHLAR ÇIKTI

Antalya'da aralarında 2 avukat ve 3 mübaşirin de bulunduğu çeteye yönelik operasyonda gözaltına alınan 1'i kadın 12 kişinin sorgusuna başlandı. 30 kişiyi dolandırdıkları iddia edilen ve 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından yakalanan Antalya Barosu avukatlarından M.S. ve M.Ö.K. ile mübaşirler C.Ö., E.K. ve A.B.'nin yanı sıra çete lideri olduğu ileri sürülen R.E., eşi ve yardımcısı Y.E., çete üyeleri T.K., M.Ö., V.Ş.Ö., M.D. ve G.Y. sağlık kontrolünden geçirildi.

Operasyonda ele geçirilen malzemeler polisi bile şaşırttı. Çete lideri ve üyelerinin evlerindeki aramalarda 3 tabanca, muşta, mühürler, jammer cihazı, telsizler, kelepçe, 2 kılıç, aynı anda şiş olma özelliği bulunan özel yapım balta, savaş baltası, sahte resmi belge çıkartmada kullanılan elektronik daktilo, sahte oto plakaları ve çok sayıda mermi ele geçirildi.
Polisin olayla ilgili soruşturmasının sürdüğü, yeni gözaltıların olabileceği bildirildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR