29 Mart 2024 Cuma

AÇILIŞI BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YAPTI

ISPARTA'YA MÜJDE!

FİRMALARIMIZI TANIYALIM

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Isparta’ya 12.12.2012 hediyesi. Başbakan Erdoğan, Isparta’ya yapılacak olan 2 sulama projesi, 1 hidroelektrik Santrali yatırımları ile birlikte 112 tesisin açılışını yaptı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde yapılan 16 milyar TL yatırım bedelli 112 tesisin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından yapıldı.

112 tesis 12.12.2012 tarihinde Ankara’da yapılan toplu açılışla hizmete alındı. Bu kapsamda Isparta ilindeki 2 sulama projesi, 1 hidroelektrik Santrali yatırımlarının da açılışı yapıldı.   Başbakan Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, söz konusu eserlerin kazandırılmasında başta Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Hizmete açılan eserler hakkında bilgi veren Başbakan Erdoğan, ''Bütün bu eserlerle beraber ülkemiz yeni bir dönemi yaşıyor. Ağaçlandırma projeleriyle yeni bir dönemi yaşıyor. Biz yeşili iddialı bir şekilde korumanın ötesine geçiyoruz. Derdimiz şu: Ülkemiz beton yığınlarına mahkum olmasın. Bir taraftan betonarme binalar yükselirken ne olursa olsun bir diğer taraftan da yeşili ülkemizde artıralım diyoruz. Evlerimizin pencerelerinden baktığımızda sadece beton yığınlarını değil, yeşili de görelim; o havayı teneffüs edelim” diye konuştu.  112 tesisle 2 milyon 345 bin dekar tarım arazisinin suya kavuştuğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, “Toprakların o çatlak dudaklarına su veriyoruz, bunu başarıyoruz. Bu projelerle yılda yaklaşık 8,5 milyar kilovat.saat hidroelektrik enerji üretimini Türkiye'ye kazandırıyoruz. İstanbul, Trabzon, Sinop, Karabük, Aydın, İskenderun ve Kars'ta 8 milyon nüfusa yılda toplam 614 milyon metreküp içme, kullanma ve sanayi suyunu bu tamamladığımız projelerle temin ediyoruz. Şanlıurfa ile 10 ilçe, 20 yerleşim birimi ve bin 540 dekar araziyi taşkınlardan koruyoruz” dedi.

ISPARTA’YA SULAMA MÜJDESİ

112 tesis içinde Isparta’ya hayat verecek iki sulama projesi de devreye alındı. Senirkent Ovası Sulama Projesiyle 39 bin dekardan fazla arazi suyla buluşacak. Daha önce 21 bin dekardan fazla arazinin klasik sistemle sulandığı bölge, projeyle rehabilite edilerek kapalı sisteme çevrilecek. 34 milyon TL’ye mal olan projeyle sulama sahasından yaklaşık 16 milyon TL’lik gelir artışı sağlanacak. Proje işsizliğe de çare olacak ve yaklaşık 4 bin kişi çalışma hayatına kazandırılacak.

Yalvaç Kozluçay Göleti ve Sulamasıyla Kozluçay kasabasına ait 6 bin 280 dekar saha sulanacak. Maliyeti 23 milyon TL olan projeyle yılda 3 milyon TL’den fazla gelir artışı sağlanacak ve 628 kişiye de istihdam katkısı sağlayacak.

Isparta Merkez Çukur Köyü ve Merkez Güneyce Köyü sınırlarında yenilenebilir enerji üretmek üzere kurulan Isparta Çukurçay Hidroelektrik Santrali yaklaşık 14.5 milyon TL’ye mal oldu. Proje ile yılda yaklaşık 16 milyon m3 su değerlendirilecek, 16.5 milyon kilowatt.saat elektrik üretilecek.

 

ISPARTADA BOMBA HABERLERİ ÖNCE BOMBA 32 YAPAR DAHA SONRA HERKES....
ISPARTANIN 7 24 KESİNTİSİZ ANLIK TEK HABER SİTESİNDESİNİZ
BOMBA 32 Yİ TAKİP EDİN HABERDEN ÖNCE SİZİN HABERİNİZ OLSUN

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR