28 Nisan 2024 Pazar

Eğirdir’de 850 fidan dikildi

Eğirdir’de 850 fidan dikildi

Isparta

2019/24 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü olarak kabul edilmiştir. Bu kapsamda;  Eğirdir İlçesi Sevinçbey köyü Beşevler mevkiinde 5000 m² alanda 600 adet Sedir, 200 adet Servi ve 50 adet Kokulu Ardıç olmak üzere toplam 850 adet fidan Cumhuriyetimizin 100. Yılında “Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes” sloganıyla toprakla buluşturuldu.

Fidan dikim etkinliği; Kaymakam Adem Çelik, Belediye Başkanı Veli Gök, ilçe kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve yöre halkının yoğun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Ormanlar; hava, su, toprak, besin, ilaç gibi insanoğlu ve diğer canlıların ihtiyaçlarını karşıladıkları doğal ve yenilenebilir kaynaklardır. Ormanlar çölleşme erozyonların önlenmesi, iklim üzerinde olumlu etkileri ve hayatın oksijen kaynağıdır. Aynı zamanda dağların süsü ve yaban hayatının ev sahibidir.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde yapılan bu etkinlikle ormanların önemine vurgu yaparak toplumun ağaca, ormana, doğaya olan sevgisinin ve duyarlılığının artması ile ağaçlandırma bilincinin aşılanması amaçlanmıştır.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR