29 Nisan 2024 Pazartesi

Eğirdir Belediye Meclisine kapsamlı bir sunum yaptılar

Eğirdir Belediye Meclisine kapsamlı bir sunum yaptılar

Isparta

Eğirdir Belediye Meclisinin 2023 yılı Kasım ayı birleşimleri içi dolu ve verimli bir şekilde devam ediyor.

ISUBÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali DALGIÇ dün akşam gerçekleşen birleşimde Eğirdir Belediyesi Meclis Toplantısında Turizm Fakültesi’ndeki gelişmeleri paylaştı. Bu yıl Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği (%30 İngilizce) bölümlerine ek olarak ‘Rekreasyon Yönetimi’ bölümünün öğrenci aldığını paylaşan Dr. Ali DALGIÇ, önümüzdeki yıllarda Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne öğrenci almak için çalıştıkları belirtti. Özellikle yabancı dil ağırlıklı eğitim-öğretime devam ettiklerini belirten Dr. Ali DALGIÇ, her dönem Erasmus programıyla ortalama 5 öğrenciye yurtdışında eğitim fırsatı sunduklarını dile getirdi. Turizm fakültesi olarak teorik derslerin yanı sıra uygulamaya da önem verdiklerini belirten Dr. Ali DALGIÇ, bölüm müfredatlarına uygulama derslerinin yanı sıra uygulama gezilerinin de düzenlendiğini söyledi. Sektörde faaliyet gösteren işletme yöneticileriyle öğrencileri bir araya getirerek öğrencilerin sektörde çalışarak deneyim kazandırma yolunda aktif olarak çalıştıklarını belirten Dr. Ali DALGIÇ, hemen hemen her öğrencinin turizm sektöründe rahatlıkla iş bulabildiğini paylaşmıştır. Turizm Fakültesi’nin ilk mezunlarını geçen yıl verdiğini ve her geçen yıl öğrenci ve personel sayılarının arttığı belirtilmiştir. Son olarak Dr. Ali DALGIÇ, Turizm Fakültesi Bülteni ve Turizm Fakültesi Dergisi hakkında bilgilendirmeler yaparak konuşmasını sonlandırdı.

EĞİRDİR SU ÜRÜNLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ FUAT BİLGİN BELEDİYE MECLİSİNDE SUNUM YAPTI

Eğirdir Belediye Meclisi 2023 yılı Kasım ayı birleşimine Enstitü Müdürü Fuat BİLGİN ve Teknik Koordinatör Dr. Cafer BULUT katılım sağladı. Enstitü Müdürü Fuat BİLGİN, Eğirdir Belediye Meclisi'nde enstitü faaliyetleri ve yürütülen projeler hakkında bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumunda SAREM olarak iç sularda uluslararası düzeyde söz sahibi bir araştırma kurumu olmak vizyonu ve yürütülen araştırmalar sonucu sektöre kazandırılacak yeni türler ve alternatif alanlar ile sektörel kalkınmaya katkıda bulunmak misyonu ile hareket ettiklerinden söz etti.

Toplam 60 personel ile hem ülke geneli hem de bölgesel alanlarda hizmet vermeye çalıştıklarını; hali hazırda araştırmacı personelin %60’dan fazlasının yüksek lisans ve doktora düzeyinde olduğunu; halen lisans, yüksek lisans ve doktoraya devam eden personel ile bu sayının daha da artacağını ifade etti.

Kurumda yürütülen faaliyetler Konusunda başta Kerevit Araştırma Merkezi, Tıbbi Sülük Araştırma ve Üretim Merkezi olmak üzere Enstitü de yer alan Araştırma Merkezi ve Üretim Ünitelerinde su ürünleri sektörünün gelişmesine yönelik ar-ge faaliyetlerinin devam ettiğini belirtti. Bununla birlikte Küresel İklim değişikliğinin etkilerinin iyice hissedildiği bu dönemlerde başta Eğirdir ve Beyşehir Gölü olmak üzere Kovada ve Çivril Gölü gibi ekonomik ve ekolojik öneme haiz sucul alanların uzun süreli izlenmesine yönelik çalışmaların devam ettiğine vurgu yapıldı.

EĞİRDİR İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ MECLİSTE GENİŞ BİR SUNUM YAPTI

Toplantıda Eğirdir İlçe Tarım Müdürlüğünün bitkisel, hayvansal, gıda ve su ürünlerinde yıl içerisinde yapılan desteklemeleri hakkında bilgi verildi. İlçe Tarım Müdürlüğü’nün hayvan sağlığı bölümü hayvan sağlığı için yapmış oldukları aşılama ve küpeleme çalışmaları, bitkisel üretimde yapılan projeler, teknik bilgi desteği, su ürünleri bölümünde yasak avcılık ve su ürünleri desteklemeleri, gıda bölümünde ise yapılan denetlemeler hakkında bilgilendirme yapıldı. Özellikle susuz tarıma uygun olan safran yetiştiriciliği hakkında toplantıya katılan katılımcılar tarafından yoğun ilgi duyuldu. Safran yetiştiriciliği için yapılması planlanan projeler hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK artık vakit kaybetme zamanı değil, ekonomik olarak büyük değeri bulunan safran ve diğer değerli tarım ürünlerinin ülke ekonomisine kazandırılması için Eğirdir Belediyesi Proje ekibi ile işbirliği içerisinde birlikte hareket etmek gerektiğini ifade ederek köylerde vatandaşlarla gerçekleşecek toplantılara katılma talebini iletti.

Eğirdir Belediyesi Hal Müdürlüğü ve Yazıişleri Müdürlüğünün meclisi bilgilendirmesinin ardından gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi. Eğirdir Belediye Meclisi bugün akşam yeniden toplanacak.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR