19 Nisan 2024 Cuma

‘Akdeniz Enerji Vatandaşı Kandırıyor’

Antalya Elektrik Mühendisleri Odası, elektrik satış sözleşmesi konusunda tüketicilere dayatma uygulandığını bildirdi.

Ekonomi

Antalya Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu adınaaçıklama yapan İbrahim Kücü, Antalya, Isparta ve Burdur'da elektrik dağıtım işiyapan Akdeniz EDAŞ'ı vatandaşları kandırmakla suçladı. İşte o açıklama:

 

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKDENİZ EDAŞ) 2013 yılındaözelleştirilmiştir.Yapılan özelleştirme sonucu Antalya, Burdur ve Ispartaillerinde Elektrik Dağıtım hizmetlerini CLK Akdeniz Enerji (CLK ENERJİ),vermektedir.

 

CLK Enerji; Antalya, Burdur, Isparta illerindekiabonelerine, bir tebligat göndererek müşteri ile aralarında "Elektriksatışına ilişkin perakende satış sözleşmesi" bulunmadığını, kendihazırladığı matbu sözleşmesinin 7 (Yedi) gün içerisinde yapılmaması halindeelektriğin kesileceğini bildirmektedir. Söz konusu bildirimler, firma çalışanıolduğuna ilişkin gerekli-yeterli bilgi bulunmayan kişiler tarafından abonelerinadreslerine yapılan ziyaretlerde söylenmektedir.

 

Tüketiciler, sadece tedarikçi CLK Akdeniz Elektrik PerakendeSatış A.Ş.’ nin haklarını koruyan, abone sahibi tüketicinin hak ve hukukunailişkin maddelerin yer almadığı tek taraflı bir sözleşmenin imzalanmasıdayatılmaktadır.

 

5490 sayılı "Nüfus Hizmetleri Yönetmeliği", 422sayılı "Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği" ve diğer kanun, yönetmelikve genelgeler gereğince, tüm aboneler bu tür kurumlara TC kimlik numaralarınıibraz etmekle yükümlüdür. Ayrıca abonelerin, mevzuat gereği abonelik veiletişim bilgilerini güncellemeleri gereklidir.

 

Ancak kapı kapı dolaşan CLK Enerji görevlileri, abone bilgigüncelleme formu yerine, "Perakende Elektrik Satış Sözleşmesi"vermekte ve bu sözleşme üzerinde yer alan kısımları doldurup imzalamalarınıistemektedir. Söz konusu sözleşme ayrıntılı olarak incelendiğinde, bir çokaçıdan tamamen tüketicinin aleyhine olup, tüketicileri ekonomik, hukuksal birtakım taahhütlerin altına sokmaktadır, buna bağlı olarak mağduriyetlerinyaşanılması kaçınılmazdır.

 

Şöyle ki ;

 

Bu sözleşme 2 (İki) yıllık bir süreyi kapsamaktadır.Dolayısıyla tüketici, iki yıllık bir süre içerisinde, başka bir tedarikçi ileanlaşamayacak. Sözleşme bitim tarihinden 60 (Altmış) gün öncesine kadarsözleşmenin feshedileceğine dair yazılı bildirimde bulunmadığı sürece sözleşme1 (bir) yıl daha uzamakta ve tüketicinin mağduriyeti devam ettirilmektedir.Abonenin bulunduğu adres kalıcı adres olmasına rağmen ayrıca yasal tebligatadresi istenmekte. Yazışmaların tebligat adresine yapılacağı ifadeedilmektedir.

 

Vatandaşa, bugüne kadar imzalatılan evrakların birernüshaları, fotokopileri verilmemiş durumdadır. Kapımıza gelerek bu sözleşmeyiimzalatmak isteyen CLK Enerji görevlilerine yukarıda değinilen sözleşmemaddelerinden bahsedildiğinde, görevliler çark ederek sözleşmeyi imzalamanınzorunlu olmadığını söylemekte ve açıkça tüketiciyi kandırmak yolu ile müşteritopladıklarını itiraf etmektedirler.

 

Bu tip kanunlarda yeri olmayan uygulamalar ve tehditlerlevatandaşın haklarını hiçe sayarak sadece kendi çıkarları doğrultusunda hareketeden CLK Enerjinin, vatandaşı mağdur edecek uygulamaları sonlandırmalı,Tüketicinin hak ve hukukuna saygılı hizmet vermelidir."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandaş

19 Temmuz 2014 Cumartesi 14:50

biz kuzu gibi önümüze geleni yemeye devam edersek durun bakalım başımıza daha neler gelecek bu konuya neden kimseler ilgilenmiyo neden vatandaşların hakkını kımse savunmuyo her yeri özelleştire özelleştire başımıza daha neler gewlecek bakalım.yetkililer böyle dolandırıcılık karsısında fes edemiyormu bu şirketi gelelı yaptıkkları çizmeyi aştı zaten

eğirdir

18 Temmuz 2014 Cuma 21:45

eğirdirdeki şefde dayatma uygulamakta kendi sokağı, babasının sokağı, ahbaplarının sokakları paris sokakları gibi ışıl ışıl bizim sokağa yani menekşe sokağa gelince aklına özeldeki husumetleri geliyor ve aydınlatmayı yaptırmıyor Allah bunun hesabını sorar KİME NE ANLATACAKSIN EN SON İMZA KAMPANYASI BAŞLATACAĞIZ SANIRIM

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR